Author Topic: Idea Komik 2011  (Read 7310 times)

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: Idea Komik 2011
« Reply #20 on: April 26, 2011, 10:57:13 PM »
gile aah, handsome man bergabung dengan handsome man = oohhhhhhh bestnya

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Idea Komik 2011
« Reply #21 on: April 28, 2011, 11:06:13 PM »
cool!!! ada chance nak jual, bikin xtra income. or shud we go for IPCC this year? hmmm..

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: Idea Komik 2011
« Reply #22 on: April 28, 2011, 11:35:50 PM »
wow aim for IPCC terus.. i support from behind..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #23 on: April 28, 2011, 11:46:18 PM »
abg amy...takut rasanya high expetation abg amykamen...nanti komen jalan cerita dulu...saya rasa kena brainstorm jugak agar jalan cite nmpk sedap dan smooth..susah juga  buat jln cite agar org dapat berfikir...penuh dengan taakulan dan high imagitatif...tgh pk lagi ...pk lagi... rasanya idea kena simple tapi  smart...kalau abg amy ada cadangan jugak boleh pm saya sambil sambil mengarang ni hihi... :D

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Idea Komik 2011
« Reply #24 on: April 29, 2011, 12:15:04 AM »
aku tkd la idea sngt2.. tp aku teringin nk dpt citer yg hebat ala2 Angels & Demons tu.. conspiracy bebeh!!! aku dh plan plan nk buat komik pAsal bom mengebom ni dulu.. tp tatau la.. aku tunggu story tkd yg buat pun.. so aku pun tk jadi la buat. tetiba ko nk buat. mmg chun la. :)

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #25 on: April 29, 2011, 09:10:11 AM »
hahaha aku dah tengah karang cerita....ko tunggu ye abg amykamen :D

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Idea Komik 2011
« Reply #26 on: April 29, 2011, 11:16:10 PM »
power!

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: Idea Komik 2011
« Reply #27 on: April 30, 2011, 04:12:11 AM »
tiba2 bila amy kata nak buat, aku terasa nak beli...



booking satu dulu.

amykamen555

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4460
  • Perjuangan Seni Vintage Maseh Belom Selesai
    • View Profile
    • Henshin!
Re: Idea Komik 2011
« Reply #28 on: April 30, 2011, 05:32:05 AM »
blom apa2 dh ada buyer? hahahaha..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #29 on: April 30, 2011, 07:40:01 AM »
dah siap separuh...tengah solve teka teki 2...ayo pening kepala aku hahahaha...sabar neh...abg amy leh bagi emel..siap nanti saya hantar jalan cite dulu...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #30 on: April 30, 2011, 10:29:03 AM »
Abang Amykamen...aku dah siap jalan cite :hoye: :hoye:...minta emel ko aku dah nak hantar hehe :D...hehe...tetiba rase takut lak...rasa timbul kontreversi tak cite aku ni.....mintak komen ye... :pompom:

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #31 on: May 03, 2011, 03:53:54 AM »
en.amykamen...saya dah emeil... :D :D...jgn lupa beri maklumbalas lepas baca kat sini...

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #32 on: May 05, 2011, 08:10:51 PM »
Dapat Idea masa On the way drive Pergi kerja..

Kisah seorang budak bernama Alimin lepak lepak bermalas-malasan bermain ps3..Lepas tu Mak dia panggil suruh pergi ke kedai membeli telur kat kedai runcit kira kira 3 kilometer dari rumah dengan menaiki basikal. Sebelum pergi..mak dia telah memberi 3 teka-teki dan perlu diselesaikan sebelum balik kerumah.. Alimin pun pergi ke kedai... diingatkkan teka teki itu adalah biasa sahaja... dalam perjalanan alimin telah mendapat klu demi klu menyelesaikan teka teki tersebut sehingga membongkarkan satu rahsia negara yang besar dan mengetahui siapa pembunuh altanyuya...

kehkehkeh..aku suka citer 'altanyuya' ko tu..
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #33 on: May 06, 2011, 07:19:11 AM »
kehkehkeh..aku suka citer 'altanyuya' ko tu..

haha cite ni aku telah siapkan...kalau takde aral...avam amykamen akan mengkomikkanya nanti...huhu tunggu...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #34 on: May 07, 2011, 09:35:08 AM »
Ni adalah satu idea  yang dah lama aku simpan tapi tak terajin lagi nak start buat komiknya.. sekadar preview tapi kalau ada yg nak mengkomikknya sgtlah dialukan...huhuhu

Tajuknya the 13 th Floor ( 13 Tingkat) pasal sepasang suami isteri dan anak babynya baru pindah ke sebuah rumah baru di tepi pinggir bukit menghadap laut....setiba hari berpindah...si suami meninggalkan dulu isteri dan anaknya menjejak kerumah baru ... sementara tu si suami ke pekan membeli barang...si isteri pun masuk ke rumah tersebut sambil mendukung anaknya....setelah masuk tiba tiba lantai tempat dia berpijak telah runtuh dan si isteri dan baby tu  tejatuh ke bawah dan isteri tu pengsan..setelah terjaga dia tersedar bahwa dirinya berada di sebuah menara 13 tingkat bersambung dengan rumah barunya...manakala babynya telah hilang di pangkuan..menara lama tersebut merupakan sebuah menara berpuaka maka berusahalah si isteri ni mencari babynya serta mencari jalan keluar turun ke aras paling bawah.... huhuhu

sekadar gambaran idea kasar..... (the 13th floor)



sebarang komen dan pengembangan idea sgtlah dialukan...cite seram ni melibatkan 13 hantu di 13 tingkat..

« Last Edit: May 07, 2011, 10:00:50 AM by penberbulusenyum »

nemedpoyo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 201
  • mencuba dan mencuba~
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #35 on: May 07, 2011, 11:40:16 AM »
Ni adalah satu idea  yang dah lama aku simpan tapi tak terajin lagi nak start buat komiknya.. sekadar preview tapi kalau ada yg nak mengkomikknya sgtlah dialukan...huhuhu

Tajuknya the 13 th Floor ( 13 Tingkat) pasal sepasang suami isteri dan anak babynya baru pindah ke sebuah rumah baru di tepi pinggir bukit menghadap laut....setiba hari berpindah...si suami meninggalkan dulu isteri dan anaknya menjejak kerumah baru ... sementara tu si suami ke pekan membeli barang...si isteri pun masuk ke rumah tersebut sambil mendukung anaknya....setelah masuk tiba tiba lantai tempat dia berpijak telah runtuh dan si isteri dan baby tu  tejatuh ke bawah dan isteri tu pengsan..setelah terjaga dia tersedar bahwa dirinya berada di sebuah menara 13 tingkat bersambung dengan rumah barunya...manakala babynya telah hilang di pangkuan..menara lama tersebut merupakan sebuah menara berpuaka maka berusahalah si isteri ni mencari babynya serta mencari jalan keluar turun ke aras paling bawah.... huhuhu

sekadar gambaran idea kasar..... (the 13th floor)



sebarang komen dan pengembangan idea sgtlah dialukan...cite seram ni melibatkan 13 hantu di 13 tingkat..

gempak..aku sangat suka idea2x ko penber..n idea2x ko ni kalau wat komik bisu pun ley disampaikan dengan baik..sukenye aku baca sinopsi2x ko..ada lagi?ceritakan..ley mengembangkan idea aku tentang bagaimana untuk memikirkan jalan cerita=D

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #36 on: May 07, 2011, 07:59:37 PM »
mekasih namedpoyo...jln cite je yg ada ..huhuhu...nak buat komik tak reti huhuhu....kalau aku buat komik pun ambik masa lama sgt...alangkah baiknya kalau ada sesape yang nak komikkan...sesape yang berminat lehlah aku pmkan jalan cerita yang penuh....nak mintak jugak idea korang untuk penambahbaikan dan mantapkan idea lagi.... :D

nemedpoyo

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 201
  • mencuba dan mencuba~
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #37 on: May 08, 2011, 12:43:30 AM »
aku sangat berminat untuk melukis komik ko, tapi sejujurnya, aku tiada bakat melukis komik bergenre sebegini..kerana karyau lebih kepada benda2x comel seperti diriku sendiri...hehe..tapi, kalau la keluar komiknya..tolong maklumkan aku..sebab aku kompem beli=D

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Idea Komik 2011
« Reply #38 on: May 12, 2011, 09:50:24 AM »
huhu mekasih namedpoyo bagi sokongan..masalahnya takde sape yg nak lukih hahaha... mmmm...takpe aku buat  pun suka suka je..masih lagi pasal cite ni (the 13th Floor)...aku spoilerkan skit  idea hantu di tingkat sembilan...huhuhu...sambil memeluk bayi....



« Last Edit: May 12, 2011, 10:03:22 AM by penberbulusenyum »

stingray_flyz

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3172
    • View Profile
    • PENYULAM MIMPI
Re: Idea Komik 2011
« Reply #39 on: May 15, 2011, 10:36:25 PM »
superb, designing character dan jalan cerita..