Author Topic: MANTERA OFFICIAL TRAILER  (Read 11283 times)

animaTOT

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 119
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #40 on: October 19, 2010, 11:05:21 PM »
nak bawak suit pun tak larat.. ok la, mungkin suit tuh dah ada extra auto strenght.
tapi nak pakai pun angkat suit tak larat. haihh...

Sebab tu kot kalo tengok part last yg nampak muka tomok tu..muka dia cam berpeluh2... Penat ooo..haha

izmal

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1484
    • View Profile
    • http://izmal.my/
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #41 on: October 21, 2010, 01:26:14 AM »
my 2 cent :
setuju dgn cadangan 'shake' mcm kwn2 kata tu..kalau bleh buat mcm handycam style pon menarik & motion blur dkt scene terjun bangunan.
chase scene kalau nak safe try pakai light bloom utk cover tmpt kosong..& specular tayar tak nampak sgt or (in progress)?
helmet scene aku rasa kena letak shadow sikit lg bagi nampak depth coz mcm ketat sgt..sian tomok. :p

*overall memang sempoi!chaiyuk flare & spacetoon..btw,scene robot jahat besh..heh:D

maybe bleh amik idea dari sini :
http://www.youtube.com/watch?v=4r_MGVvMFpg
: ke3Dan adalah hak milik semua insan :
 - 2013 -

Sleeper japan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1184
  • Gotcha!!
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #42 on: October 21, 2010, 05:19:32 PM »
aku harap 2 perkara lagi perlu disusuli bersam CGI yg best ini..harapnya acting dan script atau storyline juga kuat!!

komen:

part jatuh tu kurang impak...rase cam slow je...camera x shake menjadikan ia kurang realistik..

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #43 on: October 30, 2010, 03:01:38 AM »
ada chemistry... :).
Saya bangga kerana flare dapat bertahan lama sampai le la ni.. tu je nak cakap.

Tak sabar dah ni.. urgh,...
*krak *krak *krakkkk~
(hehehehehhehehe)
« Last Edit: October 30, 2010, 08:12:34 PM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #44 on: October 31, 2010, 10:35:33 PM »
Aku sememangnya sapot habis2 usaha menerbitkan filem bergenre sci-fi & fantasi kat malaysia ni.
Tidak banyak producer yang berani buat mungkin antaranya;

1. Kos CGI yang baik memang tinggi disebabkan banyak aspek. Beberapa kerat producer yang berani
    buat pon kebanyakannya ada in-house experties. Kalo outsource bajet yang allocated ciput sangat.
2. Kerja-kerja rakaman susah dan complex. Perlu amek kira post-works. Ni seme buat kos meningkat.
3. Paling boring.. belom tentu ada untung.

Namun usaha berani mati macam ni lah yang memberi banyak faedah pada karyawan visual kreatif
macam kita semua ni. Banyak member2 kita secara tak langsung terjebak buat design karektor,
modeling 3D, animation, matte painting, composite vfx dan banyak lagi.

Aku memang harap filem2 macam ni terus mendapat tempat dalam industri kita yang tidak sebesar
mana ni. Kemenangan filem Magika di FFM23 secara tak langsung memberi good sign kepada penerimaan filem sci-fi & fantasi di Malaysia. Kena kritik & kondem biasa la.. All the best MANTERA!



rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #45 on: November 01, 2010, 06:13:45 PM »
tak sabar nak tgk yg da abih render btol2.... rasa mcm tgk filem leaking plak trailer ni.

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

azmer74

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #46 on: November 22, 2010, 11:14:41 AM »
nak tengok leak ikut le encik cycom dtg opis awal januari nanti.  :)

pit. tangan aku gatal dah.  :D

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #47 on: November 22, 2010, 03:49:01 PM »
rp (rapid prototyping jenis SLA lg cantik) kan mecha tomok n robot jahat tu plz! buat scala 4 or 6, if lg ada budget besar wat fullscale mcm transformers wat kat bb time launching dulu tu :D

serius if ada figure mcm tu mesti lg cool!




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

Max_ady

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1387
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #48 on: November 24, 2010, 03:11:02 PM »
wow encik paco, dah banyak kemajuan. harap jalan cerita movie ini sebaik 3dnya, apa-apahal cepat sikit. kitorang baru habis transfer hikayat merong untuk KRU. nampaknya mereka semakin matang (saya tengok sesetengah bahagian sahaja) kalau lambat sangat tepu nanti.

Cheers, maju beb.

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #49 on: March 31, 2011, 02:20:50 AM »

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #50 on: June 10, 2011, 06:20:56 AM »

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #51 on: June 10, 2011, 01:08:37 PM »
pehhh...cool gile..!


d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #52 on: June 10, 2011, 04:42:52 PM »
cool! bagus sanggup invest part2 RP dari data 3d yg dah ada, jimat masa dah tu :D

*the best model bg aku utk sebuah filem tempatan, skrg ape kate kalau untung cuba buat figurine dan actual wearable suit :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

anuarnor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 455
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #53 on: June 10, 2011, 10:25:38 PM »
No RP. Hundred percent manual labour. Diorang bersenjatakan pisau dan jari-jemari je. :)

cycom

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
    • My Youtube
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #54 on: June 11, 2011, 12:30:15 AM »
HEBATtt!!!

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #55 on: June 16, 2011, 12:55:17 AM »
uish ye ke handmade? haha..then tabik pada model making dudes there :D mmg detail dan hyper leceh kerja mcm ni tetapi hasilnya mmg awesome :D

*kalau aku rp kan aje dari data 3D yg dah ada..tp mmg mahal ar...tp bole je if nak buat model RP scala 4 ker..baru bawah rm200 rasenye :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #56 on: October 13, 2011, 02:37:55 AM »
apa perkembangan terbaru mantera? tak sabar nak tgk new trailer ke ape ke....

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

utonium

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #57 on: October 13, 2011, 05:58:09 PM »
hero cagiva mito125cc.... villain honda cbr 1000rr mcmner nk menang ni? :argh:

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #58 on: December 31, 2011, 09:22:56 PM »

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #59 on: January 17, 2012, 04:27:09 PM »
website ni cool, effort hebat rakan rakan terbabit
http://www.manterathemovie.com/mantera/
.hanya artis biasa.