Author Topic: Freelancers Dicari Untuk Projek Animasi 3D  (Read 1246 times)

mantoto

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 140
    • View Profile
Freelancers Dicari Untuk Projek Animasi 3D
« on: September 19, 2014, 09:42:41 AM »
Ada kaki pembuat animasi di luar sana?
Kami mencari mereka2 yang berbolehan untuk bekerja sebagai freelancer dalam tempoh 1 bulan secara kontrak untuk menghasilkan satu teaser/trailer yang akan digunakan dalam launching satu event Oktober ini;

1. 3D Modeller + Character Rigger

a. Mampu menghasilkan karakter berdasarkan lakaran yang diberikan.
b. Mampu menyiapkan rigging menggunakan wire parameters setup.
c. Mampu menyiapkan facial expression asas (a,e,i,o,u,ekspresi asas) menggunakan morpher atau bone rigging.
d. Semua ni perlu dilakukan dalam Autodesk 3DMax...version berapa, tak kisah.

Tidak memerlukan sebarang sculpting dalam Mudbox/Zbrush, just nak karakter yang dah setup untuk animation dan texture pun tidak perlu disiapkan sebab akan disiapkan aku sendiri. Character tidak memerlukan cloth setup atau sebarang simulasi complex. Just character yang siap untuk dianimate. Setup character mestilah based on real life scale.

Emailkan link untuk portfolio anda dan quote kan aku satu price untuk satu character lelaki muda berpakaian jumpsuit (macam baju penjara oren tu) dan character budak perempuan Melayu (berbaju kurung sekolah rendah). Design akan diberikan. Tempoh masa; 1 minggu++ bermula minggu depan. Deadline perlu dipatuhi, sharp.

2. 3D Animator

a. Mampu menghasilkan animasi watak dan kamera menggunakan 3Ds Max.
b. Tau pakai graph, tau macam mana nak animate guna bone dan setup wire parameter.
c. Boleh menerapkan principles of animation secara automatik dalam kerja
d. Excellent dalam cinematography

Animation tak berapa action packed, mostly kau boleh refer apa yang berlaku dekat zero gravity area dan itulah animation yang bakal diperlukan. Senang cerita, banyak pergerakan zero gravity dan camera animation. Dialog akan cuba diminimakan sehabis mungkin.

Trailer ni durasinya around 30 saat ke 1 minit, jadi aku expect ada around 24-30 shot yang akan digunakan. Storyboard akan diberikan. Emailkan link untuk portfolio anda dan juga quotekan satu price untuk saya. Based on one scene or based on lump sum tak jadi masalah, kita boleh diskas. Aku prefer kau sebut satu amaun lump sum dari mula sampai habis.

Mesti ada disiplin diri sebab progress akan disemak setiap 2 atau 3 hari. Ammendment akan ada, saya tak nak tipu.

Tempoh masa; proses akan mula lepas karakter dah difinalizedkan. Expected dalam 2 minggu++ untuk animatekan. Tak perlu render. Just send the animated file back. Render akan dilakukan pihak lain.

..............

Sebarang pertanyaan, boleh email terus kepada saya, irmanyadi.idris@gmail.com.

Siapa cepat dia dapat. Jangan takut nak letak harga yang anda rasa anda layak. Saya paham proses ni macam mana payahnya. Quotekan price yang akan pastikan anda bermotivasi untuk finishkan job ni. Payment akan dibuat ikut step yang mana dah selesai.

Sebarang pertanyaan, please email.

black_crowe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 314
    • View Profile
    • http://maple-signature.blogspot.com
Re: Freelancers Dicari Untuk Projek Animasi 3D
« Reply #1 on: October 11, 2014, 08:08:54 PM »
man tot...call me
"there is only ONE...ignore the rest"
3d life