Author Topic: Mega Sri Gala  (Read 9751 times)

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: Mega Sri Gala
« Reply #80 on: January 17, 2011, 02:05:42 AM »
aku bru nonton the girl who leap tru time..tengs kt geng pergh yg rekemen kt tred summer wars..huhu..utk movie tu aku tgk si mamoru tak pki sangt teknik cell shading utk watak..utk bekground diorng wt painting yg aku rase brjaya meneggelamkn mata penonton trhadap depth sebenar stp watak..so aku just nk bg pendapat bodow je kut klu ko xnk apply cell shading pn ok jer kut..aku suka style mamoru yg simple..personally ia adalh teknik belasah je wt kartun yg hebat.. :D

edit: kut ada yg pening cmne shading watak dlm citer tu so jawapan aku 80% scene xde shading lansung..kadng2 je derektor selit skit tp tu pn xbyk...kebnyakan scene cm kt gambar bwh ni..





bg aku cara ni boleh menyenangkan tugas illustator@animator..papehal pn just cadangn bodow je...its up to u masta selipar.. :D

------------------------------------------

edit last..

rupanya byk anime jepun wt cmni...cess hampeh..

« Last Edit: January 25, 2011, 08:28:10 PM by bearing85 »
Hati Riang;:)

cycom

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
    • My Youtube
Re: Mega Sri Gala
« Reply #81 on: January 17, 2011, 06:20:36 PM »
damn nice!..hasil keje yg berkualiti..  keep up the good work! tak menyesal aku usha pergh.com.. lama dah tak masuk forum ni.

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #82 on: January 30, 2011, 09:11:18 PM »
ooooaahh... best... nak tengok..

SJ dlam satu ari ko amik masa bnyk mana untuk projeck nih....

sory kalu soklan tu menyinggong perasaan

aku pon ade cita2 mcam ko... mungkin lepas ko...
« Last Edit: April 04, 2011, 04:56:53 AM by SkyKidS »
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: Mega Sri Gala
« Reply #83 on: January 31, 2011, 07:33:07 AM »
hehe..klu 20fps aku bajet 1200 frame seminit ko kena wt atau 12000 frame utk 10minit..pehh..mmg kena cukup dedicated la wt menatang ni..aku bajet 2thn gk nk siap klu ko set stendet cm ko preview karekter tu..manually lokes kt potoshop mmg kije gilos..bca storyline lg rase gilos...ko mmg trbaekk dr ladang beb...

err..update..update.. :D
« Last Edit: January 31, 2011, 07:35:05 AM by bearing85 »
Hati Riang;:)

chayrot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1626
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #84 on: February 04, 2011, 03:14:05 PM »
Quote
Quote
hehe..klu 20fps aku bajet 1200 frame seminit ko kena wt atau 12000 frame utk 10minit..pehh..mmg kena cukup dedicated la wt menatang ni..aku bajet 2thn gk nk siap klu ko set stendet cm ko preview karekter tu..manually lokes kt potoshop mmg kije gilos..bca storyline lg rase gilos...ko mmg trbaekk dr ladang beb...



aaa.....xsemestinya pakai semua frame utk buat animation aku rasa.....ada part gune single frame,ada guna 2 frame each...ada 3 frame each....xsampai 12 ribu frame kot rasanya.....hehehehehe...aku agak2 je...bajet 1 second....xdeye sampai 25 lokisan...kiraan aku yang junior animator ini...maaf jika ada salah..

maafkan hambe bearing....kalau ade silap... :love:

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: Mega Sri Gala
« Reply #85 on: February 06, 2011, 07:33:08 PM »
haha..siott je ko chayrot...ko pasti lebih power sbb ko trlibat secra lnsung wt kartun..aku agak main hentam keromo je tuh.. :D
Hati Riang;:)

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #86 on: March 25, 2011, 10:09:42 AM »
stiap kali aku msuk perh mesti aku jengok ruangan ni
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #87 on: March 29, 2011, 04:46:22 PM »
salam guys...maaf dah lama sangat aku tak update...dan kali ni pon aku x dapt nak update...24/7 rushing wat 13 episod nak anta bulan 8 ni..so aku terpaksa hold dulu projek peribadi ini kehadapan sedikit..

bearing: cadangan ko tak yah wat shadow tu agak masyuk juga..nnt aku bandingkan hasil kedua2nya...so mana lebih baik aku buat..

cycom : terima kasih...tgh berusaha...

skykids: buat masa ni...tak dapat nak wat scene lagi..tapi aku ada cara mudah nak buat benda ni..tapi last resortlah...bergantung pada perbandingan hasil..kalo cara mudah itu mencapai standard yg dikehendaki...mugkin bikin cara mudah...so dalam satu hari mugkin boleh pegi beberapa scene...apepon masih explore solution baru ini...

so maaf sekali lagi...aku nak online agak kesempitan masa...wa chalo dulu!!!salam...