Author Topic: buat short film  (Read 3460 times)

wankoboi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
buat short film
« on: September 01, 2009, 06:02:29 AM »
salam

ade x sape2 yang teringin nak wat short film

kalau ada jom kita berganding bahu umtuk buat short film ni. tentang tajuk short film bolehla kita bincang dalam topic ni.

dazrenius

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 197
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #1 on: September 01, 2009, 02:04:50 PM »
takpun kita start buat list thread2 yg nak buat short film pastu terbengkalai begitu sahaja..misti banyak..
\"bas station tempat bas berenti. lrt stesen tempat lrt berenti. atas meja aku, ada work station....\"

- General Dazrenius Decimus Meridius


http://dazrene.blogspot.com/

Aman Wan

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
  • Berusaha untuk terbaik~!!
    • View Profile
    • Comics & Career
Re: buat short film
« Reply #2 on: September 01, 2009, 08:37:46 PM »
wah,shortfilm~!
jum2~!

Ikuti Perkembangan Dunia Komik Aman Wan : http://7aman7.blogspot.com/

wankoboi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #3 on: September 01, 2009, 09:37:35 PM »
ok.
ade lagi x yang betul2 berminat dan boleh bagi komitmen.

aku leh dapatkan sony pd170 dan 150 kalau nak (profesional broadcasting camera)
boom pon ada

Aman Wan

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
  • Berusaha untuk terbaik~!!
    • View Profile
    • Comics & Career
Re: buat short film
« Reply #4 on: September 02, 2009, 12:59:13 AM »
wahh..
x pernah terlibat dgn alatan2 rumit masa pengalamn wat shortfilm dulu2..
nmpak menarik~

Ikuti Perkembangan Dunia Komik Aman Wan : http://7aman7.blogspot.com/

qifafiq88

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #5 on: September 03, 2009, 10:03:55 PM »
salam,aku berminat utk join n bgi komitmen 100% utk buat shot film brsama korang,apapun cntct aku-->qifafiq88@hotmail.com/0175376589
Kini aku berada diarea Putra Height,Puchong

alifstyle

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2865
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: buat short film
« Reply #6 on: September 04, 2009, 11:04:12 PM »
Aman Wan, kau kan sudah ada short filem, bila lagi nak letak di pergh? Tak sabar nih

Aman Wan

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 255
  • Berusaha untuk terbaik~!!
    • View Profile
    • Comics & Career
Re: buat short film
« Reply #7 on: September 08, 2009, 02:49:24 AM »
alif,huhu..mungkin lama lagi kot aku nk upload.
tunggu proses jual menjual habis
tp akan dtg aku g opis, bwk skalik shortfilm2 tu.

=D

Ikuti Perkembangan Dunia Komik Aman Wan : http://7aman7.blogspot.com/

cheneke

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #8 on: October 09, 2009, 11:03:22 PM »
da start ke projek?... bape orang skg da ade?.. rasa macam nak join..  :wink
bagi saya pegang boom mike n special effect ok je.. lokasi kat mane?
« Last Edit: October 09, 2009, 11:10:36 PM by cheneke »
Otekchernオーテックジャパンセフィーロ私の乗車

afiqehsan87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #9 on: November 23, 2009, 09:49:43 AM »
I hear by offcially to intro the 1st idea from  Cahaya Lensa Kreatif Production on title production "DRIFTER" consist of 30minute shortfilm/telefilm for introduce the rc drifter life to the public.

I lack of videographer and expert people in this production... hope community from perh can help me.. and together i have the support from rc drifting community..

any question can email me at:
afiqehsan87@yahoo.com (fb/ym)
all my video at(include DRIFTER video teaser):
www.youtube.com/user/afiqehsan87


SINOPSIS

Mengisahkan perjalanan seorang pendatang baru dalam sukan RC drift yang mempunyai cita-cita yang tinggi dan azam untuk menjadi seorang drifter yang unggul. Kisah bermula apabila (noob) terlihat seorang lelaki sedang bermain rc drift bersorangan, ketekunan dan skill pemain lelaki itu(sifu) memikat (noob) untuk mendekati sukan rc drift. Selepas membeli kereta rc nya sendiri (noob) berjumpa dengan (sifu) untuk meminta (sifu) memberi tunjuk ajar, tetapi (sifu) menolak permintaan itu. (noob) yang tidak pernah berputus asa memujuk (sifu) akhirnya Berjaya menjadikan (sifu) gurunya dengan bersyarat (noob) perlu bermain secara pro dalam masa satu minggu untuk menyertai satu pertandingan rc drift. Sepanjang latihannya mereka digangu oleh seseorang yang misteri(ghost) yang mempunyai hubungan masa lampau dengan (sifu). Di waktu pertandingan mereka dikecam oleh (ghost) dan (ghost) Berjaya mengalahkan (sifu) tetapi demi maruah cikgu (noob) berazam mengalahkan (ghost) dipusingan akhir. Adakah (noob) yang berbekalkan pengalaman satu minggu mengalahkan (ghost)?? Sama-sama kita saksikan.


WATAK


The Noob

seorang budak yang baru sertai sukan drift selepas melihat (sifu) drift dengan penuh bergaya. Selepas pada itu (noob) terus membeli kereta 1:10 dan bersemangat untuk mempelajari permainan itu. Sifat (noob) yg lurus, mendengar kata dan hanya mempunyai pemikiran yang rasional disaat terdesak. Kelemahan (noob) terlalu over confident dan merasakan diri hebat.


The Sifu

Seorang senior yang dah lama ceburkan diri dalam drift tapi mempunyai sejarah hitam dalam drift. Sejak peristiwa itu (sifu) menjadi stand alone drifter dan mempunyai sifat sinis dan agak bengis tetapi tidak siapa tahu ade kelembutan di dalam hati (sifu). (sifu) juga tidak berminat untuk mengambil anak murid kerana memikirkan ia membebankan. Tetapi selepas kehadiran (noob) mengubah pendirian (sifu) dan mula mengenangkan sejarah lama beliau. (sifu) bersetuju mengajar (noob) dengan syarat (noob) perlu menjadi pro drifter dalam masa satu minggu sebelum pertandingan rc drift.


The Ghost

Seorang senior dalam drift dan skill yang setaraf dengan (sifu). Seorang yang misteri dan sentiasa bermain drift secara kotor n tipu helah. Mempunyai sejarah lampau bersama sifu dan sejarah hitam itu akan membuatkan (ghost) berniat untuk menganiaya (sifu) dan (noob).






p/s:serious production...for serious people.. hope perh community can help us make this short film/telefilm reality...

alifstyle

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2865
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: buat short film
« Reply #10 on: November 24, 2009, 08:19:36 AM »
Wah! Afiq yang masih muda ini ada plan besar untuk idea filem pendek dia. Bagus tu!
Nampak Afiq seperti sudah ada krew sendiri, apa yang warga pergh boleh join?

afiqehsan87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #11 on: November 24, 2009, 10:16:44 AM »
Quote
Wah! Afiq yang masih muda ini ada plan besar untuk idea filem pendek dia. Bagus tu!
Nampak Afiq seperti sudah ada krew sendiri, apa yang warga pergh boleh join?

hehehe crew stuntman tuk drift keter rc tu ramai lah :D... crew produksi xdak langsung ni pun kejutan budaya gak sbb sblum ni cahaya lensa kreatif buat projek kahwin jer www.cahayalensa.blogspot.com n semuanye photographer... videographer afi sorg je ler  :((:hehehe

so harap rakan2 baru di pergh dpt bersama2 menyumbang tenaga produksi... leh kannn lehh kannnn :*

p/s:xla muda sngat da traf leh kawin dah hehehehe :p

kakitoon

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Kakitoon Animation Studios
Re: buat short film
« Reply #12 on: January 06, 2010, 01:08:42 AM »
I hear by offcially to intro the 1st idea from  Cahaya Lensa Kreatif Production on title production "DRIFTER" consist of 30minute shortfilm/telefilm for introduce the rc drifter life to the public.

I lack of videographer and expert people in this production... hope community from perh can help me.. and together i have the support from rc drifting community..

any question can email me at:
afiqehsan87@yahoo.com (fb/ym)
all my video at(include DRIFTER video teaser):
www.youtube.com/user/afiqehsan87


SINOPSIS

Mengisahkan perjalanan seorang pendatang baru dalam sukan RC drift yang mempunyai cita-cita yang tinggi dan azam untuk menjadi seorang drifter yang unggul. Kisah bermula apabila (noob) terlihat seorang lelaki sedang bermain rc drift bersorangan, ketekunan dan skill pemain lelaki itu(sifu) memikat (noob) untuk mendekati sukan rc drift. Selepas membeli kereta rc nya sendiri (noob) berjumpa dengan (sifu) untuk meminta (sifu) memberi tunjuk ajar, tetapi (sifu) menolak permintaan itu. (noob) yang tidak pernah berputus asa memujuk (sifu) akhirnya Berjaya menjadikan (sifu) gurunya dengan bersyarat (noob) perlu bermain secara pro dalam masa satu minggu untuk menyertai satu pertandingan rc drift. Sepanjang latihannya mereka digangu oleh seseorang yang misteri(ghost) yang mempunyai hubungan masa lampau dengan (sifu). Di waktu pertandingan mereka dikecam oleh (ghost) dan (ghost) Berjaya mengalahkan (sifu) tetapi demi maruah cikgu (noob) berazam mengalahkan (ghost) dipusingan akhir. Adakah (noob) yang berbekalkan pengalaman satu minggu mengalahkan (ghost)?? Sama-sama kita saksikan.


WATAK


The Noob

seorang budak yang baru sertai sukan drift selepas melihat (sifu) drift dengan penuh bergaya. Selepas pada itu (noob) terus membeli kereta 1:10 dan bersemangat untuk mempelajari permainan itu. Sifat (noob) yg lurus, mendengar kata dan hanya mempunyai pemikiran yang rasional disaat terdesak. Kelemahan (noob) terlalu over confident dan merasakan diri hebat.


The Sifu

Seorang senior yang dah lama ceburkan diri dalam drift tapi mempunyai sejarah hitam dalam drift. Sejak peristiwa itu (sifu) menjadi stand alone drifter dan mempunyai sifat sinis dan agak bengis tetapi tidak siapa tahu ade kelembutan di dalam hati (sifu). (sifu) juga tidak berminat untuk mengambil anak murid kerana memikirkan ia membebankan. Tetapi selepas kehadiran (noob) mengubah pendirian (sifu) dan mula mengenangkan sejarah lama beliau. (sifu) bersetuju mengajar (noob) dengan syarat (noob) perlu menjadi pro drifter dalam masa satu minggu sebelum pertandingan rc drift.


The Ghost

Seorang senior dalam drift dan skill yang setaraf dengan (sifu). Seorang yang misteri dan sentiasa bermain drift secara kotor n tipu helah. Mempunyai sejarah lampau bersama sifu dan sejarah hitam itu akan membuatkan (ghost) berniat untuk menganiaya (sifu) dan (noob).






p/s:serious production...for serious people.. hope perh community can help us make this short film/telefilm reality...

sound familiar... oh ya, Initial D..  :D
http://www.flashout.net - blogging on toys n stuff
http://blog.kakitoon.com - blogging on cartoon n stuff

wmahdzir

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: buat short film
« Reply #13 on: February 16, 2010, 08:56:01 PM »
aku!!

confirm aku nk join korg! aku ada wat short film sendiri, tp xbyk supporter laa. lg pun aku hanya rakam pakai handycam canon fs100 je. so, kureng memberansangkan? kn?

so, BOLEH JOIN??

bole inform kt sy di:
wmahdzir@yahoo.com
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?ref=profile&id=1113025110