Author Topic: NEW SOCIAL NETWORK  (Read 1942 times)

phantoscope

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 138
  • ntahla aku sape
    • View Profile
    • sawapadi
NEW SOCIAL NETWORK
« on: February 25, 2011, 11:19:19 AM »
briefly, this thread dibuka untuk mendapat pandangan creative dari semua budak2 perghian pasal one of the project that maybe one of my biggest project for this year which is social network.
dont ask me about the programming,coding etc coz im not involve in it directly but i'll be incharge in conceptual/idea and the flow of the project.

since aku perghian jugak so nak jugak dengar pendapat korang tentang ape yang korang nak kalau ada social network and what are the unique thing yang korang nak compared to those established such facebook,myspace and so on.

we already have the concept and the flow for the social network but better we ask the end-user what they like and so on kan~..
kamon2..give me some ideas.. :-)
really appreciate.
this  is the sample of our logo and social network name.


do support us by giving new ideas.

thank you guys :-)
« Last Edit: February 25, 2011, 11:23:59 AM by phantoscope »

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #1 on: February 25, 2011, 11:40:45 AM »
klon facebook?

phantoscope

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 138
  • ntahla aku sape
    • View Profile
    • sawapadi
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #2 on: February 25, 2011, 11:46:00 AM »
tidak

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #3 on: February 25, 2011, 12:14:02 PM »
of course not hahaha


aku tak pernah kaji kegunapakaian social site so aku akan kata facebook is the best social network ever than myspace or malaysian-bought friendster (eww)

so, bagi aku facebook dah set standard what a social network should be. apa lagi yang buleh aku suggest melainkan benda2 dekat facebook sana tu..

kalau aku laa aku akan kata aku nak masuk social site yang:

- membolehkan aku communicate fast & simple..
- seronok macam facebook


tu je la kot, kita tunggu apa kata hardcore fb yang rajin mengepost status ke sana ke mari even ke tandas also.

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #4 on: February 27, 2011, 07:14:54 AM »
so apa yg reputate leh offer yg fb takde?


bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #5 on: February 27, 2011, 09:02:57 AM »
haha..200% agreed ngn jeman..

tp sbb ko da tnya so ni pendapat aku..

aku nk satu personalized homepage pd profile aku yg boleh link pd sume major website cm flickr, dA, facebook n etc..homepage tu ak nk simple je ala2 flavors.me.. bila masuk profile aku nk satu set standart utk sume pengguna cm pesbuk dgn bar birunya..haha..dan yg penting minimalist..chat box aku nk integrated dgn YM, gtalk, skype dan sume major chat app..plg penting url yg sangt catchy dan pendek..

ekceli klu flavors.me tu utk pengguna free da boleh personalized cm pengguna brbayar myb sume yg aku nk kt ats tu da tak perlu..zaman skrang ni nk tunjuk/simpan galeri gambar just link je kt flickr/ dA..nk brsosial just twitter/pesbuk..pastu klu ko search ada byk lg social network yg offer utk komunitit trtentu cm lite ke apa utk pendengar web radio..pastu dgn lambakan web app n browser add on, internet da capai tahap tepu idea..tinggal nk pilih je mana yg trbaik..

ko da boleh maksimumkn browser jd cm social network sndri..ko p je web app samada mozilla atau chrome ntah ada bape juta app n add on yg ada kt sana..diorng offer idea simple yg tak trfikir pn org lain nk wt..contohnya klu pengguna pesbuk diorng offer app leh besarkn trus thumbnail so ko tak perlu klik..ada app yg integrated terus ngn youtube..plg aku suka ada xtension tu leh padam/gelapkn kwasn lain kecuali video yg tgh stream kt youtube..so apa yg korang tak suka kt web myb ada app yg bleh tolong ko..even klu ko nk disable ads kt pergh pn ada app kt sana..hahaha...sory mistik..tp tulah hakikatnya..senang citer ko da boleh personalized kn pesbuk n etc so apa lg yg korang nk offer??.. :)
« Last Edit: February 27, 2011, 09:05:14 AM by bearing85 »
Hati Riang;:)

sammy514

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 765
    • View Profile
    • the artbook of sammy!
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #6 on: February 27, 2011, 03:48:51 PM »
Woh, cool! Gud luck with this project bro! :)

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #7 on: February 27, 2011, 06:25:43 PM »
too many facebook clone already, none of it success.

pioneer selalunya banyak kelebihan.
Visit : + Blog + Twitter + FB

nuox71

  • Pro Membership
  • Junior Member
  • *
  • Posts: 477
  • bla bla bla bla
    • View Profile
    • etixkocan & etixcici
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #8 on: February 27, 2011, 11:30:16 PM »
memandangkan kau nak teruskan jugak, apa kata cipta aplikasi yang boleh cari atau mengaitkan susur galur keluarga dan keturunan.
cadangan jee.....  :D

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #9 on: February 28, 2011, 04:58:00 AM »
buat game utk fb yg lebih localized best gak :P

kebunville, mak limah vs zombie, along wars :D

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #10 on: July 01, 2011, 09:37:47 AM »
heh..google da turun padang..tension dgn kekalahan teruk myspace, diorng bikin beta google+ project..tak bnyak yg aku taw cuma diorng claim xnk lwn pesbuk..hehe of coz la..cuma diorng offer somting yg lebih senang utk user interact each other..err yg google wave dolu2 pn aku xtaw pe citer skang nih..

Quote
A Google+ spokeswoman released a statement: “The Google+ project is our attempt to make online sharing even better. We aren’t trying to replace what’s currently available; we just want to introduce a new way to connect online with the people that matter to you.”

http://www.bostonherald.com/business/technology/general/view/2011_0630headlinegoes/srvc=business&position=recent_bullet

link beta : http://www.google.com/+/learnmore/
Hati Riang;:)

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #11 on: July 01, 2011, 06:16:24 PM »
hahaa bearing.. kao dah buleh bukak topik baru.. yang spesifik kepada perkembangan google...

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: NEW SOCIAL NETWORK
« Reply #12 on: July 01, 2011, 07:43:14 PM »
heh..tulah memandangkn google ni major player dlm web tech so brbaloi la kut ada tred khusus diskas psl kompeni multibillion dollar nih..
Hati Riang;:)