Author Topic: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?  (Read 1767 times)

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« on: June 29, 2011, 01:54:38 AM »
Aku tgh nak study buat mende nih...
It's something like youtube apps, facebook apps etc..

*exploring now.. dan akan ceritakan juga kalau berjaya. :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

zamzami

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2440
  • "Melukis Setiap Hari"
    • View Profile
    • my blog
Re: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« Reply #1 on: June 29, 2011, 02:53:38 AM »
yess...kalo berjaya sila contact aku untuk kerja2 designing/concept/idea,etc...harga boleh dirunding...:D


mrpixel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« Reply #2 on: June 29, 2011, 12:14:37 PM »
Aku tgh nak study buat mende nih...
It's something like youtube apps, facebook apps etc..

*exploring now.. dan akan ceritakan juga kalau berjaya. :D

Yeah tau tp bukanlah native apps lah aku tk code gunakan cocoon aku gunakan flash dan flex utk android dan iOS...

dan aku juga ade pengalaman develop FB apps .....

harap mejawab pertanyaan EN Mod

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« Reply #3 on: June 30, 2011, 01:04:33 AM »
good. :D

actually, aku dah jumpa the way for android.
google are good enough bukan saja bagi android os as open source, tapi bagi banyak tools berkaitannya dengan free. aku sedang study nak wat bebende simple dulu.

for the time being... aku dah faham :

ANDROID

1 - untuk jenis2 phone android, ada driver yang perlu di install kedalam apps. (atau downloaded by user masa install apps kot?)
2 - saiz software dia adalah kecil jer sebenarnya. (depends gak pada software apa, tapi angry bird untuk android tak sampai 20mb pun. :D )
3 - java platform. good  ;)

aku akan study sambil2 lagi.. :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

berne

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 791
  • jarriyjarriykuh... sakitsekalihh
    • View Profile
    • marilah ke sini
Re: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« Reply #4 on: June 30, 2011, 04:35:39 AM »
keep posting pasal ni mistik, aku dan suami minat pasal bende ni tapi masenye tak ade. En Suami je yg berkesempatan explore game utk iphone n ipad.

Hao Ren

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Troll Queen!
    • View Profile
    • A Short History Of Nearly Everything
Re: Ada sesiapa tahu buat Iphone dan Android web apps?
« Reply #5 on: October 04, 2011, 08:18:46 AM »
aku nk bump thread ni
aku ada on going projek skang ni.. untuk PSM aku la.. tp mungkin boleh dipublish kot, sbb takde lagi app ni kat market untuk malaysian user, especially spesific state yg integrate ngan company tempatan.

skang baru chapter 1, kene collect user requirement dlu :p