Author Topic: animasi malaysia ...............................  (Read 13864 times)

mikestation

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1020
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #60 on: December 17, 2003, 06:12:49 PM »
elek elek elek .angan aragh,anti epat uuuaaeeeeee...aku bukannya apa2 saja je nak bagi kau marah.
dulu kau tngok berapa ramai yg masuk topik ni..now camna.topikyg aku masuk campur ni is very very very very d serious topic N aku setuju dgn hint kau dan skyrocket..so what is it problem to bawa topik buruk ni.ini lah sebenarnya yg harus kita bincangakn.apa cam barani!!!!!!!
 
A great thought begins by seeing something differently,with a shift of the mind's eye
Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited.Imagination encircles the world'

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
animasi malaysia ...............................
« Reply #61 on: December 17, 2003, 11:46:46 PM »
ok.

tapi ramai kat sini yang tak bertanggungjawab dengan apa yang dia tulis/cakap. itu yang aku dan moderator lain malas nak layan. people are swinging blows and exchanging punches, but nobody is treating the wound.

kalau nak discuss serious, mesti ada moderator. sekarang aku moderate topik ni personally. don't go near the boundary. dont even think to touch the boundary, apatah lagi nak cross. so let's stick with it and discuss. and no pointing fingers. aku dah bosan, dan korang pun dah banyak tuduh menuduh. sebelum aku lock topic ni, better lay off the attitude.

Matrush

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1245
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #62 on: December 18, 2003, 04:16:56 AM »
Pergh terima kalau nak luahkan rasa tak puas hati dalam forum tapi bukan cara menyakiti hati org.

What is the end of it. Melagakan lecture dgn student. senior dgn junior. pihak pengurusan dgn animator dll. ramai baca, ramai menyumpah. dan kalau lebih 40 org kutuk dikuatiri satu yg dimakbulkan. bila ada masalah bglah penyelesainya. kalau dari dulu sampai sekarang asyik berlegar sekitar masalah dan bertekak je melambangkan cetek sgt pemikiran. Cuma nak highlightkan ini dan itu sahaja pastu berbalas tembak. Bg masalah spesifik baru blh bincangkan satu persatu. Bukan sekadar kata org pandai tak pandai dan sebagainya.

mikestation

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1020
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #63 on: December 18, 2003, 12:38:53 PM »
apa tujuan korang buka Forum animasi ni?... untuk cari punca dan kelemahan animasi dalam M'sia bukan !.... bagaimana pendapat kau? yg kata no pointing finger tu!...
bagaimana nak selesaikan kalau kita tak tahu punca nya...

cuba kau cakap , apa punca masalah dari pandangan kau... aku nak dengar ni...  <_<  
A great thought begins by seeing something differently,with a shift of the mind's eye
Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited.Imagination encircles the world'

GRINDSICKTANICS

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2235
    • View Profile
    • myspace.com/pakalulu666
animasi malaysia ...............................
« Reply #64 on: December 18, 2003, 03:13:18 PM »
la..gaduh la pulak..
apa pun,kita di malaysia ni banyak yang pakar animasi,cuma yang keluaq kat tv tuh tahap hampeh....tapi,kalau kita tengok iklan,power2 plak animasinya,walhal,orang mesia gak yang buat....apsal??

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #65 on: December 18, 2003, 03:45:42 PM »
PASAL BAJET!!!!!
.hanya artis biasa.

izmal

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Posts: 1484
    • View Profile
    • http://izmal.my/
animasi malaysia ...............................
« Reply #66 on: December 18, 2003, 04:31:29 PM »
wah!!sungguh terang jawapan itu.. :rolleyes:  
: ke3Dan adalah hak milik semua insan :
 - 2013 -

zogun

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 647
  • Iseedeadmofo
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #67 on: December 18, 2003, 04:58:07 PM »
rasanya betul tu pet

HARGA 30 saat iklan = HARGA 30 minit animasi
« Last Edit: December 18, 2003, 05:20:29 PM by ZOGUN »

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
animasi malaysia ...............................
« Reply #68 on: December 18, 2003, 05:05:51 PM »
ha ah ah ah ah.. macam buat kueh je buat animasi ni.. bagi 1000 nak output cam trailer warcraft??.... otai otai mesti tak pandangla rm30 per minit tu.. padahal dulu ako buat je asal dapat duit.. tu time time bengap la..

:: saje kasi out of topik skit... ::

tahap animasi ako camni jer...

:: sebuah text 3D ANIMASI berpusing 360 darjah bersalut emas tuh!!!...

pehhh.. ANIMASI betul tuh..
kos ako apa?? pirate software rm5 je? rokok?? coke?? ..... ?? akakkakaka.... botoi betul..
DAPATLA RM 20.... isk isk.. terkenang seketika tuh..



 
.hanya artis biasa.

GRINDSICKTANICS

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2235
    • View Profile
    • myspace.com/pakalulu666
animasi malaysia ...............................
« Reply #69 on: December 18, 2003, 05:22:05 PM »
ekekeke...
gelak sinis aku dengo..
RM30 bersamaan ngan 30 minit animasi..
macam main playstation plak...
tak pun macam nak tempah kuih raya jer...
cis...apsal la aku sebut kuih raya nih...

apa pun,orang yang dah involve dalam bidang animasi nih,jangalah lokek bajet jer....
kalau nak buat terbaik,kenalah buat btol2....
nih buat animasi macam badang (inilah animasi paling buruk pernah aku tengok selepas kluangman,tapi aku minat plak ngan watak tuh...ekekeke)
rasanya,iklan macam coco crunch,B plus,dll yang pakai katun tuh lagik baik....huh..!!

azarimy

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 6571
  • sabariah's back!
    • View Profile
    • azarimy's sketchstation v3.0
animasi malaysia ...............................
« Reply #70 on: December 18, 2003, 05:58:30 PM »
Quote
apa tujuan korang buka Forum animasi ni?... untuk cari punca dan kelemahan animasi dalam M'sia bukan !.... bagaimana pendapat kau? yg kata no pointing finger tu!...
bagaimana nak selesaikan kalau kita tak tahu punca nya...

cuba kau cakap , apa punca masalah dari pandangan kau... aku nak dengar ni... 

aku dah tulis pendapat aku 4 kali dalam topik ni. kalau nak baca, gi scroll balik. aku malas nak post benda yang sama berulang2 kali semata2 nak memuaskan hati orang yang tak baca post orang lain.

i dont see the point in discussing anymore.

kita SUDAH DISCUSS tentang apa masalahnye. sekarang cuba DISCUSS CARA MENYELESAIKANNYA!

new topic please.