Author Topic: Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa  (Read 1366 times)

Affendi

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Lingovista
Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa
« on: November 02, 2011, 06:07:38 PM »
Kali ni saya ada buat game facebook - Bina Benua Bahasa.

http://apps.facebook.com/scraword ..keluar kotak facebook biru, klik kat situ.
Penterjemah Bahasa Lingovista
http://www15.brinkster.com/affendi/

orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa
« Reply #1 on: November 02, 2011, 11:55:50 PM »
Dah try. Macam mana da nak habiskan main? Kena guna semua huruf ke?

Affendi

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Lingovista
Re: Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa
« Reply #2 on: November 03, 2011, 06:56:58 PM »
Objectif utama - kumpul markah atau mata untuk naik ranking tertinggi antara rakan dan global.

Sejumlah huruf2 akan diberi setiap hari.

Objektif seterusnya -
Mungkin anda berminat untuk melihat bagaimana benua besar huruf2 ni akan terbentuk...Sambungan..Klik di sini
Penterjemah Bahasa Lingovista
http://www15.brinkster.com/affendi/

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa
« Reply #3 on: November 09, 2011, 06:32:13 PM »
wah good game! beso gila maze hehehe, jenuh mencarik ceruk nak masukkan huruf tapi ok jugak :D :D

good job! ada jugak malaysian games dekat facebook sana

orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: Permainan Facebook - Bina Benua Bahasa
« Reply #4 on: November 10, 2011, 09:32:23 PM »
Asyik dapat huruf F sahaja :(