Author Topic: Perihal Mimpi  (Read 20489 times)

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6485
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #60 on: February 05, 2009, 05:25:31 PM »
Album Saudagar Mimpi M Nasir memang hit 90-an... aku dedicate nama tue jadi naam gropu buat kertas keje esemen Sains... wahahaha
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6485
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #61 on: February 05, 2009, 05:26:54 PM »
Album SAUDAGAR MIMPI M Nasir memang hit 90-an.. aku dedikasikannya sebagai nama kumpulan buat esemen Sains.. dan Geog..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

National9V

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1227
  • apo kono eh jang?!
    • View Profile
    • still alive and well
Re: Perihal Mimpi
« Reply #62 on: February 05, 2009, 05:27:03 PM »
adoi pecah perot aku baca korang punya reply....

Ada sekali tu pernah aku mimpi pamela anderson duk bonceng ngan aku naik moto round KL time tu dia pakai uniform baywatch...rasa mcm real lak bergesel wlpun rasa kat belakang jah...dia plak glenya masa tu... pastu tetiba lak ada gerai petai rasa macam kat jalan alor babak tuh.. pas tu terus aku beli petai 1 papan kat dia bila je aku nak paling bagi petai tu tetiba dia blah ngan apek jual petai naik moto yg aku bawak tadi tuh... hampeh tul la mimpi ni...

mimpi ni macam² pe'el dia...apa yg kita nak tu xkan dapat...
Peavey Bandit 80W
Epi Explorer, LP Std., Jr., 1967 V, SG G400
Hamer Std Flametop
Jackson Kelly JS32
DS1, MT-2, GE-7

leydi

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #63 on: February 05, 2009, 05:51:47 PM »
Aku rasa yg bonceng ko tu sebetulnya bini apek tu nama dia  nyonya pamela chen chen..
Ko je yg bayangkan pamela anderson...choba ko bayangkan dia sebagai Jacklyn victor!

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Re: Perihal Mimpi
« Reply #64 on: February 05, 2009, 07:03:59 PM »
kui kui kui..
gila aaaarghhh mimpi2 korang ni.
apasal aku rasa makin tua, makin kurang bermimpi yg best2 aaaa?
macam tak happening la pulak tidur aku hehe :D

bipeds

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2055
  • jangan taip :jayman:, jangan
    • View Profile
    • le fesbuk
Re: Perihal Mimpi
« Reply #65 on: February 05, 2009, 09:43:21 PM »
saye ade pernah minat kat minah sorang ni. pastu mimpi pasal tak kire siang malam. asal tidur je mimpi. pastu bile bangun, aduhai sunyinye rase.

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #66 on: February 05, 2009, 11:09:58 PM »
zaman cinta monyet kerr bipeds..? aduyai! :D


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

dil_o_ais

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 248
  • kelip poq kelip poq
    • View Profile
    • aidilMelukis
Re: Perihal Mimpi
« Reply #67 on: February 06, 2009, 01:28:06 AM »
aku penah mimpi mata aku xda....
pastu aku baca lam buku maksud2 mimpi
maksud dia aku pendek umur....
pastu aku plak ada baca yg org kidal pon pendek umur...
smoga aku insaf

amin

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4375
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #68 on: February 06, 2009, 01:28:17 AM »
Aku rasa yg bonceng ko tu sebetulnya bini apek tu nama dia  nyonya pamela chen chen..
Ko je yg bayangkan pamela anderson...choba ko bayangkan dia sebagai Jacklyn victor!

..beso mulutnya tuh.
.hanya artis biasa.

leydi

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #69 on: February 06, 2009, 09:09:39 AM »
Quote
Besarr??...Yaaa..itu baru mulutnyaaa!
Masa aku form 2 aku pernah mimpi kutip duit syiling sepanjang jalan dari umah sampai skolah.
Tak tau lak apa natijahnya dari mimpi tersebut...

Tapi tak lama lepas tu aku dapat cek RM10 sbb kartun aku kuar kat majalah Dunia Sukan.
Sampai skarang cek tu tak ditunaikan...tah mana pegi aku pon tatauu.

Masa tu aku mana tau kena bawa cek tu gi bank..ingatkan dia suruh simpan buat kenangan.

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #70 on: February 06, 2009, 12:36:18 PM »
malam tadi aku mimpi kena bunuh...  :fuh: :42:
siap dengan lokasi lagi, tepi pagar istana negara...
back few years ago aku pernah mimpi yang sama beberapa kali tapi tidak berturut la...
usually selang beberapa minggu or bulan...
dah lama dah aku tak mimpi cenggini, terus jaga sampai subuh...
yang bagusnye, dapat le aku solat sunat tasbih + solat sunat tahadjud...
alhamdulillah...

tapi... apakah alamat disebalik mimpi tersebut...
takkan aku dapat jadi agong kot...
  :p
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction

National9V

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1227
  • apo kono eh jang?!
    • View Profile
    • still alive and well
Re: Perihal Mimpi
« Reply #71 on: February 06, 2009, 01:13:07 PM »
Aku rasa yg bonceng ko tu sebetulnya bini apek tu nama dia  nyonya pamela chen chen..
Ko je yg bayangkan pamela anderson...choba ko bayangkan dia sebagai Jacklyn victor!

alamak ledi...klu bini apek tu menyamar jadik pamela maknanya x best la geselan mimpi aku nih...patut pun dia blah masa aku nak bagi petai...agaknya balik amek stok baru kot...hahaha...
Peavey Bandit 80W
Epi Explorer, LP Std., Jr., 1967 V, SG G400
Hamer Std Flametop
Jackson Kelly JS32
DS1, MT-2, GE-7

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6485
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #72 on: February 06, 2009, 02:56:11 PM »
thread seumpamanya pernah ada laa kat CM nie.. aritue aku jumpa buku bahasa melayu yg tebal untuk TAFSIR MIMPI Ibnu Sirin.. (sahabat nabi..) kat mesir aku beli pun dah tebai.. da translate lagi tebal menebal laa...

sahabat nie studi dan tolong takbir (dengan Ain) mimpi2 org zaman nabi sket jer.. tapi tafsir dan ilmu menafsir didedikasi dengan nama beliau pastue...

APO???- mimpi2 buruk dan separuh ngeri sebaiknya takyah cerita kat ramai orang... mungkin ko x rasa apa2.. tapi sepatutnya kau rasa apa2...

Ulama x agree dengan Tafsir mimpi akan kata- tak boleh dibuat hujah.. petanda dan ikutan.. kerana mimpi buruk akan buat kita cuak tak pasal.. tak bergerak.. tak keluar rumah... mimpi besh pulak akan buat kita main tulurr kat rumah.. x berusaha...   
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #73 on: February 06, 2009, 04:21:14 PM »
bagi aku mimpi cuma nengok wayang time tido

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

Ancient Warrior

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 738
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #74 on: February 06, 2009, 05:50:47 PM »
masa zaman awal internet, aku mimpi baby rina,
dia datang dalam keadaan bogel
pastu aku halau dia

kaede_yamaoka

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 27
  • I'm simple...
    • View Profile
    • Apa ni????????????????????????????
Re: Perihal Mimpi
« Reply #75 on: February 06, 2009, 06:17:37 PM »
Pernah tak anda semua cuba b'mimpi utk m'lihat benda ghaib sprti alam barzakh,jin,malaikat,syurga,neraka?

Atau cuba bermimpi m'lihat Rasullullah s.a.w?

Ia boleh dicapai tp terlalu sukar untuk dicapai.

vrempire

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 961
    • View Profile
    • VREMPIRE LAIR
Re: Perihal Mimpi
« Reply #76 on: February 06, 2009, 09:41:39 PM »
Kaede,
aku rasa tak ramai budak pergh yg mimpi2 cam ni kut. Tak capai tahap wali songo lagik semua-semua nih hehe :D

anyway, kalau baca dalam mastika mcam ramai giler yang dah pernah mimpi-mimpi camni.

hkm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1007
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #77 on: February 06, 2009, 09:50:49 PM »
Rasanya nak cuba tu,tak bolehla.Tapi,siapa yang dapat mimpi-mimpi macam ni memang bertuah,sebab bukan semua boleh.

Teringat pulak tengok short movie Amir Muhammad,dia cerita dia jumpa Rasullullah saw dalam mimpi dia..

leydi

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #78 on: February 09, 2009, 12:24:08 PM »
masa zaman awal internet, aku mimpi baby rina,
dia datang dalam keadaan bogel
pastu aku halau dia

Yaa..Babyrina..satu nama yg sering mengusik kedamaian malam siangku waktu itu..
Baby yg paling comel pernah lahir dalam sejarah baby2 sejak perang dunia ke 2.

Ada ke orang mimpi jadi haiwan? Jadi hamster ke...itik ke..Tak pernah dengar lak.

Ancient Warrior

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 738
    • View Profile
Re: Perihal Mimpi
« Reply #79 on: February 09, 2009, 03:37:06 PM »
hahaha apa citer baby rina sekarang ye? ada sorang lg kawannya... tak ingat muka nya...ala2 arab skit mukanya