Author Topic: Idea Komik 2011  (Read 7308 times)

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #40 on: May 16, 2011, 06:51:41 PM »
kalo macam tu punya lukisan..aku rasa ko tak payah cari pelukis lain..ko lukis je sendiri..memang dah dasatt dah tu..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #41 on: May 16, 2011, 06:57:42 PM »
kalo macam tu punya lukisan..aku rasa ko tak payah cari pelukis lain..ko lukis je sendiri..memang dah dasatt dah tu..

hahaha...kalu aku lukih komik ni hellorange aku rasa stahun pun tak siap...nanti jadi komik painting lambat giler nanti....aku pun tak pandai sangai ambik shot dan angle serta kotak kotak komik....hell tak nak join ke hehehe....

p/s: minta tunjuk ajar cikgu stingray diperlukan... :)
« Last Edit: May 16, 2011, 06:59:23 PM by penberbulusenyum »

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #42 on: May 16, 2011, 07:03:33 PM »
hmmm...taknak. menulis atau melukis bukanlah kepakaran saya..kalo stakat memberi galakan serta sokongan tu boleh la..alah encek penber, blasah je..start ngan komik satu atau dua muka je dulu..wat komik ala-ala komik sokkaba tu pun okey..

kalo saya boleh yakin dengan encik penber..inikan pulak encik penber sendiri..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #43 on: May 16, 2011, 07:08:05 PM »
sungguh manis mulut hellorange seperti menanam tebu di bibir hihihih....insya Allah kalau dah ada kesempatan masa skit aku buatlah skit skit...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #44 on: September 28, 2011, 04:26:12 PM »
bawak balik idea lama... :p

pada satu tengah malam....Ada satu party di bangunan kediaman president british..party itu adalah masqurade party..seramai 100 orang tetamu termasuk presiden...ada topeng gajah, batman, topeng venus, duyong dan macam macam...pada pukul 12 malam sewaktu tarian rancak berjalan tiba-tiba gelap.. terdengar jeritan hina...arghhhh...tolong tolong....tiba tiba suasana sunyi sepi...semua topeng meresap dalam muka...wajah dan topeng telah bersatu...100 tetamu adalah orang terpilih...setiap topeng telah dipuja dan mempunyai kuasa mengikut karektor topeng...dipilih 100 orang  untuk menjadi askar suruhan presiden menakluk dunia...tetapi sesetengah karektor topeng adalah bersifat positif...sebahagian topeng ini adalah hero ..siapakah mereka...terimalah Masqurade War...hahahah ntah ape ape cite aku..

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #45 on: October 06, 2011, 09:45:55 PM »
menarik2..proceed2... 
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #46 on: October 06, 2011, 10:03:08 PM »
proceed yang mana satu ni avam wave.. :p

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #47 on: October 07, 2011, 08:05:09 AM »
aku pun ada idea komik...begini bunyinya...mustakim baru pindah ke rumah sewa baru. selepas seminggu mendiami rumah tersebut, beliau mula didatangi oleh satu masalah yang agak dasyat..iaitu serangan lalat yang agak banyak...semakin hari semakin banyak lalat yang datang kerumahnya...satu perkara yang agak menghairankan mustakim adalah, minat lalat-lalat tersebut untuk menghurung meja makan kayu antik yang ditinggalkan oleh penyewa sebelum ini...puas dihalau dan disembur racun serangga...namun bilangan lalat tersebut tidak juga berkurangan...kerap juga tidur mustakim diganggu oleh lalat-lalat tersebut yang gemar hinggap di mukanya...

Sehinggalah sampai satu ketika, mustakim sudah tidak boleh bersabar lagi..dia merasakan ada sesuatu yang tidak kena dengan rumah yang disewanya itu...dia harus menyiasat dan mendapatkan jawapan mengenai permasalahannya itu....

pada satu hari, mustakim memberanikan diri untuk bertanyakan perihal lalat yang aneh itu kepada Pakcik Manap, jiran sebelah rumahnya yang agak pendiam dan sukar untuk melemparkan senyuman. Pakcik Manap hanya mendiamkan diri...melihatkan respon Pakcik Manap yang tidak begitu memberangsangkan..mustakim mengambil keputusan untuk melangkah pergi...

Tiba-tiba beliau terdengar suara pakcik manap menjawab soalannya...."Lalat-lalat ni biasa la dik..takkan adik tak tahu..kat belakang taman perumahan kita ni ada ladang ayam...pastu, depan sikit tu kan kawasan pelupusan sampah..jadi memang la banyak lalat..pakcik ni dah nak dekat 10 tahun tinggal sini...dah lali dah dengan lalat-lalat ni..." kata Pakcik manap dengan mulut tersengih menampakkan giginya yang hanya tinggal tiga batang sahaja..

mustakim pun berkata di dalam hatinya..."laaa...patut la pakcik tu tak banyak cakap...rupanya dia malu orang tengok gigi rongak dia...huhuhu" sambil berlalu pegi meninggalkan pakcik tu..

abis citer...huhuhuhu...okey tak kalo buat komik idea aku ni?
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #48 on: October 07, 2011, 09:12:01 AM »
cite dah angker tapi lucu pula endingnya....besh buat komik 8 mukasurat nih.... :)):

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #49 on: October 13, 2011, 06:53:11 AM »
sebenarnya..itu bukan idea pun..aku saje merapu je tu..hehehehe..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

pen kelabu

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 198
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #50 on: October 19, 2011, 06:49:23 PM »
saya ada cerita bertajuk 'kami sebatang pen'..cerita ini bermula pada tahun 2039 dimana pen sudah boleh bergerak sendiri malah ada yang pandai melukis..watak utama iaitu pen kelabu. Dia merupakan sebatang pen hidup melarat dan tidak berbakat. Ketika dia mencari dakwat untuk mengisi perut nya yang lapar itu, dia datangi oleh pen berbulu yang tersenyum. Pen berbulu itu lah yang mengajar dia melukis. Pen itam merasa iri hati kerana pen berbulu tidak mengambil dia sebagai anak murid. Dia merasakan dia lebih berbakat daripada pen kelabu..bukankah itam lebih pekat dari kelabu? Disinilah bermulanya pertarungan antara pen kelabu dan pen itam yang tak kunjung tamat. Boleh mencapai 800 isu..hingga ke anak cicit pun belum juga habis ceritanya.

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: Idea Komik 2011
« Reply #51 on: September 02, 2012, 12:14:40 AM »
yang 13th floor tu...kalau buat makhluk mutasi camna? kiranya 13 tingkat tu asalnya sebuah makmal kajian yang terabai ke, ada logik sket...kalu hantu ni cam tak bape masyuk...errr,pendapat kawe semata² :D

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #52 on: September 02, 2012, 01:03:27 AM »
i like...hehe...nanti aku bagi draf skrip jln cite....ko komen hehe