Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - katon_aqhari

Pages: [1] 2 3 ... 128
1
Sketch @ Conteng / Re: h-Sketch!
« on: March 26, 2014, 02:14:04 AM »
kesungguhan ko sgt membuatkan aku teruja....salute brother....aku suka.....
bukan senang nak jumpa pelukis mcm ko...yg rajin study mcm2....
aku dah berthn2 tinggalkan praktis2 yg mcm ko buat ni...sbb "api" tu dah tak stabil....
kadang ada dan kadang takde....masa umo 20-an senantiasa ada...dah masuk 30-an ni...huuuurm...lemau dah..hehhehe

teruskan selagi boleh teruskan...salute lu bro

2
Yeap...aku sokong Noone....
Pada firasat aku plak...dia ni simpan kuku lagi ni...saje jeeeee....

3
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: March 14, 2014, 11:52:21 AM »
Deeeem.......sketch ni sgt lawa....idea zombie ni mmg best....lain dr yg aku gambarkan...salute.....teruskan berkarya dude...

4
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: February 10, 2014, 04:34:27 PM »
Best best best.....terima kasih mi....cayalah....
Walaupon aku tak reti lukis lukisan berkonsep cenggini....aku akan coba applykan dlm hasil keje aku yg aku boleh buat...tq bro

5
Finished Work @ Masterpiece / Re: Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: February 07, 2014, 05:49:26 PM »
Encik rashid yang bergaya legenda.. koleksi ahli sukan negara mungkin boleh jual ke galeri stadium bukit jalil, jika ia ada galeri.
masih belum ada koleksi lagi...ni sekadar jamah2..heheeh. ...thanks sbb support


Jeremy Irons

Bookface Caricatures Contest
 
 

6
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: February 05, 2014, 05:02:09 PM »
Ado step by step....?kasik tgk sikit abe...

7
Finished Work @ Masterpiece / Re: Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: February 04, 2014, 07:32:37 PM »
Hallamak ai, Katon! Aku berdiri sambil tepuk tangan. Clap, clap clap..

Kalau tengok karikatur selebriti ni, aku suka elak tengok nama @ gambar asal dulu, pastu cuba teka sape orang tu! Kalau pelukisnya hebat, distorted camna pun org tetap akan kenal sape yg dilukis. Ko punya Omar Rojik & Salleh Kamil, skali imbas je memang terus kenal! Hebat ah! Omar Syariff ko aku terpinga seketika, maybe sebab gambar asal tua sangat, muka dia masa muda lebih iconic.. especially masa dlm Lawrence of Arabia.

You are on the way to become the best caricature artist in Malaysia, bro! Sebastian Kruger Malaysia! Aku nak jadi presiden fan-club ko!

terima kasih krn support yg kuat drp anda...aku masih jauh utk di letak kan sbg Sebastian Krueger malaya...sgt2 la jauh...
Aku pon masih lemah dlm bidang ni...masih perlu di perbaiki dr semasa ke semasa...
Nak tau seperkara...? Bila setiap artwork terhasil....aku pasti tak puas hati ngan hasilnya...bila aku dah otter, aku masih tetap tak puas ati....sampai la aku tanya wife aku mcm mana hasil aku...samada dia komen atau puji...aku akan otter lagi dan lagi....
Dan utk mengelakkan drp aku otter manjang...aku pos terus ke online...dgn cara tu je dpt membuatkan aku berhenti otter2 keje2  caricature aku....mcm ni la aku....ehhehe aku  cerewet bab2 ni...tu masalah aku yg utama..sbb aku tau kat luar ramai lagi yg lebih hebat2.....hehehehe...btw thanks sbb sapot bro....

Sam..aku dah open kat fb...if terpilih pasti ada...tq 2u2

Rashid Sidek

 
 

8
Finished Work @ Masterpiece / Re: Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: January 25, 2014, 02:17:38 PM »
Ini bagaikan khazanah negara. Mungkin boleh jual pada Saloma Cafe? Atau Istana Budaya?...
on the way mark...next week baru nak pos all the surat menyurat...
Thanks brother sbb support...


Omar Rojik
 
 
 

Salleh Kamil
 
 

Omar Sharif the legendry Egyptian actor
 
 


9
Finished Work @ Masterpiece / Re: Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: January 23, 2014, 08:35:59 AM »
Biasa2 je aim....masih praktis2 utk pertajamkan skill yg ada utk hari tua kelak....ehehheeh....
Masih jauh perjalanan dlm industri...btw thanks bro sbb masih sapot :pompom:

10
Finished Work @ Masterpiece / Re: Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: January 22, 2014, 01:05:55 PM »
Shariff Dol
 
 

Hj Bakhil
 
 

Saloma
 
 
 
Ahmad Mahmud
 
 

Ibrahim Pendek
 
 

11
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle #182 AZOG (THE HOBBIT)
« on: January 18, 2014, 03:59:16 PM »
Huh...ini feveret Noone and Mark ni

12
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: January 18, 2014, 03:42:50 PM »
Alhamdulillah............penglibatan dengan current job banyak membantu menajamkan art sense dan skill. tak lupa jugak a lot of bunch texture brushes yang di download secara percuma jugak banyak membantu. haha.....ini linknya http://myphotoshopbrushes.com/brushes/
oooh no wonder.....dalam keje ada praktis...ehheheh....best best.....
Thanks brushes link tu....baru nak mintak.....yeaah...siap ko pasni...aku pasti akan "balas"....

13
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: January 17, 2014, 08:00:05 AM »
Hebatlah Noone!.. Kalaulah majalah Fantasi masih wujud, kisah purbakala seperti Badang atau Sang Kelembai tentu nampak lebih epik dengan kerja Noone.
sokooong.... :pompom:

14
Horreyyy!!!!! New Members... / Re: Selamat Tahun Baru! Saya Budak Baru
« on: January 17, 2014, 07:58:39 AM »
Ya ya...selamat dtg...and selamat maju jaya...

15
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: January 16, 2014, 04:42:29 PM »
Sepatutnya dia bukan keje kat APO?
Dia patut keje ngan Dreamworks ke IF Studio ke etc...

16
Finished Work @ Masterpiece / Re: Useless designer
« on: January 16, 2014, 10:30:34 AM »
Addduh...mmg givted la kalau nak cenggini...bukan semua org boleh....kalau belajar utk buat mcm ni mmg ramai....tapi yg genuine punya hasil keje lagi bestest....aku kalah TT_TT

17
Horreyyy!!!!! New Members... / Re: Salam perkenalan
« on: January 15, 2014, 08:09:44 AM »
Yeap selamat dtg....

18
Waaaah....kolabrasi 3 jejaka....huhuhuhu....cun woooo....dah mcm pendekar laut nye kekuatan..

19
Tutorials, Help-mes and How-tos! / Re: simple anatomi
« on: January 13, 2014, 08:10:28 AM »
Ko google je....:)

20
Finished Work @ Masterpiece / Re: Guidance and Critique Needed!
« on: January 13, 2014, 07:59:25 AM »
Ko pon dah power..ada style sndri....keep it up...

Lukisan tlatest ni aku tgk reflection kulit kat dada dia tu pekat sgt....if kurang sket ok...sekadar cadangan.caiyok2..

Pages: [1] 2 3 ... 128