Author Topic: a proposal  (Read 4583 times)

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« on: September 16, 2001, 10:28:00 PM »
aku ader satu proposal
sape ader idea nak buat komik yg boleh siap dlm 6 page? kira citer tu end page ke 6
aku tak kisah citer ape, korang post bagi sinopsis, kalau aku rasa aku boleh buat citer tu, aku amik dan produce pastu try sell kat maner2 publisher
kalau kena reject...nak buat camno, kalau diterima,ade la komisyen

camner?ade sesiapa berminat?
penting aaaa 6 page tu....
                   

ngox

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
    • View Profile
    • Scootering.com.my
a proposal
« Reply #1 on: September 17, 2001, 11:06:00 AM »
aku on je sebab memang ada banyak citer pun.
cuma aku skang nih sibuk sangat...
bukan kat umah ni, kat rumah abang aku.. banyak keje sini..

kau nak bila?try kontek aku kat yahoo la..
ID aku ialah : xngox                    
Parfait Tic! Chemistry at its best..!

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #2 on: September 17, 2001, 12:27:00 PM »
okey nanti kalau aku jumpa ko online aku tegur la
                   

himura

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
a proposal
« Reply #3 on: September 17, 2001, 04:53:00 PM »
Weii aku pun banyak gak citer ... email la aku                    
Kecantikan nampak dimata Keindahan nampak di hati

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #4 on: September 18, 2001, 01:03:00 AM »
banyak citer?
pilih la satu dua, bagi la sinopsis
 pastu tengok la maner best, okey?
post la, bagi aku baca, kalau ko nak mail.....smn78@hotmail.com
                   

innercy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • http://innercy.fateback.com
a proposal
« Reply #5 on: September 18, 2001, 10:08:00 AM »
elo˛... akupun nak join sama^_^...
cerita panjang mana ko nak... 6 muka surat tu macam˛ boleh letak... nak buat rangka cerita aku retila...

susahla nak email˛ ni sebab takde feedback serta merta, kalau nak boleh kita bual˛ kat yahoo messenger... kalau takde kat aim atau aol pun takper sebab aku ader semua bendealah tu kecuali icq...

manala tahu kot˛ cerita aku tu dpt beri inspirasi kat ko...hahahhah!!!...



[font size=1]:: This Message was edited by: innercy on 2001-09-17 20:09 ::[/font]                    

agent

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4811
    • View Profile
    • OPTIMA INNOVATIONS (M) SDN BHD (605671-H)
a proposal
« Reply #6 on: September 18, 2001, 11:53:00 AM »
Ni satu lagi cadagan - apa kata kita buat cover majalah (sebab nie satu page jer) boleh buat cover untuk AKU DAN SESUATU,GEMPAK dan URBAN COMIC - pastikan kena ngan konsep majalah tersebut sebab editor diorang berhak mereject jika lari konsep....oke tak?...so aku mulakan dgn masukkan ink unutk cover UC yg Zool lukis tu..
                   

innercy

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 65
    • View Profile
    • http://innercy.fateback.com
a proposal
« Reply #7 on: September 18, 2001, 08:14:00 PM »
abih tu aku nak tolong aper?... tolong komen jer???...

                   

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #8 on: September 19, 2001, 05:25:00 AM »
okey gak tu agent
aku dah tanya ayo dari gempak
dia cakap boleh buat cover tapi gempak prefer resident artist yg buat.....tapi try la, mana tau boleh ker kan...atau tunggu aku jadi resident artist gempak :D

                   

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #9 on: September 20, 2001, 06:09:00 PM »
aku...tertunggu2 gak cerita korang ni
mane?
                   

Stella5

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 410
  • [ Oekaki Addict ]
    • View Profile
    • Magician's Quest
a proposal
« Reply #10 on: September 21, 2001, 10:55:00 AM »
Askum semua.... Waah, lama aku tak masuk forum ni, mintak maaf semuaa!!! :(( W/pun tak jamin ade yg rindu kat aku... kih..kih..kih....

Aku nak jugak join, tapi aku buleh bikin citer kalau aku dah tengok watak2... Mostly citer part magic-magic / fantasy/ misteri.... aku peminat buku2 Sherlock Holmes.... :D
                   

ngox

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
    • View Profile
    • Scootering.com.my
a proposal
« Reply #11 on: September 21, 2001, 07:45:00 PM »
Mintak maap, mintak maap...
aku out of town... sigh..~~

ingat sekejap je.. lama plak!
go on, keep up guys!

sapa nak tengok prelim sketch aku jengok la kat art of hands                    
Parfait Tic! Chemistry at its best..!

ZoOL!

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 367
    • View Profile
    • La Imagineer
a proposal
« Reply #12 on: October 02, 2001, 10:52:00 PM »
aku pun nak cerita gak!!!!
sapa berminat nak bagi cerita utk aku lukis, sila contact aku personally....tapi bagitau dulu kat forum nih...

kalau aku berminat, aku buat arr....

~ZoOL!~                    

LyNxEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 676
    • View Profile
    • http://lynx-ebiz.blogspot.com
a proposal
« Reply #13 on: October 03, 2001, 09:14:00 AM »
ermmm errr ??? kalau lin cadangkan jln citer boleh tak...tajuk "hidup ku - interview pertama ku"...kira pengalaman pertama interview dia yg unexpected...mcm2 hal terjadi masa tu...

nak buat pjg lebar..lin tak reti sgt...just hanya nak sumbang kan idea tu je...komesyen tak yah lah...ehehe..sapa2 nak sambung citer tu..buat lah..boleh buat citer kelako sikit..

tak de sapa nak buat...ermm tak pe..nanti lin usahakan nak buat komik sendiri..

adios..

-aku :D-                    
[font color=BLUE]IVIAXiIVIiZE UR THiNKiNG[/font]

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #14 on: October 03, 2001, 11:44:00 AM »
bagi la detail sikit lin^^
kalau boleh bagi skript sekali
                   

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #15 on: November 25, 2001, 04:15:00 AM »
berkurun aku tunggu satu cerita pon tarak?? hampehhhh........buek ponek pak cik ajo                    

kromosom

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4457
  • tabularasa
    • View Profile
    • tabularasa
a proposal
« Reply #16 on: November 26, 2001, 01:24:00 AM »
ceriter tentang cover nih....cover nih antara mende yg last skali akan ditawarkan untuk korang buat kalo korang tau lerrr....jadik kalau komik pon tak pernah klua mmg susoh ler nak buat kaver...mmg tu tradisinyer...dari dulu lagik...                    

LyNxEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 676
    • View Profile
    • http://lynx-ebiz.blogspot.com
a proposal
« Reply #17 on: November 26, 2001, 09:49:00 AM »
ler baru lyn teringat pasal nih...hari tu lyn dah siap karang dah type in dlm email tapi ntah masa tu lin main save je sbb hajat nak sambung balik...godek2 balik...ntah kat folder mana lyn simpan...ker lyn dah terdelete ntah...terkuburlah harapan ku :( nantila pk balik isk main recall memory nih berkarat dah...isk isk                    
[font color=BLUE]IVIAXiIVIiZE UR THiNKiNG[/font]

rudzainy07

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 247
    • View Profile
    • http://www.rudzstudio.cjb.net
a proposal
« Reply #18 on: December 02, 2001, 01:24:00 AM »
aku boleh buatkan skrip untuk ko.
tapi ko nak citer cammana? tanya je, karang aku buat citer antu yg seram˛ tahap tenuk maximum ko takut lak nak lukih! :D

*wei zool! dah siap lukis ke citer aku tu? bagi tau le kat aku updates dia*
                   

--] http://www.rudzstudio.cjb.net [--

kita sama˛ belajar yek :D

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
a proposal
« Reply #19 on: December 02, 2001, 03:33:00 AM »
citer ape yek??
citer yg ader awek cun2 dan scene tak banyak background(senang nak lukis)^^
tak kisah derrr, ape2 ponn boleh, kalau aku rasa mampu lukis laaaaa........