Author Topic: anime transformers  (Read 1592 times)

taiko KIZ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 608
    • View Profile
    • ilmu rasa
anime transformers
« on: August 31, 2013, 12:52:14 AM »
saper penah tgk siri anime transformers kat tv dulu yang mana transformers tu jalan citer dia bukan mcm yang selalu kita tonton. Citernya dimana transformers tu  bertukar ( transform) bila manusia ada pakai alat mcm gelang kat dua2 belah angan dia cantumkan, baru bleh transform. Aku cuma tgk ep 1 jer dimana seorang budak secara tak sengaja masuk dalam sebua treler pastu dia terpakai gelang tu, bila tersentuh treler tu tukar jadi optimus prime. pastu aku tak berkesempatan nak tgk sbb aku dok asrama masa tu. Citer tu dalam area awal 90an gitu lah... kat tv2 ker apa. Dah lama aku google tak jumpa nih.
orang yang mahu belajar harus tahu apa yang ingin dipelajarinya[/size]

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: anime transformers
« Reply #1 on: August 31, 2013, 07:59:22 AM »


taiko KIZ

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 608
    • View Profile
    • ilmu rasa
Re: anime transformers
« Reply #2 on: August 31, 2013, 10:46:37 PM »
hah yang nih la, tq skynet... dah berkurun aku google tak jumpa sbb tatau tajuk hahahaha giler ah rindu. aku nak balas dendam nih.
orang yang mahu belajar harus tahu apa yang ingin dipelajarinya[/size]

Endless_Waltz

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 384
    • View Profile
Re: anime transformers
« Reply #3 on: September 02, 2013, 08:35:52 AM »
hah yang nih la, tq skynet... dah berkurun aku google tak jumpa sbb tatau tajuk hahahaha giler ah rindu. aku nak balas dendam nih.

tajuk siri anime transformers ni ialah transformers masterforce, pernah tayang kat malaysia tahun 1990-1991 dan dub BI

dalam versi jepun, geng autobot digelar cybertron dan geng jahat digelar destron

nama optimus prime dalam citer ni plak ialah ginrai



WAACCHAAAAA!!!

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: anime transformers
« Reply #4 on: September 05, 2013, 10:47:16 AM »
watak manusia optimus prime dalam ni hensem.. ada episod dia kalah ngan satu robot tu.. hancur habis lori dia sampai muncul lah contena ke-3..
.hanya artis biasa.