Author Topic: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan  (Read 14898 times)

A_minor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 55
  • from Perak to Fredom!!!!
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #100 on: February 09, 2010, 01:20:56 PM »
bahagian ke-2
tengah budak tu berjalan2 .. budak tu spotted seorang sniper dari pasukan peberontak.. Budak tu pun menembak menembusi scope sniper tu... dan terus pengsan... budak tu dibawa ke pangkalan bawah tanah peberontak dan ketuanya menjelaskan segala2 nya.... dan kendian semasa budak tu berjalan2, ade seorang tua menjerit seperti orang giler sembil menjerit yang budak tu adalah punca kepada perang nuke tersebut....

huih, banyok nye

imperiex

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #101 on: March 08, 2010, 02:03:06 PM »
rarrrghhh! idea komik dalam 30 perkatan kembali lagiiiii

Kamil balik ke rumahnya selepas habis waktu kerja dan mendapati keadaan rumahnya tak tumpah sepertimana dia meninggalkan rumah semalam (19pp)

true story...
There were two messengers
They had animosity with each other
They were equally powerful in fight
Here are the corpses.
- ancient Javanese verse

Rapper, blogger, writer, storyteller.

imperiex

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #102 on: March 08, 2010, 02:04:09 PM »
haku. choba lah...
2045, dunia telah menjadi wasteland selepas perang nuke. seorang budak tiga belas tahun yang kehilangan memori berjalan tanpa arah tujuan, hanya mempertahankan diri dengan menggunakan senjata kuno, glock 18...

huuih.. tergantung plark... cukup2 tigaplo

lebih tigaplo pun takpe, jangan meleret2 :D macam citer akira sikit2. kudos!!
There were two messengers
They had animosity with each other
They were equally powerful in fight
Here are the corpses.
- ancient Javanese verse

Rapper, blogger, writer, storyteller.

imperiex

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #103 on: March 08, 2010, 02:05:14 PM »
abe bearing ni sperti telah memberi jalan utk sy sambung idea lame yg xpernah di folo up..
sy balas pantun nye ye..

Nobita dan Sizuka akhirnya bersatu...dalam kematian!!..Doraemon yg amarah dan kesasauan cuba menjejak pembunuh...Suneo di eropah, Giant pula bertapa..sedang Doraemon ingin pergi menyoal Dekisuke, tiba2 berita kehilangan Dorami sampai ke telinganya(?)...Doraemon terduduk ...cuba menghadam apa yg sedang berlaku...sambil mengeluarkan sesuatu dari poketnya....?!

47p.p @ 4 baris

..kehehe..syok la wat ala2 parodi gini...
"chekgu, yg ini ade harapan dapat bintang tak?"
 :D :D :D

dapat bintang berpinaran di kepala ada la sebab pening lolz

satu je aku nak tanya: Dekisuke tu apa (siapa)?
There were two messengers
They had animosity with each other
They were equally powerful in fight
Here are the corpses.
- ancient Javanese verse

Rapper, blogger, writer, storyteller.

zehe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 519
  • "...concocting...tak habes-habes..."
    • View Profile
    • zEhe'S sPAce
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #104 on: March 08, 2010, 04:31:21 PM »
Quote
satu je aku nak tanya: Dekisuke tu apa (siapa)?

hehe..budak yg paling cerdik dlm kelas nobita...
kawan diorang jgk..hehe..dalam buku doraemon terjemahan yang sy ada, itulah nama yg diberikan.. :D

Try lagi,

Semenjak selamat dari pembedahan tumor otak, Mastura ada kebiasaan tidur 5 hari dan berjaga 2 hari untuk mengisi perut. Akan tetapi, setelah bangun dari tidur, personaliti Mastura akan berubah.

29p.p

A_minor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 55
  • from Perak to Fredom!!!!
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #105 on: March 12, 2010, 01:15:27 AM »
lebih tigaplo pun takpe, jangan meleret2 :D macam citer akira sikit2. kudos!!
hahah serupa sangat ker..? haku ingat nak wat cam citer mel gibson tu.. tapi.. boringla asyik k-ter je....

bahagian ke 3
pastu budak tu pon tanye yg asal org tua tersebut bley cakap sebegitu rupa?
pastu orang tua tu cakap "korang mesti ingat pasal "the great final fight"
sume org terkizuot! dan memandang budak tu seperti memandang seorang penjenayah yang merbahaya..
dan budak tu pon cakap..... "huh? btul ker..?" sambil memberitahu yg dia dah ilang ingatan...
dan kemudian base peberontak diserang......

imperiex

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 139
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #106 on: March 13, 2010, 03:32:10 AM »
jangan marah aa A_minor, tapi lebih baik tuliskan idea berlainan utk setiap post baru. minda lebih tercabar utk mencipta sesuatu yg baru tiap-tiap kali. kalau nak tulis idea bersambung-sambung, mungkin boleh start thread yg baru :D jangan marah aaaaa

index updated: http://pergh.com/forum/index.php/topic,13966.msg347757.html#msg347757
« Last Edit: March 13, 2010, 03:36:12 AM by imperiex »
There were two messengers
They had animosity with each other
They were equally powerful in fight
Here are the corpses.
- ancient Javanese verse

Rapper, blogger, writer, storyteller.

A_minor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 55
  • from Perak to Fredom!!!!
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #107 on: April 12, 2010, 11:08:23 PM »
tak.... tak marah pon..... ok, idea baru ek....
sedang aku berimaginasi untuk komik baru.... sekumpulan askar yang rupernyer cam babi utan menyerbu ke dalam umah.... dengan takotnyer aku bertanya kenapa? rupa2 nyer diorang nak makan pasta aku buat....

p/s: serious nak rasa pasta berapi, datang johan setia. haku buleh masakkan.. d[^_^]b

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #108 on: June 10, 2010, 11:33:10 PM »
pada satu tengah malam....Ada satu party di bangunan kediaman president british..party itu adalah masqurade party..seramai 100 orang tetamu termasuk presiden...ada topeng gajah, batman, topeng venus, duyong dan macam macam...pada pukul 12 malam sewaktu tarian rancak berjalan tiba-tiba gelap.. terdengar jeritan hina...arghhhh...tolong tolong....tiba tiba suasana sunyi sepi...semua topeng meresap dalam muka...wajah dan topeng telah bersatu...100 tetamu adalah orang terpilih...setiap topeng telah dipuja dan mempunyai kuasa mengikut karektor topeng...dipilih 100 orang  untuk menjadi askar suruhan presiden menakluk dunia...tetapi sesetengah karektor topeng adalah bersifat positif...sebahagian topeng ini adalah hero ..siapakah mereka...terimalah Masqurade War...hahahah ntah ape ape cite aku..
« Last Edit: June 10, 2010, 11:34:52 PM by penberbulusenyum »

lui_eli

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 281
  • love comic >_<
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #109 on: June 11, 2010, 10:07:59 AM »
huish, boleh tahan idea penberbulu senyum.. aku terbayang sedang membaca komik tersebut tadi seketika...

idea aku plak:  Mengenai seorang pemuda bernama Don yang tiba di sebuah kampung demi mencari saudara kandungnya, namun penduduk kampung mula mengesyaki Don diatas kejadian aneh yang kerap berlaku semenjak kedatangan pemuda tersebut...
"You must learn from the mistakes of others. You can't possibly live long enough to make them all yourself." by Sam Levenson

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #110 on: June 12, 2010, 12:44:52 AM »
eli..aku suka kalau ko detail skit apa yang aneh tu...aku nak buat komik tapi tak cukup masa...aku rasa nak jadi tukang cerita je tapi takde yang nak lukih huhuhu

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #111 on: October 05, 2010, 08:45:15 AM »
pada satu tengah malam....Ada satu party di bangunan kediaman president british..party itu adalah masqurade party..seramai 100 orang tetamu termasuk presiden...ada topeng gajah, batman, topeng venus, duyong dan macam macam...pada pukul 12 malam sewaktu tarian rancak berjalan tiba-tiba gelap.. terdengar jeritan hina...arghhhh...tolong tolong....tiba tiba suasana sunyi sepi...semua topeng meresap dalam muka...wajah dan topeng telah bersatu...100 tetamu adalah orang terpilih...setiap topeng telah dipuja dan mempunyai kuasa mengikut karektor topeng...dipilih 100 orang  untuk menjadi askar suruhan presiden menakluk dunia...tetapi sesetengah karektor topeng adalah bersifat positif...sebahagian topeng ini adalah hero ..siapakah mereka...terimalah Masqurade War...hahahah ntah ape ape cite aku..

lama tak bersinggah di thread ni.
menarik pen, pelukis yang hendak melukis citer ni kena daya imaginasi yang tinggi. kena lukis 100 karekter  bertopeng.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #112 on: October 06, 2010, 08:57:37 PM »
aku pun suka idea penber..agak original..hoho lagi pun aku suka if ada kepala2 haiwan ni..huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #113 on: October 07, 2010, 01:41:28 AM »
menarik nih..

dah banyak idea..
bleh buat komik dah nih...
apa lagi yg di tunggu...?
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Idea Komik dalam 30 Patah Perkataan
« Reply #114 on: October 07, 2010, 01:49:41 AM »
dulu..aku pernah gak ikuti komik judge dread..sgt2 jijik segala falsafah dlm tu yg buatkan aku rase mcm pecah kepala nak fikir time umur aku 15thn dulu tu..hhuhu..so aku pernah gak berangan cerita mcm ni...

crita nya...(idea kot?)

dunia kita di ancam kemusnahan dari specis kita sendiri yg tak dpt adapt dgn world climate n toxic changes. satu plan radical di buat yakni to turn our self to selected animal by bio-engineering utk lagi maju dan lagi sesuai dgn keadaan future. so a mutation virus had been spread to change all mankind to animals...so it succeeded and after 200 years on so called neo-earth..things starts to crumble again..the animal nations start to fight..start to play dirty with bio walfare and shit politics..3 nations comes to trone at that time..which is the bird empire (lead by the crows), the lions and the seas (lead by lord octo). at that time..a cross breed hero start to realize all of this totaly insane! we ave to become human again!




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/