Author Topic: Hari Ini Anda... 2015  (Read 6874 times)

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #20 on: June 18, 2015, 12:06:34 PM »
hari ni 1st ramadhan..selamat berpuasa semua. lama x jenguk sini..sepi sungguh.


Phoenix Tido

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 714
  • bersara dari dunia melukisē (kot)
    • View Profile
    • .... setiap perbuatan ada balasannya... akhirat kelak
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #21 on: June 20, 2015, 02:33:43 AM »
Hari ni hari ketiga Ramadhan... sakit lak. Spoil betullah, tidur pun tak lena.  :(
Itu sahaja yang ku perlu lakarkan


WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #22 on: June 21, 2015, 09:42:36 AM »
hari nie sakit perut aci aci nak bukak puasa wahhaa
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #23 on: June 22, 2015, 12:58:12 AM »
there r kids in here... in d forum, in us.

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #24 on: June 23, 2015, 11:58:03 PM »
hari ini saya buat berita palsu lagi:

there r kids in here... in d forum, in us.

afaniL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 172
    • View Profile
    • Sangkar Awan
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #25 on: June 26, 2015, 01:26:24 PM »
public diary ni makin pendek catitannya. secara pendapat peribadi saya rasa menulis luahan rasa dapat membuatkan kita berfikir sejenak, dan agak cool sedikit kut .
(sesiapa ada buat blog berkaitan seni lukis boleh share. waverider tak payah ye  :P )
"tiap generasi ade 'sampah' & ade 'permata'. Yg sampah, sampah la.. tapi aku yakin, permata yg ade dalam generasi muda sekarang ni jauh lagi hebat dari ko & aku. So, respek orang muda kalau kita nak direspek sebagai orang tua satu hari nanti." - aimurban

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #26 on: June 26, 2015, 10:55:01 PM »
Hari ini dalam bulan Ramadan, bila saya lihat makanan saya pun faham beginilah rasanya apabila orang miskin yang tak cukup makan lihat saya makan.

Di bulan Ramadan saya tak boleh sentuh makanan. Boleh lihat sahaja, lalu saya rasa lapar... Di bulan biasa, orang miskin hanya boleh lihat sahaja bila saya makan, lalu mereka rasa lapar.

Mulai hari ini, saya tak mahu makan di hadapan orang miskin, yang sedang bekerja, atau yang duduk sahaja sebab tiada duit.

Jika saya nak makan di hadapan orang miskin - makan goreng pisang atau popiah sambil berjalan -  saya harus bagi mereka sedikit.

Jika saya sedang makan, dan ada kucing melihat wajah saya dgn mata besarnya yg penuh harapan, saya harus bagi dia sedikit.

Semoga Allah rahmati mahluk miskin dan juga aku.
there r kids in here... in d forum, in us.

aimurban

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1864
  • ibn ahmad
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #27 on: July 13, 2015, 11:32:40 AM »

Hari ni last keja sebelum cuti raya.. tahun ni raya pertama di Johor.

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin kepada semua di Pergh!
"The sacred month is for the sacred month, and for violations is legal retribution. So whoever has assaulted you, then assault him in the same way that he has assaulted you. And fear Allah and know that Allah is with those who fear Him." (Al Quran, Surah Al-Baqarah 2:194)

kred

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1205
    • View Profile
    • http://www.kred.com
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #28 on: July 14, 2015, 12:01:02 PM »
lama tak masuk sini, ada lagi ka geng2 yang kenai ako ni
perminat bukan penggiat..

afaniL

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 172
    • View Profile
    • Sangkar Awan
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #29 on: July 15, 2015, 11:36:16 AM »
tak ingat dah kred..
Maaf zahir batin kepada pembaca forum.
walaupun bots. :)
"tiap generasi ade 'sampah' & ade 'permata'. Yg sampah, sampah la.. tapi aku yakin, permata yg ade dalam generasi muda sekarang ni jauh lagi hebat dari ko & aku. So, respek orang muda kalau kita nak direspek sebagai orang tua satu hari nanti." - aimurban

markpiet

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 538
  • Saudagar Cerita
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #30 on: September 08, 2015, 11:56:51 PM »
Hari ini aku tonton projek video Tsuburaya bertajuk ULTRAMAN N/A
Semoga Tsuburaya berjaya buat filem CGI Ultraman...

ULTRAMAN n/a - Ultraman 50th Anniversary Project Teaser


Tonton sini:
Yuu channel >> https://www.youtube.com/watch?v=7qHNfsst8_c
Tsuburaya channel >> https://www.youtube.com/watch?v=x139kIbYeV8
there r kids in here... in d forum, in us.

Phoenix Tido

  • Premium Membership
  • Full Member
  • *
  • Posts: 714
  • bersara dari dunia melukisē (kot)
    • View Profile
    • .... setiap perbuatan ada balasannya... akhirat kelak
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #31 on: September 14, 2015, 06:06:28 PM »
Hari ni putus cinta. Hilang mood utk gi kerja.

Sambung tido balik...
Itu sahaja yang ku perlu lakarkan


WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
« Last Edit: September 15, 2015, 02:58:16 PM by WAVE RIDER »
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."

alifstyle

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2864
  • Sangat percaya dirinya boleh terbang
    • View Profile
    • http://www.cartoonrama.com
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #33 on: April 08, 2016, 04:35:41 PM »
HAri ini Facebook slow, so saya masuk pergh.com. Pergh.com lebih laju berbanding facebook.

WAVE RIDER

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6628
    • View Profile
Re: Hari Ini Anda... 2015
« Reply #34 on: April 12, 2016, 09:48:48 AM »
wahahaha Pergh da macam rumah lama. persinggahan bersawang..
"Everybody runs.. Fletcher.. everbody runs..."