Update : Server Sudah Siap

31 Jul 2008 Umum & Kemaskini 1,536 views

Yay! Server baru sudah siap. (sudah test malam tadi 😀 )
Cuma tinggal beberapa langkah lain seperti 2 DNS baru untuk server tersebut. (Ya.. ada harga yang perlu dibayar juga). Kini proses seterusnya ialah membuat beberapa percubaan terlebih dahulu sebelum melakukan pemindahan keseluruhan.Dibantu oleh pihak penyedia server (kenalan saya) yang baik hati. :P. Walaupun begitu, tetap ada masalah-masalah luar jangka.

Semasa saya mencuba-cuba. Didapati server baru ini jauh lebih pantas dari server lama. Selain itu, ia  lebih besar, lapang dan luas (buat masa sekarang). Lebih bebas dan lebih segalanya dan tentunya lebih jugalah kosnya. Apa-apapun, banyak jua yang sedang dirancang yang boleh dibuat diserver baru ini.

Sekarang… Saya mencari masa terbaik didalam kesibukkan ini untuk membuat kerja-kerja tersebut, malangnya keterbatasan waktu dengan segala bagai kerja, amat menggusarkan. Entah yang mana hendak dibuat dahulu. Jadi saya tidak terlalu mengharap proses pemindahan ini dapat dilakukan dalam tempoh yang terdekat. Sehabis awal pun minggu hadapan.

Oh Ya… Untuk yang berminat, berniat, simpati atau apa sekali pun sebabnya..  ikhlas mahu menyumbang untuk mengurangkan beban awalan ini . Bolehlah berbuat demikian:

Ini no. akaun Maybank saya :
106110014363 Muhamad Nizam Bin Ahamad
email : nizam.ahamad[-at-]gmail.com

Sekian terima kasih.

Nizam Ahamad.
www.NizamAhamad.com

4 Comments to Update : Server Sudah Siap

Penchenta wanita rangup
01 Aug 2008

Bagus! Bagus!

Nomo akaun tu dah ada…Buktikan keikhlasan kita di sini..

Mamat
02 Aug 2008

Aku dah transfer setakat mampu je… Cepat la bukak bro. Saya baru je browse web ni sebulan banyak bende nak cari dalam ni. Best!

pakkas
02 Aug 2008

yeah. sudah masuk 20.

Pak bih
21 Dec 2008

apa-apahal berkenaan server nak aku tolong.. boleh aje..

Post a comment?

Pergh! | Lukis, Komik, Kartun, Animasi, Games Malaysia

All information and content contained in this website are provided solely for general information and reference purposes.

By browsing this web you agree to our privacy policy.

© 2001 - 2019 All Right Reserved by Vasqtech Network Malaysia