Author Topic: schin sketchbook :D :D  (Read 55329 times)

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #40 on: May 25, 2008, 04:55:34 AM »
Yea..betul tu...antara yg terbaik kat pergh ni...buat step by step sket..simple2 pun xpe...aku dah tgk step by step kat website ko tapi cam terlalu detail la...susah sket org cam aku ni nak faham..kalo boleh tunjuk progress utk artwork ni pun ok jugak ni....heheh...


katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #41 on: May 25, 2008, 08:21:06 AM »
errr...tgn kanan pompuan tu kelihatan mcm tak berapa selesa....aku cuba pose mcm tgn kanan pompuan tu...agak kekok la...

rabun

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1071
  • TERUSKAN BEKARYA
    • View Profile
    • rabunartwork
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #42 on: May 25, 2008, 11:39:14 AM »
kaler yg menyelesakan arghh... siapkan pasti umph..teruskan bekarya

schin

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 263
  • kari laksa
    • View Profile
    • Schin-Art.com
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #43 on: May 25, 2008, 12:05:05 PM »
takoyakichan: hehehe okeh.. aku postkan progress aku kat sini :D kalo ada ternampak apa apa yang pelik.. please tell me.. i will fix it.

katon_aaqhari: betul tu!! dah fix sikit.. tapi masih pelik la.. aiks.

thank you everyone! ini progress yang seterusnya:




vanilla

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #44 on: May 25, 2008, 12:11:22 PM »
ermmm cantik nyer!

prinzesskonata

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 136
  • Konata Izumi Desu!
    • View Profile
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #45 on: May 25, 2008, 12:58:54 PM »
kirreiiii~~~
Aaaa...3 nen B gumi... (=__=)V

pac

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1863
  • rockers juga manusia
    • View Profile
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #46 on: May 25, 2008, 02:23:28 PM »
argh!!
giler cantek ko punye digital colouring!!
memang outstandingla ko...

hati dan jiwa kita bersatu atas nama SENI

rabun

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1071
  • TERUSKAN BEKARYA
    • View Profile
    • rabunartwork
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #47 on: May 25, 2008, 02:45:41 PM »
lembut dan menarik teruskan bekarya eh

schin

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 263
  • kari laksa
    • View Profile
    • Schin-Art.com
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #48 on: May 25, 2008, 04:22:09 PM »
Okeh dah siap.. hahahh.. ni quickie je la, malas nak perfectkan.


orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #49 on: May 25, 2008, 09:53:49 PM »
huk..huk..quickie pun dah cantik mcm ni

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #50 on: May 25, 2008, 10:31:36 PM »
Hehehe...tQ schin 4 ur step by step...PERFECT work...teruskan posting artwork 'dasyat' ko kat cni...sifoo... :D


azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #51 on: May 25, 2008, 11:17:28 PM »
hebat!..

6 thumbs up..

bila lah aku leh belajar ngan ko nih..on digital paintng
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

schin

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 263
  • kari laksa
    • View Profile
    • Schin-Art.com
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #52 on: May 27, 2008, 12:33:57 AM »
Hehehe thanks korang!!
azharmaa: saya bersedia tolong apa yang mampu!

ini sketch yang baru.. susah sikit nampak. tapi takpe.. try! :pompom:


tolong bagi kritikan.. cadangan.. nasihat.. apa apa pun, saya hargai!

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #53 on: May 27, 2008, 12:46:42 AM »
thanks for sharing ur step by step..sketch baru ni its a good start...

pastu tang kaler..do u kaler in d same layer?..etc?
kalu boleh explain sikit..ok gak
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

katon_aqhari

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2633
  • Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    • View Profile
    • My Others links
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #54 on: May 27, 2008, 12:53:54 AM »
pompuan yg pegang bendera tu badan dia ke depan sikit ke atau berdiri tegak...??kalau berdiri tegak bhgn DADA perspektif  kurang menjadi....tp kalau dia mmg nak ke depan, mmg menjadi....kalau nak komen bhgn sketch yg naik something tu tak reti sbb aku pon tak tau apa yg dia(-he or she-) naik tu...kuda ke apa ke mutant ke...ehehhe no offense.....GANBATTE

schin

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 263
  • kari laksa
    • View Profile
    • Schin-Art.com
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #55 on: May 27, 2008, 12:55:50 AM »
Biasanya warna dua layer.. satu under lineart, satu lagi over the lineart.. pastu as the painting progress.. tambah lagi layer.. tapi saya cuba hadkan file tu dalam 3-5 layer kalo tak file tu terlalu besar..
tapi kan.. kawan saya http://kuroitora.deviantart.com.. semua lukisan dia satu layer je. isykk geramnya!!!

katon_aqhari: thank you!!! okeh saya akan betulkan dada dia.. memang pose dia belum perfect lagi. ahhahaha yaa tu kuda.. tu belum start pun, tak berani la, mesti susah giler.. saya benci lukis kuda :argh: takpe.. ganbatte!!
« Last Edit: May 27, 2008, 12:57:58 AM by schin »

shiori_LA

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1098
  • hmm......dah maleh nak lukis
    • View Profile
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #56 on: May 27, 2008, 09:21:52 AM »
hohoho.....ur friend's character tu...kawaiiii!!!
senyum sokmo


riezal83

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1089
  • holla
    • View Profile
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #57 on: May 27, 2008, 09:34:33 AM »
damn gurl...u are just amaze me a lottt....honestly truly madly i am so envy with ur werk la...huyoooo....gherekkk sehhhhh :love:
holla

silverFist

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 186
    • View Profile
    • QB versi 2.0
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #58 on: May 28, 2008, 07:13:20 AM »
ni aku malas masuk page dia ni...musti nak kena grab pen tablet..aaaa
cun la artwerks...nak lagi

irkuysdamha

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 360
  • aaaa
    • View Profile
    • kosong...
Re: schin sketchbook :D :D
« Reply #59 on: May 29, 2008, 07:53:24 AM »
tak sabar nak tgk dia punya final... :D