hi…kengkawan
ini adalah kali pertama aku post kat sini…Aku ade sikit proposal kat semua budding writer kat sini….ape kate kalau anda dibayar sebanyak rm 100 untuk satu cerita yang panjangnye agak2 dalam satu mukasurat kertas a4?
Ok heres the deal…cerita ini adalah untuk production tv kami yg akan datang…jadi kami inginkan fresh ideas dari anda untuk membantu kami ….
Ok ceritanye simple je…You all buat cerita tentang pegalaman you all ketika masa kanak2 yg melibatkan ibu, bapa,abang,adik,jiran dan kaum2 yg sewaktu dgnnye..
Cerita itu mestilah berkisar tentang kanakalan awak dan adik beradik awak yg mencetuskan sesuatu yg melucukan dan kisah itu hendaklah berlaku didalam rumah anda atau rumah jiran anda…kat sekolah ke atau lain2 tempat yg jauh dari rumah tak buleh….so amacam..ok tak..cerita yg terpilih akan diberi saguhati sebanyak rm100..tak kisah lah berapa byk cerita yg ade…you all buleh hantar seberapa banyak yg boleh….
my email is …..dazelcrowe@gmail.com…you all boleh gak fax kepada 60389222515.title die …short story……
so get your head working guys….we are waiting for entries….dan ade lagi…kalau cerita anda terpilih …kami akan kreditkan name anda pada permulaan setiap episod kami yg akan muncul di TV….ok thats all good luck…go pergh!!!!