Author Topic: [Multimedia] Best FLV Player?  (Read 2177 times)

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
[Multimedia] Best FLV Player?
« on: July 09, 2011, 01:18:23 AM »
Ngaku je la, korang pun ada jugak yang kaki save video youtube lepas tu tengok kat rumah/pc sendiri


aku nak tanya satu je lah:

apakah FLV player yang paling best korang pakai?

kalu buleh kasi la sebab

1) kenapa dia best
2) function yang best
3) apa benefit kalau orang lain pakai program yang kao suka nih


and no, aku tak buat survey... aku just nak carik FLV player yang best je sebenarnya, yang buleh mainkan semua jenis video file (kecuali mp3 lah, winamp is the king)

aku ada pakai Storm Codec ni, kompeni china punya, memang best lah pasal semua codec dah pre-installed bila kau install program ni, tapi yang tak bestnya dia rajin update dengan malware2 sekali. aku scan pakai satu program ni habis semua directory Storm Codec ni dia delete depan mata aku.. punya la malware lepas dia update ikut tenet.


so, any suggestion? aku carik kat google apa pun tarak

Skynet

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #1 on: July 09, 2011, 02:47:16 AM »
aku guna adobe punya je..setakat ni tiada masalah.

1 lagi mmg nama dia FLV player je kot..yg tu lama gak aku guna.


JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #2 on: July 09, 2011, 03:05:34 AM »
heheheh yang adobe punya tu boleh play multi video format tak? ke FLV saja?

yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #3 on: July 09, 2011, 03:47:48 AM »
aku pakai VLC cam ok je. ringan lak tu
walk away. u need to do that sometimes..

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #4 on: July 09, 2011, 04:10:28 AM »
wahahaa VLC! candidate yang sangat cun sebab simple and open source! aku terfikir gak nak pakai tapi interface dia simple sangat lah

software ada (baru teringat ada save dulu), buleh la try sementara waktu sebelum yang lain suggest mana pakai heheh

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #5 on: July 09, 2011, 04:29:14 AM »
aku rase cm da pernah sugest kt sombody kt pergh tp da lupe sape..so far yg aku jmp dan byk web komputer suggest kn adalah kmplayer..sangt lite dan support byk jenis codec..utk penggemar bluray cm aku, kmplayer mmg sgt best sbb sistem audionya lebey baik dr plyer lain yg aku pernah guna..kt download cnet diorng bg bintang penuh dan user rating 4/5 bintang..freeware

http://download.cnet.com/KMPlayer/3000-13632_4-10659939.html
Hati Riang;:)

PhoenixByte

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7420
  • RCW
    • View Profile
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #6 on: July 09, 2011, 09:46:10 AM »
aku pakai media player classic je...kadang2 pakai vlc..tapi mostly kebanyakan video mkv ke avi ke flv ke mmg aku defaultkan bukak pakai mpc sbb mmg dah ade lama dah kat pc aku.

qell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 664
  • HIDUP NI SEKEJAP...semua kebetulan adalah takdir
    • View Profile
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #7 on: July 09, 2011, 10:56:14 AM »
meme aku kaki save youtube video ni lagi2 nak usha k-pop girl. tutorial mengenai kerja aku..aku donlod pakai wondershare youtube downloader je pastu ade bg player n converter standart preset sekali software ni layan kat situ je..haha

« Last Edit: July 09, 2011, 11:01:59 AM by qell »

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #8 on: July 11, 2011, 07:45:10 PM »
hehehe terima kaseh atas input semua, sebenarnya aku nak pakai balik Storm Codec yang baru punya (2011) tapi for the time being try dululah software korang satu2 (kes malas nak google)

maseh for all your suggestion, ada suggestion lagi silalah letak, share ramai2

nanti aku godek software2 korang..

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #9 on: July 11, 2011, 10:11:10 PM »
aku pakai VLC cam ok je. ringan lak tu

Yup.. aku pun pakai VLC je.. lebih senang.. walaupun IU buruk/simple, janji dia leh main video dengan lancar n comel hasilnya.. uhuhuu
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #10 on: July 12, 2011, 11:03:43 PM »
hahaha KMPlayer, baru aku tau napa bearing kata sedap sound dia

dia bukan apa bearing, dia kawal sound volume saja, bila slow dia kuatkan, bila kuat dia slowkan, tu yang telinga sedap dengar tu ahahahaha


aku perasan masa aku pasang balik video ni dalam komputer

http://www.youtube.com/watch?v=1Q4Ut761FQE

bila aku pakai kmplayer, baru aku perasan aku buleh dengar iklan KFC dia masa video start (sebelum mamat tu mengamuk)

hahaha buleh dipakai bagi sesapa yang tak larat nak kawal volume movie2 dia.. kejap slow, kejap kuat hahaha

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #11 on: July 12, 2011, 11:56:35 PM »
aku x suke banyak2 sangat player di install dalam pc.
tapi sesetengah format tak de support kat sesetengah player.

dulu aku stick to the media player classic aka k-lite codex pack.

tapi hari nih aku lebih suka pakai. GOMPLAYER. the best all around aku jumpa.
and the interface are nice toooo..

cekidout here : http://www.gomlab.com/eng/
Visit : + Blog + Twitter + FB

JaymanJohn

  • Moderator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 5910
  • Cube taip :jayman: ...hahaha
    • View Profile
    • http://jaymanjohn.deviantart.com
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #12 on: July 13, 2011, 12:18:18 AM »
gom player hahaha, dulu aku try pakai las las codec FLV install berasingan, bosan punya pasal aku carik benda lain wuah ah ah

buleh di try juga gom player, lama tak dengar nama nih, tengkiu mistik

come on come on mari menambah senarai...

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: [Multimedia] Best FLV Player?
« Reply #13 on: July 17, 2011, 09:20:33 AM »
hahaha KMPlayer, baru aku tau napa bearing kata sedap sound dia

dia bukan apa bearing, dia kawal sound volume saja, bila slow dia kuatkan, bila kuat dia slowkan, tu yang telinga sedap dengar tu ahahahaha


aku perasan masa aku pasang balik video ni dalam komputer

http://www.youtube.com/watch?v=1Q4Ut761FQE

bila aku pakai kmplayer, baru aku perasan aku buleh dengar iklan KFC dia masa video start (sebelum mamat tu mengamuk)

hahaha buleh dipakai bagi sesapa yang tak larat nak kawal volume movie2 dia.. kejap slow, kejap kuat hahaha

aa...lebey kurang la kut..stakat aku pki, player ni bley support sume video format yg aku pasang..dlu aku pki gom cm mistik tp gom tak brape best layan format bluray..xtaw la skng cmne sbb da lama xpki..n kmplayer pn user frenly cm gom gk..senang citer utk pc cikai aku nih..hanya kmplayer utk tgk movie n window media player utk layan lagu.. :)

edit : ekceli klu ko bese pki audio enhancement cm dfx tu pn function bass n equlizer diorng sama gk..just kuatkn apa yg patut je then balancekn sound..
« Last Edit: July 17, 2011, 10:12:19 AM by bearing85 »
Hati Riang;:)