Author Topic: Behind the scene BUDAK BESI  (Read 2233 times)

bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Behind the scene BUDAK BESI
« on: December 30, 2011, 06:40:35 PM »
As-salam kepada semua Geng Pergh,

Saya nak kongsikan idea di sebalik pembikinan sebuah projek animasi 3D berjudul BUDAK BESI terbitan Psychotek Sdn. Bhd dengan kerjasama beberapa rakan artis dan creative-studio antaranya Aniotek, Animagis, Mayaloca, KromosomLab, Nanzo, Toge, Jackel, Edrie Hashim, ..menyebut beberapa nama. Harap mendapat sokongan rakan-rakan di Pergh.com juga!

Sebelum tu saksikan first trailer yang release ini ye..

http://www.youtube.com/watch?v=Gje1a3BIIy8


penberbulusenyum

  • CRB Support Squad
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2648
  • kita bukan superman..kita semua DESIGNMAN
    • View Profile
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #1 on: December 30, 2011, 07:06:14 PM »
fuyooo...hebatlah gandingan korang...menarik seh.... :pompom: :pompom:

rosh

  • Super Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1884
  • hooray!
    • View Profile
    • http://www.chain-fx.com
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #2 on: December 30, 2011, 11:29:49 PM »
Yeay!!! Terima kasih sbb sudi berkongsi pengalaman disini jugak... Sila tunjuk ajar.
Kalo print tiset BBesi nk beli selai.

[img width=100 height=21]http://img.photobucket.com/albums/v496/roshave/topbn02.j

anuarnor

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 455
    • View Profile
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #3 on: December 31, 2011, 07:51:33 PM »
saya pun dah tak sabar nih!

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #4 on: January 04, 2012, 11:58:41 AM »
congrats..
.hanya artis biasa.

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #5 on: January 04, 2012, 12:11:26 PM »
tengok nama2 yg bergabung menghasilkan produk ni, sy amat teruja! bila bole tengok tayangan perdana? :D


bebilis

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 606
    • View Profile
    • OTEKKEKATAK
Re: Behind the scene BUDAK BESI
« Reply #6 on: January 04, 2012, 02:18:26 PM »
Hehe.. sungguhpon begitu untuk mencapai apa yang dihajatkan sangat bergantung kepada kekangan bajet & masa. Involvement yang diharapkan kebanyakannya diserap semasa >>proses production!<<. Maka berlaku la beberapa perubahan kepada idea, visual & plan asal. Revamp terpaksa dilakukan. Ini menyebabkan peruntukan timeline yang diberi oleh penaja.. tersasar! hihihih.. adehh (gelak seram)

Menyorot semula pembentukan idea Budak Besi yang dimulakan tah bila tahun berapa dulu, saya akan cuba selongkor gobok simpanan & share beberapa konsep drawing asal hasil kerjasama saya bersama artis komik Nanzo.
« Last Edit: January 04, 2012, 02:21:11 PM by bebilis »