Pergh!!! Best! > Uptown @ Pergh!

Hukum melukis

<< < (19/20) > >>

Phoenix Tido:
Phoenix setuju je.


--- Quote from: PhoenixByte on May 06, 2010, 05:29:24 PM ---aku rasa sebelum kita tersasar jauh baiklah topik ni dilock dan dipinkan :D delete posting yg ngarut2 tu coz yg elok tu leh la dibuat panduan :)

--- End quote ---

mamatterer:
hukum dia cam rokok. la.. dah jelas HARAM pun orang buat gak.
sekali lagi.. HARAM! bukan MAKRUH.

melukis lak, kalau tak cukup or tak mencukupi ciri2 penuh tu ok lagi. bila dah cukup semua, jadi haram.

FOE:
ade soalan sket, x tau la kot dah ade org tanye soalan ni, malas nak bace sume page topik nih(sorry) apekah hukum melukis muka sultan kat wang ringgit tu?setahu saya la, dah tanye ustaz ustazah lagi, melukis POTRET adalah haram...so camne?and kalo melukis potret tapi x penuh,cam lukis kepala je pun kire haram gak ke?

ShAmdeSamm:
melukis potret haram? why so?

mat3w:
Cikgu: "Murid-murid, kenapa kita perlu solat?"

Murid-murid: "Sebab ustaz ustazah cakap kena solat"

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version