Author Topic: 50 kedai buku terbaik di Malaysia  (Read 9105 times)

akuana07

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 104
  • Aku mahu kau tahu.. AKU BENCI PADAMU!!
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #20 on: July 05, 2008, 02:52:56 PM »
aku br nk calonkan kdi buku mubarak tu bile bace opik nie td..tetk dh ade yg calonkan..
huhu..best kdi tu..klo nk cari buku sekolah,byk...

C-Fu

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 4419
  • Janda Gersang
    • View Profile
    • Who's here!
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #21 on: July 07, 2008, 07:47:54 PM »
hidup lagi ke kedai buku minerva tu?
Kuala Lumpur Drumline Corps in the houseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
http://www.facebook.com/group.php?gid=21309697169

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #22 on: July 08, 2008, 08:42:09 AM »
kedai buku mubarak...
dulu masa sekolah (kat ipoh la) ade satu kedai buku name mubarak jugak...
ngetop jugak la kedai nie...
kat belakang mesjid negeri perak...
apakah kedai buku yang sama...?
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #23 on: July 08, 2008, 08:58:18 AM »
ntah ^_^
kalau kat kampung aku kedai mubarak tu jual songkok n barang2 sembahyang ^_^

National9V

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1227
  • apo kono eh jang?!
    • View Profile
    • still alive and well
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #24 on: July 08, 2008, 10:19:21 AM »
aa...aku tau nama dia mubarak store kan?
Peavey Bandit 80W
Epi Explorer, LP Std., Jr., 1967 V, SG G400
Hamer Std Flametop
Jackson Kelly JS32
DS1, MT-2, GE-7

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #25 on: July 08, 2008, 10:23:00 AM »
haah...
mane ko tau N9V...?
ko budak ipoh jugak ke...?

PB...
maybe kijang 2 serupa nama kot...
anyway, kedai buku mubarak ko nie kat mana...?
area equin tu jugak ke...?
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction

National9V

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1227
  • apo kono eh jang?!
    • View Profile
    • still alive and well
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #26 on: July 08, 2008, 10:32:55 AM »
aku tau laa kat kajang ada...restoran mubarak pun ada....hehe...
tapi kedai buku mubarak bookstore aku xpenah dengar lagi...
Peavey Bandit 80W
Epi Explorer, LP Std., Jr., 1967 V, SG G400
Hamer Std Flametop
Jackson Kelly JS32
DS1, MT-2, GE-7

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #27 on: July 08, 2008, 10:43:45 AM »
hek eleh...
bikin gua eksaited je...
ingatkan betul tau...
tapi kebetulan la N9V...
kedai buku mubarak tu mmg namenye 'Kedai Buku Mubarak Bookstore'...
pemes jugak le kedai buku nie suatu masa dulu...
sekarang nie aku dengar udah tak berapa fofuler dah...
since dah ade MPH n Popular kat ipoh tu...
maklum le, belakang mesjid je...
udah tu bukannye ade ape kat situ selain kedai buku tu...
buku bukunye pon banyak buku ilmiah je, buku buku jenis lain mmg kurang...
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #28 on: July 08, 2008, 10:56:56 AM »
mubarak yg aku letak gambo tu kat putra permai apo...ko kalau tercampak ke sini ko singgah la situ beli setem :D

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #29 on: July 09, 2008, 08:17:40 AM »
ces... beli setem tu maybe idak le...
tapi aku mmg tengah problem nak maintain collection pedang setiawan n raja rimba aku nie...
kedai mag kat bangi n kajang nie tak jual sangat komik oldies nie...
so, aku tengah dok ronda ronda cari kedai yang betul betul boleh maintain supply aku comics nie...
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction

yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #30 on: July 09, 2008, 08:31:35 AM »
kedai buku mubarak...
dulu masa sekolah (kat ipoh la) ade satu kedai buku name mubarak jugak...
ngetop jugak la kedai nie...
kat belakang mesjid negeri perak...
apakah kedai buku yang sama...?
*apo? bukan org melaka ke?
walk away. u need to do that sometimes..

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7419
  • RCW
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #31 on: July 09, 2008, 09:39:45 AM »
ces... beli setem tu maybe idak le...
tapi aku mmg tengah problem nak maintain collection pedang setiawan n raja rimba aku nie...
kedai mag kat bangi n kajang nie tak jual sangat komik oldies nie...
so, aku tengah dok ronda ronda cari kedai yang betul betul boleh maintain supply aku comics nie...
Bangi kat dlm warta tu kan ada jual komik Apo. Kalau kat kajang...err kedai mamak dpn metro kajang tu dah takde eh? Dkt2 KFC :D

National9V

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1227
  • apo kono eh jang?!
    • View Profile
    • still alive and well
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #32 on: July 10, 2008, 09:18:47 AM »
warta mende lak... Bintang la dah transform...
Peavey Bandit 80W
Epi Explorer, LP Std., Jr., 1967 V, SG G400
Hamer Std Flametop
Jackson Kelly JS32
DS1, MT-2, GE-7

APO?

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1564
    • View Profile
Re: 50 kedai buku terbaik di Malaysia
« Reply #33 on: July 14, 2008, 04:58:31 PM »
yondai...
bilo maso plak eden jadi oghang melako lak nie...
takdo kaitan langsung dgn sapo sapo kek sano nun...
er... x-gf aku dulu mostly budak mane yek...

PB...
kedai kat warta/ bintang tu manjang fail la...
minggu nie ade jual, minggu depan tak jual pulak dah dan begitulah seterusnye...
kedai mamak kat KFC, herm... esok pagi aku try usha line dulu...
O God, The Giver of Life,
Remover of pains and sorrow,
Bestower of happiness
and creator of the universe
Thou art most luminous
pure and adorable
We meditate on Thee
May Thou inspire and guide
our intellect in the right direction