Author Topic: petrakhus's [2 kati VFX] : Halim turbo (H.U.D - head up display panel)  (Read 3312 times)

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
UPDATE wip
http://www.youtube.com/watch?v=g9N6S5xYIvQ
--------------------------

ok lama aku tak ngepost benda benda gini. bertapa terlalu lama sampai lebam mate jers. aku rindu nak share kat pergh.com nih.. sewiuszz..

So, in 2013.. gradually aku akan hasilkan 1 minit clip experiment vfx bercampur stori pendek ntah apa apa yang nanti akan dimuat dalam youtube dan vimeo insyaAllah.

Untuk first clip.. aku nak enjot seketul parodi spt mana terdapat dalam helmet ayernmen itu. Aku akan update thread ni spt mcm biasa aku buat dulu dulu.. hari demi hari sampailah jadi siap. (Sedih memikirkan nasib projek rhandira yang tak menang tangan).

Footage di shoot dengan Galaxy Note II

Ok beberapa pre-vis dan wip.

- pre vis screenshot dan touch up dalam app android. amik feels


- lakaran pre-vis.. hok guano jarak dan dan overall colour lebih kurang. Di touch up dengan app android dan autodesk sketch/spen



offline, audio dubb dan subtitle dan disumbat untuk memahamkan cerita.. so senang nak tau HUD tu nyorok dan gerak celah mana.
-------
sampel HUD sendiri bikin
kerja lama 3 tahun yang lalu..

filem kapoww
« Last Edit: July 08, 2013, 01:07:14 PM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
petrakhus's [2 kati VFX] : Halim turbo (H.U.D - head up display panel)
« Reply #1 on: January 10, 2013, 10:28:37 AM »
process setup HUD :
-matchmove mata dan camera.
-menyesuaikan design HUD dalam zdepth

http://www.youtube.com/watch?v=kFk8H3mG0P8&s

:)
« Last Edit: January 10, 2013, 10:38:23 AM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: petrakhus's [2 kati VFX] : Halim turbo (H.U.D - head up display panel)
« Reply #2 on: January 30, 2013, 10:37:29 AM »
.hanya artis biasa.

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: petrakhus's [2 kati VFX] : Halim turbo (H.U.D - head up display panel)
« Reply #3 on: January 30, 2013, 12:44:50 PM »
power siut.
aku 3d sampai skang gagal :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: petrakhus's [2 kati VFX] : Halim turbo (H.U.D - head up display panel)
« Reply #4 on: January 30, 2013, 01:05:09 PM »
biasa jess..

aku plan nak mix 2.5d lebih dari 3d.. lebih selesa dengan layer yang banyak dari render dan tunggu
:). 3d mungkin 20% gitu gitu je lers
.hanya artis biasa.

tukang3d

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 351
    • View Profile
pet raja fx
Thanks,
Tukang3d
http://tukang3d.blogspot.com
harrisnasril@gmail.com
-your solution for archvis-

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
WIP 40% apa yang ada.. hmm.. sebok memanjang bila le nak ngabihkannye ni.
http://www.youtube.com/watch?v=g9N6S5xYIvQ

dan blog aku dah bikin
http://duacuttyvfx.wordpress.com/
.hanya artis biasa.

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Pet.. FB lu apa eh
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
.hanya artis biasa.

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
alah duk selalu kacau kat fb camana kao buleh terlepas pandang.. kekeke

me_aaeem

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 39
    • View Profile
rindu ah nak tgk hasil tangan abg rakhus ni.

nanti ada masa tolong ajar teknik tarik luma key 2 kati, invert alpha matte, gentel blur 200 kati.

sorry ayat tak cukup sifat. dok main tekan-tekan jadi je sokmo.

cheers mate.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
k
.hanya artis biasa.