Author Topic: Kejora  (Read 2025 times)

Max_ady

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1387
    • View Profile
Kejora
« on: May 20, 2011, 10:28:48 PM »
http://www.youtube.com/watch?v=mbW9Jhe0ZmM

http://www.youtube.com/watch?v=XjrjNl7cgMI

Project ini telah memakan masa selama 6 bulan dan kini berada pada proses polishing, 1 bulan research dan story development, 1 bulan modeling dan modified serta bulan seterusnya untuk animate dan render. Saya juga telah menerima bantuan dari man (grapevine) untuk meyiapkan maskot dan logo.

Total duration of the project is 20 minute. Saya telah berusha untuk memuatkan beberapa fakta daripada insiklopedia angkasa untuk menjadikan cerita ini lebih logik.

Semoga suatu hari nanti kita akan dapat melihat rekaan kapal angkasa kita sendiri merentasi sistem solar dan seterusnya.  Dan semoga kita dapat melahirkan jenerasi yang bakal menewaskan pemikiran daripada stephen hawkins yang mengatakan alam semesta ini sememangnya ada dan boleh tercipta dengan sendiri. And by Godwill sekiranya dibenarkan! maka Bintang sirius yang diceritakan didalam al-quran itu, anak-anak kita bakal menjadi bangsa pertama menjejakkan kaki keatasnya. Yes we can!

Maju beb.

























More info about the project here:
http://barbarian-inc.blogspot.com/2011/05/kejora.html
« Last Edit: May 24, 2011, 12:45:29 AM by Max_ady »

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Kejora
« Reply #1 on: May 20, 2011, 10:32:03 PM »
maju beb!. :D
weh. ko duk mana skang?
phone no. lama lagi ke?
Visit : + Blog + Twitter + FB

Max_ady

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1387
    • View Profile
Re: Kejora
« Reply #2 on: May 20, 2011, 11:14:15 PM »
Duk kat umah baru mistic, hp masih lama.






teearts

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • " Making Art For Living 《美术与生活》"
    • View Profile
    • teearts CENTER  雨林美术中心
Re: Kejora
« Reply #3 on: June 06, 2011, 06:55:30 PM »
Nice!
Hello! My name is Tee, I working as artist since year 1993. Welcome to see my art work and join my art center today, thank you!

- Art sample & information: http://teearts.multiply.com
- Facebook ID: teearts@hotmail.com
- Hp: 012-2791328 (tee)

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Kejora
« Reply #4 on: June 06, 2011, 08:15:32 PM »
Satu usaha secara solo yg patut kita salute!

ruby

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 863
    • View Profile
Re: Kejora
« Reply #5 on: June 07, 2011, 04:02:45 AM »
Ah-Ha! AWESOME! design-design stesen angkasa semuanya BEST, dari segi rekabentuk dan warnaan sangat bersih, harmony dan pasti takde babak perang. Berbeza dengan konsep SARJAN HASSAN tuh yang rekaan bentuk pakaian atau pada kapal perangnya ada kesan perang,calar, terbakar dan konsep warnaannya garang sebab ada element perang. Apa pun pengunaan view kamera movementnya masih BEST. Cadangan lain ialah cuba cari atau cipta IKON Suara Latar untuk watak -watak utama. Biarlah sama penting dan hebat macam suara ikon yang digunakan dalam watak-watak TRANSFORMERS tuh. IKON pelakon suara watak (voice watak) yang dicipta ada pelbagai karektor seperti voice manusia robot, teknikal radio atau komputer dan sebagainya.

Mengikut kajianlah, animation nih kalau nak BEST kenalah ada babak yang mencabar dan susah untuk dianimasikan tetapi BERJAYA di buat oleh animator. Contohnya dari segi persembahan pergerakkan sudut kamera yang superb extreme dan selain dari ituh kesan khas seperti bunyi gelombang, gegaran , bunyi lazer dan kesan-kesan effex , voice dubbing(pelakon suara watak) kenalah sesuai dengan konsep animation nih.

p/s Selamat Maju Jaya dan berkarya. :D
« Last Edit: June 07, 2011, 04:05:30 AM by ruby »
rubyg'werk-revenge of the malaysian comics scene.

cycom

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 120
    • View Profile
    • My Youtube
Re: Kejora
« Reply #6 on: June 09, 2011, 01:11:31 AM »
stesen lift mcm bunga raya!! awesome!

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: Kejora
« Reply #7 on: June 16, 2011, 12:53:44 AM »
ape2 karya dari max ady mmg aku suka, pendekatan robotic, scifi dan skrg pula idea penerokaan angkasa! :D kipidap dude :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

dollah_3d

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 56
  • rasengan!!
    • View Profile
    • http://dollah3d.blogspot.com
Re: Kejora
« Reply #8 on: October 06, 2011, 02:18:44 PM »
nice :D

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: Kejora
« Reply #9 on: October 06, 2011, 10:17:08 PM »
cantik laa Madi...

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j