Author Topic: Mega Sri Gala  (Read 10116 times)

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #40 on: December 04, 2010, 05:05:05 PM »
nuox : yup...saya cuba insyaallah...

Pen
 terima kasih pen...princess mononoke? pergh itu dah tahap dewa...nak sampai tahap tu...aku kena amik masa 10 tahun lagi..tu pon kalau dapat belajar dengan diaorang...

Hypershade
Setelah berfikir dan membuat pertimbangan tentang pendapat en hypershades dan katon..Rasenya yang ini aku buat untuk dvd release jer dalam 50 minit cam anime Blood the last vampire(tahap durasi nya)..Versi yg simple mungkin boleh proceed untuk series..


Untuk versi yg lebih simple...boleh proceed ke series..

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Mega Sri Gala
« Reply #41 on: December 04, 2010, 06:24:35 PM »
bunyik mcm kecewa berat je ni Ton...lek arr~
ahahahhaha....berat sangat bahu aku pikul beb....sapa yg lalu "benda" nih bersama aku pasti lebih paham....
mmg aku tau ramai di luar sana yg otai2 dr aku lebih kental dr aku...lain org lain ragam...aku tak sekental otai2 yg tahan "benda berulang2" nih berlaku dlm industri...kalau nak di cita kan balik pengalaman aku biar la aku buat satu perumpamaan "aku rasa perit ibarat telan paku karat tanpa setitik air"...ahahhah ntah apa2 ntah....
<---- ayat nih menunjukkan aku tak boleh bekerja bawah org, kompom aku bergaduh ngan bos aku sok....macam bagus2 je aku nih kan....akakakkaka...

bukan rezeki utk aku lagi buat masa nih....ada rezeki sok, maka adalah la aku dlm industri nih lagi....hehehehe ( masih PNC ) <---- aku pon tgh berusaha utk mencari "FUND" atau "Grant"- betul ke ejaan nih...aaaaaah janji korang paham...aku berdua ngan "partner" aku yg juga melalui "benda" yg sama , bersama2 aku selama 10thn....

tapi terus terang aku cakap, takat nih MAWI aka SLEEPERJAPAN je yg berjaya "bakar" aku utk kembali ke dalam animasi ( for now ) eheheheh.... -----> sbb dia bersama2 aku masa "benda2" nih berlaku gak....jd dia tau rahsia aku luar dan dalam, aauuuuw......

siap ko mawi, kita celen...

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #42 on: December 11, 2010, 04:08:56 AM »
ya...kalau encik katon sudah terbakar..jgn ditunggu lama2...nanti dipadam bomba api semangat nak buat animation tu...

salam..

Disini aku kongsikan serba sedikit progress terkini...aku masih lagi dalam menyiapkan storyboard..maaf,mungkin aku tak dapat nak letak semua dan selepas semuanya selesai proses animation akan bermula..

Dalam beberapa hari ini juga..aku cuba2 untuk memudahkan sedikit proses kerja dengan membuat beberapa test untuk final look dari segi kualiti line,color dan tint dengan beberapa jenis software...rasenya aku dah buat keputusan melakukan proses2 seperti dibawah:

key,In Between,clean up , color ,storyboard dan background- Photoshop

Timing - Flash

compositting - After effects

Editting - Premiere









sehingga update seterusnya...


Rahman

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #43 on: December 11, 2010, 05:31:44 AM »
best bro...kep up d gud werk..hmm nak tanya sket, bg tu pakai photoshop sahaja atau mix ngan 3d? untuk keseluruhan movie.

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #44 on: December 11, 2010, 06:13:39 AM »
terima kasih  rahman..aku akan mix dengan 3d kalau ada melibatkan rumah atau interior supaya memudahkan aku dapatkan perspektif yg tepat dan mempercepatkan proses kerja aku.....tapi takderlah terlalu detail...detailing lebih baik kat photoshop jer...lebih mudah dan fleksible..kalo nak lukis umah satu2...dem...lemau aku...huhuhuhuhu
« Last Edit: December 11, 2010, 06:16:15 AM by Sleeper japan »

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Mega Sri Gala
« Reply #45 on: December 11, 2010, 08:08:01 AM »
ehhehehe....aku tgh donlod bahan2 bakar utk ehem2 gak....siap kao...

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Mega Sri Gala
« Reply #46 on: December 11, 2010, 10:28:24 AM »
aku suka animation ni..mungkin sedikit sebanyak ko bole guna sebagai reference..

tak silap guna flash dengan library yg byk. bole cari the making citer ni..Wakfu. :D

http://www.youtube.com/watch?v=e7bmFgQPVZU


penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #47 on: December 11, 2010, 12:32:52 PM »
cite ni sangat best skynet...cite ape ni?...

well abe selipar....karektor yang menarik...sangat rajin... terujaaaa....ko guna 3d max ke...kalau nak  bantuan 3d leh aku hulurkan...huhu..aku.tunggu update seterusnya.... :love:
« Last Edit: December 11, 2010, 01:22:59 PM by penberbulusenyum »

zehe

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 519
  • "...concocting...tak habes-habes..."
    • View Profile
    • zEhe'S sPAce
Re: Mega Sri Gala
« Reply #48 on: December 11, 2010, 01:42:06 PM »
Terbukti menarik dan berkesan!
siries ni projek sendiri/indi(e)penden ni?
dengan ini saye memberi sepenuh tenaga sokongan moral utk abe sleepemawi!

Kalo abe katon terbakar, saye pon mau turut terbakar!!
tapi macam stok minyak tinggal sikit je lagi ni..? hmmm..


tak silap guna flash dengan library yg byk. bole cari the making citer ni..Wakfu. :D
library yang banyak? mcm dari saat 0.20 turnaround karektor tu ke abe skynet? <---merujuk kepada video.
hmmmm..berbaloi utk di chuba ni...

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Mega Sri Gala
« Reply #49 on: December 11, 2010, 02:08:36 PM »
nnt leh dtg melaka amik stok minyak...ehhehe

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #50 on: December 11, 2010, 06:58:36 PM »
katon
Aha..nampaknya projek ehem sedang bergerak secara rahsia... bler nak pekena teh ais kat bistro?boleh citer2 lebih lanjut..

odows
huish...best ni..aku akan guna library flash untuk certain2 thing..tidak keseluruhan...makasih odows untuk info...awesome nih!!

pen
aah aku paki 3dmax...tapi setakat simple2 jer aku mampu buat...ambik basic shape jer letak sana sini...org kata kasik meriah...

zehe
terima kasih zehe..yup...projek indi sendiri...
cuba jgn tak cuba zehe...sedikit api juga boleh menjadi sebesar2 api...lagipon katon dah offer minyak untuk ko kat melaka..

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: Mega Sri Gala
« Reply #51 on: December 14, 2010, 01:59:13 PM »
ngueeeh...aku bajet2 nak gak turun BISTRO lagi nih....nak cuci mata tgk "awek2" yg makin ramai lepak kat sana tu...huhuhuhu
aku ada benda gak nak cite ngan ko...uisssh siot la ko...panas2....

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #52 on: December 29, 2010, 07:56:28 PM »
abe seliper...ada update ...ngueh ngueh...windu nak tau step seterusnyer..kui kui.. :p

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #53 on: December 30, 2010, 05:08:05 PM »
katon..mggu depan kita jumpa...usya2 awek kat bistro no...

pen...ada update...malam kang aku update...tgh siapkan beberapa benda dulu...dalam kl 6 ke..9 ke camtue...silap2 awal...

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #54 on: December 30, 2010, 09:15:55 PM »
Maaf agak lama tak update...saja kumpul byk sket...so...aku ada buat refine pada character asal dan turn around..









ada video turn around untuk sang badut di sini

http://www.youtube.com/watch?v=jAolQch7C1U

sehingga ke update seterusnya...
« Last Edit: December 30, 2010, 10:29:30 PM by Sleeper japan »

chaku

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1284
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #55 on: December 30, 2010, 09:24:10 PM »
hmm link tu x leh bukak


dah buleh..cun cun
« Last Edit: December 30, 2010, 09:28:31 PM by chaku »

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #56 on: December 30, 2010, 09:31:41 PM »
hahahah...berat sket kot...maaf lah...kalo ada sesapa leh rekomenkan aku solution...aku terima dengan tangan terbuka...makaseh chaku

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Mega Sri Gala
« Reply #57 on: December 30, 2010, 10:32:10 PM »
kagums!

sgt hebat. :41: :41:

apakata export ke flv upload kt youtube..vimeo..agak berat nk loading. :D

baru je nk cakp abe SJ dh buat..hebaks! :p


Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: Mega Sri Gala
« Reply #58 on: December 30, 2010, 10:36:20 PM »
tu pon agak beratlah odows...haahahhaa...movement sangkut2...dem..

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: Mega Sri Gala
« Reply #59 on: December 30, 2010, 10:53:25 PM »
cun gileeerrr ok.

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j