Author Topic: Mega Sri Gala  (Read 9751 times)

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Mega Sri Gala
« on: November 29, 2010, 10:13:17 PM »
Salam warga Pergh...

Sebenarnya dah lama aku ingin mencuba menghasilkan animasi sendiri dan memang antara impian aku jika mampu berbuat demikian.Tatkala aku masih muda remaja ini..rasanya satu kerugian jika tidak cuba menghasilkan sesuatu sebelum kederat aku ini lusuh ditelan zaman..

Jadi berbekalkan hanya semangat dan sedikit pengalaman..aku akan mengerah tulang empat kerat dan mencuba sebaik mungkin menghasilkan animasi ini sedaya yg mampu.

Dalam perkiraan aku..rasenya aku akan cuba siapkan 3 minit teaser dalam masa 5 ke 6 bulan.Memang lama masa yg diambil memandangkan aku hanya bergerak solo setakat ini...Harapnya semangat ini dapat terus bertahan hingga segala2nya siap..

Aku masih dalam peringkat awal..so..disini aku ingin kongsikan hasil setakat ini..

Karekter2 untuk teaser Mega Sri Gala...mungkin akan ada sedikit perubahan setelah aku siapkan konsep untuk background.



Aku akan cuba update thread ini sekerap mungkin mengikut progress kerja..

sekian terima kasih..

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: Mega Sri Gala
« Reply #1 on: November 29, 2010, 10:17:14 PM »
nice character design beb..teruskan..bleh aku tgk progress keje2 ko nnti....


Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #2 on: November 29, 2010, 10:23:52 PM »
terima kasih zam...boleh..tarahal..concept keseluruhan masih tak lock lagi...lepas ni aku kena progress ke bahagian background pula...

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #3 on: November 29, 2010, 10:30:34 PM »
lagi maju setapak bro selipar kita... sangat mengujakan...hanya dapat menunggu update seterusnya...nak membantu pun tak reti huhu...apa kisah citenya...ada sinopsis?

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #4 on: November 29, 2010, 10:38:09 PM »
hahaha...cuba2 jer abg pen...sinopsis ada...nanti aku akan ceritakan dalam progress akan datang...

org kata slow and steady..

akuLanGit

  • CRB Support Squad
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1758
  • Eh??
    • View Profile
    • - aKuLanGit -
Re: Mega Sri Gala
« Reply #5 on: November 29, 2010, 10:47:53 PM »
hohohoho....abe zazu kini maju ke hadapan lagi....hahahaha
kawe tak reti animasi....kalo tak,kawe tlg gak abe zazu sket2...hehehehe

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #6 on: November 29, 2010, 10:48:45 PM »
aku percaya...ko akan terkenal suatu hari nanti...teruskan usaha walaupun bermula dari cuba cuba...aku sokong  jugakkk.... :D

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #7 on: November 29, 2010, 11:02:40 PM »
aku langit :Terima kasih bro..kata2 semangat pon bagi aku dah kira satu pertolongan utk mengharungi onak duri x tido malam...huhuhu...

pen : terima kasih pen...sokongan ko amatlah dihargai...

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Mega Sri Gala
« Reply #8 on: November 29, 2010, 11:14:04 PM »
canggih! tak sabar nk tgk yg dh gerak2..kipidap abg slipa!


hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1014
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #9 on: November 29, 2010, 11:16:45 PM »
Design karekter nampak menarik.
Boleh bagi preview ke cerita dia camne?Nampak best!

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #10 on: November 29, 2010, 11:25:51 PM »
odows :huih..bab gerak2 tu...lambat sket nak preview...tgh terkedek2 wat concept background...

Hkm :terima kasih...tentang sinopsis cerita dia...nanti aku cerita untuk update akan datang..sebab aku tgh nak lock keseluruhan konsep dulu...

ShAmdeSamm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1309
  • tengah dan masih berlari!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #11 on: November 30, 2010, 12:12:33 AM »
i like simple karakter cam itu....nice one..

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #12 on: November 30, 2010, 02:26:42 AM »
terima kasih en sham...

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Mega Sri Gala
« Reply #13 on: November 30, 2010, 04:53:40 AM »
nak update yg gerak2...ehehhe...
nih ko nak buat manual ke wi? atau flash? ke toonboom? ke ehem2?

bila aku tgk, dah terbakar balik plak "animasi" dlm sanubari aku nih...
tp aku dah tak mampu nak terbakar spt sebelum...
insya allah akan aku hasil kan jua...
tunggu semangat kembali terbakar spt 5 thn lepas...
yg ada la nih pon semangat wat simple animation aje mcm e-learning or cosware...
ganbate neeeeeh...
« Last Edit: November 30, 2010, 04:56:40 AM by katon_aqhari »

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Mega Sri Gala
« Reply #14 on: November 30, 2010, 05:10:32 AM »
wah..baru je aku komen kat deviant ko da update sini..huhu :D kewl dah aku tgk character line up ni :D dan pasti byk lg coolness ko akan tunjuk dlm hari2 mendatang :D

aku doakan ko berjaya dgn projek ni, this would be such a great feature dlm portfolio entertainment art ko :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

chayrot

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1626
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #15 on: November 30, 2010, 06:56:28 AM »
waw....salute ah.......dari segi line up karekter...mmg nampak menarik....
xsabar nak tengok step2 progressnye.....

bangga aku ngan semangat kau.....abe selipar japan...

semoga sukses...

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Mega Sri Gala
« Reply #16 on: November 30, 2010, 07:37:43 AM »
hensem wooo.. :love:
Visit : + Blog + Twitter + FB

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #17 on: November 30, 2010, 01:37:06 PM »
nice.. keep up to date.. bubuh jer apa apa progress.. leh gak belajo reramai
.hanya artis biasa.

ShAmdeSamm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1309
  • tengah dan masih berlari!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #18 on: November 30, 2010, 04:03:44 PM »
encik slipar..cemana mau buat lineart smooth dan thin cam tuh ya...

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: Mega Sri Gala
« Reply #19 on: December 01, 2010, 07:43:00 PM »
comel!!! sama comel dgn avatar abe mystic. aku tunggu....

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j