Author Topic: Short Film Aniotek - Projek X  (Read 28766 times)

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Short Film Aniotek - Projek X
« on: May 05, 2009, 11:59:36 PM »
Salam,

Saya dalam usaha produce satu short film. Durasi cadang2nya dalam 7minit gitu.
Ni kira 1st time la cuba share w.i.p sejak jadi ahli pergh.com ni. sbelom ni xbrani.
projek ni mmg fully experimental & non-commercial. ni jugak kira 1st involvement team
kami dgn live shooting film. tatau la cemana hasilnya nanti!

setakat ni pre-pro 80% ready. animatic pon dh nak finalize. plan shooting hujung bulan nih!
target siap hujung bulan depan.

cerita ni mengisahkan seorang agen (wanita kot) yg konpius mencarik jalan keluar dari
dalam bangunan yg ditinggalkan. dalam usaha mencari tu dia diserang oleh entiti yg tak
dikenali.

sebenarnya blom ada nama yg sesuai utk judul film ni. tu yg letak je "projek-X"
saya akan terus update step by step progress projek ni kat sini. sudi2 la komen ye..

ni antara lakaran awal konsep character design






« Last Edit: May 06, 2009, 12:02:44 AM by bebilis »

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #1 on: May 06, 2009, 01:37:04 AM »
Cargas sunggoh encik bebilis...:D


chaku

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #2 on: May 06, 2009, 02:37:04 AM »
usaha yg baik..keep us updated...

Nuppy

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2138
  • Univers Thin Condensed
    • View Profile
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #3 on: May 06, 2009, 12:09:06 PM »
tek.. err.. bagi aku buat poster  :D

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #4 on: May 06, 2009, 01:13:31 PM »
bole. tapi ni keje free tau. dapat penat dgn kredit je. kalo tak kesah.. ok je

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #5 on: May 06, 2009, 03:23:32 PM »
setelah beberapa modifikasi dilakukan maka inilah antara character yg
dah pon finalize designnya..





Nuppy

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2138
  • Univers Thin Condensed
    • View Profile
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #6 on: May 06, 2009, 08:07:41 PM »
bole. tapi ni keje free tau. dapat penat dgn kredit je. kalo tak kesah.. ok je
aku tau.. takde hal..ala setakat design apa la sangat.. (ceh kerek)..aku tak penah design poster movie.. dah lama idamkan.. nak2 genre cam korang nih.. walaupun sekadar short movie, tapi boleh je approach design ala2 hollywood.. dorang pun pakai photoshop gak..
« Last Edit: May 06, 2009, 08:09:59 PM by Nuppy »

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #7 on: May 07, 2009, 03:30:41 AM »
aku berminat..tp nak g kat kajang mcm jauh je dari shalam...hummm




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

alifstyle

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2864
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #8 on: May 07, 2009, 07:28:02 AM »
Kau nak hantar filem ini ke pertandingan ke?
Bagus! Tidak sabar mahu menonton filem ini. Walaupun hanya filem pendek, tetapi cara kerja kau nampak ke arah profesional. Mesti best!

Siapakah yang mendapat tempat sebagai pelakon wanita utama?

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #9 on: May 07, 2009, 12:19:05 PM »
Nuppy >> caya napi. design baekk punya aa!
D4z >> elehh.. jauh mana sangat la kajang ni..
alifstyle >> ahaha.. kalo cun bole la antar bertanding. kalo tak.. hmmph?
             tq bagi sapot.. plakon blom finalize. encik ada stok yg besh ke?

setelah melalui proses modelling & sculpting, ginih la rupa character tu.
blom taruk texture lagi ni. just plain poly.







nnt kalo sempat saya upload sket shot yg kita dh plan kt storybod plak.

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #10 on: May 07, 2009, 12:30:40 PM »
wahh..modelling guna zbrush kah en bebilis? lawo2...kajang area mana tu? :D


bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #11 on: May 07, 2009, 12:46:45 PM »
sblm ni tgk karekter tu nk komen x best tp bila masuk modelling nmpk cm best skit..cool projek.. :)
Hati Riang;:)

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #12 on: May 07, 2009, 03:34:54 PM »
hohoho..pakai zbrush tu (smart erh)..aku nampak pgaruh resident evil nye boss monster :D

umm bila nak start shooting? dpt jadi pegang lampu pun jadi huhuhu..tak pun bole blajar skit2 tang effects :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #13 on: May 11, 2009, 08:18:37 PM »
odow >> tq. ha'ah model dgn 3DMAX & ZBrush
bearing & d4z >> mmg influenced direct dari film2 yg genre ginih sebagai ref.

kalo ikutkan ada bbrp perubahan lagi dari concept asal yg dh finalize ke
modeling stage.. prasan tak? hehe.. hopefully project ni sempat siap sblm
middle Julai. Shooting terpaksa dianjak 2 minggu ke depan sbb beri laluan
pada 2 projek korporat video. fuh! (sambil mengelap peluh)

ada sape2 volunteer nak jadi make-up artist? penting tu..

textured character. kalo ikutkan enche' texture artist ni tanak berenti lagi.
tapi.. udah2 la. Byk lagi stage nak experiment plak nih. Aaa.. komen2..
jangan malu2..







d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #14 on: May 11, 2009, 09:23:21 PM »
pergh..da cukup gore dah texture tu :D smart abis :D stakat antu2 dlm slot malam kliwong tvtige tu baik bagi takutkan budak2 aje..hahaha

takde ke try compo dgn enviroment yg da shot? testing shot ker?




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

lazimi

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #15 on: May 12, 2009, 12:04:01 AM »
Wah!! Mengganas!! Sekali dua ribu kali pandang macam action figure McFarlane's Toys!!
Ngeri lah! Tapi kuku dia aku kurang berkenan. Macam mana nak bunuh orang kalau kuku macam tu? Main sodok je ke? Dahsyat tu.

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #16 on: May 12, 2009, 10:41:42 PM »
takde ke try compo dgn enviroment yg da shot? testing shot ker?

hehehe.. cemana nak composite. mmg blom shoot pape lagi. selain CG characters,
ada jugak elements lain macam props dan gejet yg perlukn CG. yg tu pon tengah
w.i.p. jugak. lagi satu perlu dimaklumkan semua usaha ini dilakukan secara
berkumpulan di bawah pimpinan enche' Epi dengan dibantu oleh enche' Yuz
(maxman kalo dlm pergh) sebagai pengarah teknikal.

Tapi kuku dia aku kurang berkenan. Macam mana nak bunuh orang kalau kuku macam tu? Main sodok je ke? Dahsyat tu.

aha! macamana dia bunuh org tu adalah bahagian kena tunggu chite ni siap.
aku pon tak sure sebenanya cemana.. kehkeh

orait. yg kat bawah ni antara shot-shot yg di plan masa peringkat storyboard.
rasanya beberapa pindaan telah dibuat masa peringkat animatic plak.. (kot?)




d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #17 on: May 13, 2009, 06:08:36 AM »
erk..siapakah calon pelakon rambut panjang ala2 hero komik HK tu? huhuhu

perkenalkan la skit watak2 yg bakal berlakon dlm cite ni his his his..kenal kan la juga technical2 dude di sebaliknya :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

chaku

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #18 on: May 13, 2009, 12:25:00 PM »
d4z...pelakon tu bkan heroin ke?sbb nama character dia Tina

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Short Film Aniotek - Projek X
« Reply #19 on: May 13, 2009, 08:34:53 PM »
ye ke? tak pasam lak aku coz tgk sketch tu mcm lelaki je huhuhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/