Author Topic: MANTERA OFFICIAL TRAILER  (Read 11271 times)

animaTOT

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 119
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #20 on: October 18, 2010, 06:01:15 PM »
tak silap aku.... bahasa malaysia-nya....MANusia dan jenTERA...

Paco...aku tak komen pasal color..pasal aku sendiri tak reti...hahah
Cuma aku concern bab animation la kot..'shake' tu dalam comp bley bikin..hehe..

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #21 on: October 18, 2010, 07:26:36 PM »
3d superb.. kalau kat malaysia ni dah kira antara yang terbaik.

Starting tu buat aku teringat Ghost in a shell.

tetiba ada tomok plak.. tersedak aku.

tapi overall cinematografi pun bagus, rendering pun gempak. Teruskan usaha!
tomok okla...cuba ko bayangkan kuar muka apek :P

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #22 on: October 18, 2010, 10:17:03 PM »
Aku rasa macam potong mood sket la muka tomok ni..bukan kerna binci, tapi macam tak 'sungggg' laaa...
aku expect muka cam Rosyam Noor.
Baru la ada gaya-gaya Tony Stark aka Iron Man Malaya..

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #23 on: October 18, 2010, 10:31:58 PM »
fuh..rosyam noor? aku sokong beb! sies cool! :D

*if adi putra mcm dlm cite chinta tu ok gak kot? (aku skrg tgh simpan misai mcm die..hihi)




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #24 on: October 18, 2010, 10:33:26 PM »
yg paling penting aku harap ceritanya tak kaku :)

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #25 on: October 18, 2010, 10:37:18 PM »
ok je tomok..tak perlu nampak ironman sgt.. :D

yg penting lakonan mantop..story best. visual gempak.


tawel

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 789
    • View Profile
    • My Deviant Art
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #26 on: October 19, 2010, 12:47:34 AM »
ok je tomok..tak perlu nampak ironman sgt.. :D

yg penting lakonan mantop
..story best. visual gempak.

aku takut lakunan tomok akan jadi sekeras rambutnya

penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #27 on: October 19, 2010, 12:58:20 AM »
kalau eman manan best gak...mesti bersilat robot tuh..

Paco

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 195
    • View Profile
    • http://www.polyninja.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #28 on: October 19, 2010, 05:19:29 AM »
MANTERA tu kitorang coin up taun 2007 lagi. Mase tu tak tau pun ade citer MANTRA.

MANTERA tu bole pecah byk.
MAN Tranformable Exo-Robotic Armor - ni utk international market.
MANusia jenTERA - ni market nusantara
Man Tera - ni market org kedah. (asal2 ni idea title movie)
MANTERA- Mari Nengok Tomok Eksyen Robot Ajaib hahaha bape lame ko pikir ayat ni penberbulusenyum?

Pasal hero lak.  Asal2 citer ni agak stereotype citer lawak m'sia. tapi lepas berbelas version script citer ni develop jadi lebih serius. So asal2 kitorang try panggil Nabil tapi mase downtime tgh tunggu grant finas, nabil cabut sbb lame sgt tunggu kut... aku pun taktau. So lepas grant lulus 2009 baru full scale production. Sebab target hero ni budak uni/kolej takleh la nak amik hero2 otai. tapi action sequence nanti mmg kitorang pakai silat cume kurang sket bab bunga2 kut. kang pelik lak robot bukak silat pulut.

kromosom
aku kurang pahem sket "transform motor ke kapal canggih". apapun congrats for interview ngan berita harian haritu.

namik.
kitorang harap mantera pecah rekod sume org.

animaTot
shake tu nanti kitorang wiggle(30,10) haha.
I Love Kylie Minogue

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #29 on: October 19, 2010, 09:38:11 AM »
bersyukur la tomok yg jdk hero..bayangkan kalo nabil.. arghh..tak sanggup nak 'telan' superhero lawak dah..
aku ok je tomok..lepas OIAM ari tu dia dh transform jdk cool apa..

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #30 on: October 19, 2010, 12:31:06 PM »
tomok kene build muscle la sket... baru lebih kelihatan hero.
sekecik2 shia labeouf dia nampak gak la shape body .
Visit : + Blog + Twitter + FB

Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #31 on: October 19, 2010, 12:58:32 PM »
itu la bestnya kot mistik..percanggahan tu..dia nampak kurus kering lemah tapi dialah hero yg tiada tolok bandingnya..eceh!.....mcm contoh watak peter parker :D

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #32 on: October 19, 2010, 01:22:01 PM »
nak bawak suit pun tak larat.. ok la, mungkin suit tuh dah ada extra auto strenght.
tapi nak pakai pun angkat suit tak larat. haihh...
Visit : + Blog + Twitter + FB

orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #33 on: October 19, 2010, 01:28:08 PM »
wow, baru tengok trailer tu.. suka part transformasi tu. harapnya tomok boleh berlakon. satu je yang tak berkenan.. arghh.. rambut tu! Boleh tak nak tolong guntingkan?

adamo87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 159
  • bon kureik2 bau
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #34 on: October 19, 2010, 03:54:26 PM »
cool gile~..ada feel wei..ada feel!~..aku rse..klu org len x rse lantak p kat depa..tp aku rse la..haha~

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #35 on: October 19, 2010, 05:26:35 PM »
Aku harap filem ni boleh cecah RM45 juta...Amiinnn....
RM40 juta dah ada org target dah hehe..

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #36 on: October 19, 2010, 05:37:10 PM »
tomok kene build muscle la sket... baru lebih kelihatan hero.
sekecik2 shia labeouf dia nampak gak la shape body .
haha kalau Msia ni mcm hollywood bole la bayar personal trainer bagi buff dlm masa sebulan :D

adzakael

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3060
  • Boтум Cэпaратум
    • View Profile
    • http://www.adzakael.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #37 on: October 19, 2010, 07:59:48 PM »
mate aku yg kero ke
atau action sequence korang xde motion blur?

                        иаи Таворищ, соединяйтесь!
               
 What Man is a Man Who Does Not Make The World Better?
P 1:48,G 1:5, P menang,150000th post,i made that one

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #38 on: October 19, 2010, 08:19:50 PM »
blom 100% final lagi tu.. :D


Bophairy

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2124
  • aku la..Bop
    • View Profile
    • http://monyetangkasa.blogspot.com/
Re: MANTERA OFFICIAL TRAILER
« Reply #39 on: October 19, 2010, 10:40:35 PM »
dari yg aku nampak kt trailer aku tak rasa hero kena angkat armour  tu untuk pakai..sebab armour tu transformable..lawak la pulak kalo nk kena angkat satu2 armour tu kalo nak henshin..ade scene dlm trailer tu si tomok tgk 1 helmet tu dgn muka penuh suspen..mungkinkah armour tu kalo tak digunakan akan dicompact kan jdk helmet tu?