Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sol_badguy

Pages: [1] 2 3 ... 45
1
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: POLL:Summer Movies of 2007
« on: April 19, 2007, 03:39:52 AM »
aku suker tgk cerita pirates of the caribbean :D. so, potc3 got my vote.

2
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Sumolah - Afdlin's best film!
« on: January 20, 2007, 01:03:46 AM »
aku pon nak tgk cerita ni kat wayang ah!

3
Uptown @ Pergh! / Re: Banjir......
« on: January 15, 2007, 04:12:07 PM »
sista :
sabar ler yer sista.

4
Uptown @ Pergh! / Diresapi Elemen Metafizikal (Bukan Makhluk Halus)
« on: December 26, 2006, 02:31:26 PM »
Semalam camner tah, aku tergerak untuk membaca buku Abraham-Hicks “Ask and It Shall be Given”. Aku ingat buku ni macam buku motivasi biasa. Baca punya baca, barulah aku tau sebenarnya buku “Ask and It Shall be Given” bukan lah ditulis oleh manusia, tetapi oleh sekumpulan elemen metafizikal yang menamakan diri mereka “Abraham” melalui pengantara manusia mereka iaitu Ester Hicks. So, bila Ester Hicks duduk dekat depan mesin taip, maka jari-jemarinya bergerak sendiri seolah2 ada elemen yang menggerakkan mereka, itulah “Abraham”. Dan kemudian terhasillah buku2 macam “Ask and It Shall be Given”. Bila ditanya sebenarnya apakah “Abraham ini”, “Abraham” mengatakan bahawa mereka adalah “Kesedaran” (Conciousness) yang menduduki dunia bukan fizikal.

Jadik aku dok pegi kat wikipedia untuk buat Searching. Selain Ester Hicks, ada jugak orang yang menjadi medium elemen metafizikal ini, seperti Jane Roberts yang menjadi medium pengantaraan kepada personaliti “Seth”. Melalui “Seth”, dia menggariskan beberapa asas, yang antara lain (cedok kat wikipedia)
Quote
That time and space are illusions and that both the past and future coexist with the present; therefore a person’s incarnations in different time periods are actually lived simultaneously, as opposed to consecutively.

* That people create their own circumstances and experiences within the shared earthly environment, similar to the doctrine of responsibility assumption. In an argument reminiscent of the “many worlds hypothesis”, Seth said that there are multiple realities, each as valid as any of the others.

* That human beings exist in four universes simultaneously: the physical universe, which is the result of coordinated mass mental projections on the part of its inhabitants; a dream universe, which is created in the same way but has less rigid natural laws; an adjacent electrical universe, where our minds reside; and an anti-matter universe of which Seth said very little. Seth said that the human personality has many layers, most notably an outer ego which deals with the physical world and with which we identify, and an inner ego which is concerned with the mechanics of constructing the universes that we occupy. Seth said that we are generally unaware of the inner ego, though it comes through as intuition and as the “inner voice” that many people believe they hear. The inner ego, according to Seth, is aware of all other reincarnated selves.

* That there is a God (whom Seth referred to as “All That Is”), that God is composed of self-replicating and inexhaustible mental energy, and that God contains all of Creation within it. God, therefore, is a gestalt of all life, as in Pantheism and Panentheism. There may be reality outside of God, but if that is so, the Seth personality was not aware of it.[1] The Seth personality said that the mental energy of God is the building material for all of existence and permeates everything. Thus, all physical matter has life and consciousness.
Aku baca buku “Ask and It Will be Given” meremang bulu roma. Dulu aku ada mp3 recording Seth, tapi aku pegi delete sebelum aku dengar sebab nak save space Hard Drive. Rugi :D

Laman web Abraham-Hicks - http://www.abraham-hicks.com/

Entry Wikipedia mengenai Jane Roberts - http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Roberts

5
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Review : Dead Or Alive Movie
« on: December 25, 2006, 10:51:47 PM »
Sebenarnya nafsu aku yang membara yang membuat review tu. :D

6
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Review : Dead Or Alive Movie
« on: December 25, 2006, 05:26:24 PM »
lagi satu walaupun nama2 kat dlm cerita ni banyak japanese, tapi xde satu pun muka japanese. muka thailand ada le..

lagi satu... apsal watak helena dlm movie ni gedik sgt aku x tau.

7
Books And Novels Review / Buku-Buku Untuk Pembinaan Kendiri
« on: December 25, 2006, 10:39:26 AM »
Dewasa ini, kita dapati kebanjiran buku-buku bina kendiri (self-help) berada di pasaran. Kebanyakan buku-buku ini ditulis oleh pengarang yang profilik seperti Brian Tracy, Stephen Covey, Jack Canfield dan sebagainya. Daripada pengarang tempatan pula kita dapati nama - nama seperti Dato Dr. Fadhilah Kamsah, Dr. H.M Tuah Iskandar, dan juga Ainon Muhamad. Sudah tentu juling mata anda untuk memilih judul buku yang memenuhi citarasa anda kerana terdapat pelbagai pilihan di pasaran, sehingga tak menang tangan untuk kita membelek tiap-tiap satu.

Berikut ini adalah pandangan saya tentang beberapa  beberapa judul buku yang telah saya baca dan sebahagiannya saya dengar dalam format audio. Untuk makluman anda semua, saya kurang membaca bahan bacaan berbahasa Malaysia, jadi saya tidak dapat memberi komen yang membina tentang perkara tersebut.

Buku pertama yang saya nak perkenalkan kepada anda semua adalah buku Dale Carnegie yang terkenal, “How To Make Friends And Influence Peoples”. Buku ini ditulis pada awal abad ke 20, dan masih relevan dalam kehidupan kita hari ini. Buku ini adalah buku pertama saya akan syorkan sebagai bahan bacaan. Di dalam dunia penerbitan buku bina kendiri, buku ini dianggap klasik yang tak sah kalau tidak membacanya. Ia menyentuh terutamanya berkaitan bagaimana kita boleh membina keperibadian yang disukai ramai. Prinsip-prinsip seperti mengingati nama, suka tersenyum apabila berjumpa dengan orang ditekankan dalam buku ini. Buku ini juga memuatkan kisah-kisah manusia yang menarik dibaca  apabila mengaplikasikan prinsip-prinsip yang dinyatakan. Saya memang sangat-sangat mengesyorkan sebagai bahan bacaan sebagai permulaan.

Selain itu juga, anda mungkin berminat membaca buku-buku karangan Brian Tracy. Brian Tracy, seorang Success Coach di Amerika terkenal dengan buku-buku seperti “The Secret of High Self Confidence”, “Eat That Frog”, dan siri “21 Ways”. Prinsip asas yang menjadi mantra Brian Tracy mudah. “Catatkan di atas kertas”. Brian Tracy adalah seorang yang praktikal, anda boleh tahu sendiri dengan membaca buku tulisannya. Beliau juga seorang yang berorientasikan matlamat, di mana beliau mengajak secara persistent agar kita sentiasa mencatat matlamat kita di kertas. Menurutnya, dengan mencatat matlamat di atas kertas dan kemudian selalu kita merujuknya, fokus kita jelas; oleh yang demikian lebih mudah kita mematerialisasi-kan matlamat kita ke dalam kehidupan.

Bagi yang meminati bidang kepimpinan pula, bolehlah anda belek-belek buku tulisan John Maxwell. Saya secara peribadi sudah menonton siri DVD “21 Irrefutable Laws of Leadership” dan saya boleh katakan, John Maxwell pakar dalam bidang kepimpinan. Konsep-konsep yang diajar olehnya mudah, diselang-selikan dengan metaphor agar kita lebih mudah memahaminya.

Buku terakhir yang ingin saya kongsi bersama adalagh buku ZPoint Proccess. Para pembaca sekalian, kadang kala kita mempunyai sikap-sikap yang kurang disenangi seperti amarah, dendam yang sukar untuk kita buang. Kita cuba membuangnya tapi kita masih masih tidak berjaya. ZPoint Proccess, pada pandangan saya merupakan satu “alat” yang boleh kita gunakan untuk memudahkan proses tersebut. Dengan berbekalkan 3 langkah sahaja, anda boleh mengikis sikap-sikap yang anda ingin hindari dan menjadikan  kehidupan anda lebih signifikan dan bermakna. Buat masa ini, buku ZPoint Process hanya boleh didapati secara elektronik dalam format .pdf. Anda boleh memesan buku tersebut secara online di http://www.zpointprocess.com/ ataupun anda boleh membaca pengenalan tentang ZPoint Process di laman web ini.

Sebenarnya pelbagai cara dan kaedah yang anda boleh lakukan untuk tujuan pembinaan kendiri. Zaman sekarang ini, dengan kemudahan talian Internet, anda boleh mendapatkan artikel-artikel bina diri dengan lebih mudah dan banyak forum di Internet yang membicarakan kaedah yang efektif untuk tujuan tersebut. Selamat berjaya dalam usaha anda mencapai tahap yang lebih tinggi, lebih gemilang dan terbilang!

-sol-badguy-
http://holyorder.wordpress.com/tag/index/

8
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Review : Dead Or Alive Movie
« on: December 24, 2006, 02:49:50 PM »
Review ni aku buat bahasa Inggeris, sebab ntah.. aku rasa lebih sesuai buat bahasa Inggeris kot. Banyak salah tatabahasa, tapi korang abaikan aje. huhu. Bacalah atas risiko anda sendiri. heheh :D
-----------

The Dead or Alive videogames series from Tecmo while not a fighting games triumph, still are considered a step-up in fighting games genre, and as some put it, have a class of their own. Featuring mainly valoptous ladies wearing thin transparent clothings, the series rocks hard, so hard that it is adviced that you should not watch it with a father figure, or your mum. Avoid completely to watch it with your girlfriend, period.

The movie continues the tradition that the game has laid the foundation of, that is.. lovely valoptous ladies! Here you gonna found them exchanging blows between each others, and if you look closely, you shall find some original DOA set moves featured in this movie. Of course,  they do not reiled solely on those moves, they have their own moves and tricks right up their sleeves. Just imagine, Helena fighting using swords? That is something you shall never find in any DOA games, period. And she hold 2 swords - each one in her hands, to boot. Imagine that.

The story is sorely lacking. Well, that is to be expected. What kind of videogames that makes a good games to movie conversion? The best I have ever seen was Silent Hill movie - even that I didnt catched the story even I turned the subtitled on. But hey, I have low expectation on the story, but DOA movie pulled it off quite well - albeit that the story make little sense, and lets not forget logic too. The fall of many Videogames movies because they tried to look believable. This is where they failed. But where they failed, DOA thrived because DOA is so ironic, it takes the path to be non-logical. How can you explained flying invitation cards that home-in to the participants when they are doing something bad?

The fight scenes, well unbelievable! And satisfying all the wild hormones out there. The fight scenes Ayane Vs Kasumi in the woods are especially well done. But I felt kinda akward to watch flying kung fu fights in which in fighters, are not Chinese. Fightings are commenced when the ladies are usually in not wearing proper attires (since when these girls are in proper attire in this whole movie, good choreography and I can honestly said that the fighting scenes bring Inul Darwasita to shame.

The movie run quite short, at 1 hour 17 minutes and the fighting scenes easily takes up 3/4 of the time. The dialogue are cheesy and seems to be done overnight without much thoughts. But what the hell. Who cares about that. The movie is already rated B- even before it entered pre-production. It is the fightings that make it up, bring it truely alive. If you are looking to watch and have some fun without really using any of your brain total capacity, this is the movie for you. If you are looking for a movie that specificly requires you to use your head, look some place else.

-sol-badguy-
http://holyorder.wordpress.com/

9
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Review : Clerks 2
« on: November 25, 2006, 10:43:11 PM »
niplak review aku pasal Clerks 2
----------------------

Ehem… 1st sekali, aku mintak maaf kalau review filem Superman Returns yang aku buat sebelum ini bersifat bias negatif. Dan 2ndly, maafkan aku kalau filem Clerks 2 ini aku akan lebih bias positif!

Itulah pandangan aku selepas menonton filem Clerks 2 ini. Sebelum aku mula menonton, aku tertanya-tanya juga, kenapa cerita Clerks 2 ni banyak orang yang download? Cerita ni tak hit pun, tapi kenapa banyak orang yang download? Aku tak puas hati, lalu aku check entry filem ini di Wikipedia.

Clerks 2, mengikut apa yang aku faham daripada Wikipedia adalah sekuel daripada Clerks yang diterbitkan pada tahun 1994. Clerks diterbitkan dalam format hitam putih dengan kos yang begitu murah sekali, iaitu sebanyak USD 28,000 sahaja. Ceritanya ringkas sahaja. Ia mengisahkan perihal kehidupan 2 orang kerani bertugas kedai grocery “Quick Stop”, iaitu Dante Hicks dan Randal Graves. Filem ini tidak ada plot yang nyata, tapi apa yang membuatkan filem ini charming adalah interaksi Dante-Randall yang penuh chemistry dan dialognya yang “witty”. Dan oleh kerana itu, Clerks mempunyai cult following-nya yang tersendiri.

12 tahun sudah berlalu. Filem Clerks 2 kembali diarahkan oleh pengarah filem asal, Kevin Smith (yang juga berlakon memegang watak Silent Bob). Oleh kerana berlaku-nya kebakaran di Quick Stop, maka Randal dan Dante terpaksa bertukar profesyen, daripada kerani di kedai grocer; bertukar menjadi “kerani” di restoran masakan segera.

Seperti filem sebelumnya, dialog-nya adalah “witty” dan kreatif. Cuma mungkin, dialog-nya di-upgrade menjadi lebih kurang ajar dan biadab pada ketika-ketika tertentu. Lakonan barisan pelakon filem Clerks 2 ini adalah spot-on, kesemuanya berjaya membawa watak mereka dengan baik, dan dapat menonjolkan personaliti karakter mereka. Lihatlah sahaja Randal, dengan mulut takde insurans membidas filem trilogi “Lord of the Rings” hingga membuatkan seorang pelanggan super-geek loya lalu muntah, Elias (watak baru), seorang geek siri kartun Transformers dan Lord of the Rings yang melonjak kegirangan hanya semata-mata kerana mendengar bahawa siri Transformers hendak diadaptasi ke layar perak, ataupun Becky, bos restoran makanan segera itu yang sangat “liberal”, kesemua-nya berjaya menghidupkan watak mereka.

Filem Clerks 2 juga diserikan dengan watak minor dan juga cameo. Jay dan Silent Bob, watak minor filem ini berjaya menyerikan filem ini dengan telatah mereka walaupun waktu on-screen mereka sedikit sekali. Cameo filem Clerks 2 ini termasuklah Ben Afflect dan Jason Lee. Watak super geek Lord of The Rings dilakonkan oleh Kevin Weisman
(Marshall Flinkman dalam siri Alias)

Clerks 2 menyambung kegilaan Clerks dan seperti prekuel-nya, ia tidak mempunyai jalan cerita yang nyata (ada jalan cerita, tapi sumbangannya pada filem, pada pandangan saya adalah sikit sekali). Namun janganlah itu menjadi alasan untuk tidak menontonnya. Tonton dan relaks… dan bersedialah untuk ketawa. Itulah pandangan saya terhadap filem ini. Filem ini berbaloi dilihat setiap minit, tidak ada saat-saat yang membosankan bagi saya ketika menonton filem ini. Tidak percaya? Percayalah.

#p.s : Filem ini banyak menggunakan bahasa-bahasa kasar. Tontonlah atas risiko anda sendiri  :D

10
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Review Superman Returns
« on: November 25, 2006, 03:20:23 PM »
Aku baru jer lepas tengok Superman Returns. Kat bawah ini adalah review aku yang aku letak dlm blog aku. Diharap korang sabar membacanya.

----------


Akhirnya, dapat jugak aku menonton hasil buah tangan terbaru Brian Singer, dan juga digembar-gemburkan sebagai filem termahal setakat ini. Dalam hati, aku tertanya-tanya samada berjaya digarap dengan baik atau tidak. Daripada track record Brian Singer yang lepas-lepas, filem sentuhan-nya mendapat reaksi positif daripada para pengkritik, cuma mungkin saja filem-nya tak sesuai dengan jiwaku.

Kredit pembukaan membawa lagu klasik Superman, yang aku rasa semua orang tahu. Babak pertama bermula dengan Lex Luthor menziarahi seorang perempuan tua (yang aku percaya adalah ibunya) dan perempuan tua itu menghembuskan nafasnya yang terakhir di hadapan Lex. Kemudian babak bertukar kepada perkarangan rumah keluarga Kent. Kelihatan Martha Kent sedang memandang ke luar sebelum dikejutkan dengan suasana gegak gempita diikuti kilauan lintasan api. Dentuman yang kuat kedengaran, dan Martha gegas ke tempat kejadian. Rupa-rupanya, dentuman itu berpunca daripada kapal angkasa yang terhempas dan membawa Clark Kent aka Superman telah kembali bersama.

Seperti yang  aku katakan, mungkin memang filem sentuhan Brian Singer tak sesuai dengan jiwaku. Aku dapati, filem Superman Returns ini masih mengekalkan “trademark” Brian Singer yang lama. Ceritanya penuh plot, tetapi ada sesuatu yang kekurangan dalam rempah ratusnya yang tidak dapat membuat aku tangkap feeling. Entahlajh. Yang nyata, aku amat sukakan filem yang mempunyai dialog yang “witty” dan kreatif. Mungkin Superman Returns terlalu serius untuk aku.

Lakonan Kevin Spacey sebagai Lex Luthor adalah spot-on. Aku amat suka dia memegang watak Lex. Aku tabik spring, pandai dia menjiwainya. Masalahnya di sini adalah watak Superman dan Lois Lane sendiri. Pelakonnya, Bradon Routh dan Kate Bosworth seolah-olah tidak ada chemistry antara mereka. Interaksi kaku dan tidak dapat mengujakan penonton (at least, aku) dan mengingatkan aku kepada chemistry Padme dan Anakin Skywalker yang aku boleh simpulkan dalam 2 perkataan, “Paper Thin”.

Lagi satu, aku punya complaint tentang filem ini adalah bagaimana Lex Luthor kembali menerajui watak antagonis.  Maksud aku, takde orang lain ke? Ini aku rasa satu lagi faktor yang membuat aku bosan dengan konsep filem superman ini. Di dalam filem lama, Lex Luthor jadi watak antagonis, di dalam “Lois and Clark” dia jadi watak antagonis utama, di dalam “smallVille”, dia pun memegang peranan watak antagonis utama! Aku rasa aku penat dengan “reincarnation” watak Lex Luthor dalam franchise Superman. Aku nak tengok watak antagonis lain yang menyinar dalam Universe Superman.

Ha… penat aku mengomel pasal filem ni. Aku berhenti setakat ini aje. Diharap korang bersabar dengan review aku. Keseluruhannya, Superman Returns boleh ditonton jika ada masa, tapi aku tidak akan meletakkan-nya di dalam “Must Watch” list aku.

11
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Thank You For Smoking -Review-
« on: November 01, 2006, 03:12:52 PM »

Pada mulanya, aku tak mempunyai high expectation tentang cerita ni. Sebabnya, pada pandangan aku, mana le ada pembuat filem yang berkaliber nak buat satu filem dengan tajuk segenerik ni? Tapi memang salah besar pola fikiran aku. “Thank You For Smoking” merupakan satu filem yang pada aku, witty, brilliant dan menyeronokkan. Boleh dikatakan setiap saat dalam filem ni aku enjoy. Tidak adascene yang tidak perlu. Setiap scene menyumbang kepada kemantapan filem ini dan disusun dengan baik. Paling menarik, filem ni menggunakan pendekatan monolog; yang menambah “rempah” dalam ramuan humor yang menjadikan filem ni sungguh menawan hati.

Aaron Eckhart membawakan teraju watak, Nick Naylor dengan baik. Bersesuaian dengan kerjayanya sebagai lobbyist untuk syarikat rokok, Nick Naylor berpersonality smooth, suave dan charming. Satu phrase dalam filem ini yang sesuai memperihalkan karektor Nick adalah, “Do you know the type of man that can picks up any girl? Im him, on crack”. Sebagai lobbyist, Nick Naylor ditugaskan untuk “memusingkan” kebenaran (spin the truth) supaya industri rokok tetap bertahan di sebalik kritikan yang datang dari seluruh arah.

Filem ini “diperkayakan” dengan one liner yang menarik. contohnya “Why does America is the best goverment in the world? Because of its endless appeal system. “. Kemudian “If you argue correctly, you are never wrong” dan yang paling mencuit hati aku adalah “The State of Vermont will not apologize for its cheese“.

Kesinambungan yang kemas, dialog yang mencuit hati dan penonjolan karektor yang bagus merupakan kekuatan utama filem ini. Walaupun cuma ber-budget-kan USD 8 juta sahaja, filem ini membuktikan bahawa filem berstatus Indie boleh mendapat tempat di hati penonton, jika formulanya menjadi. Tontonlah filem ini, pasti anda tidak kering gusi!

12
baru2 ni aku tengok cerita ni. cerita ni guna teknik stop motion dan tayangkan tahun lepas, time2 corpse bride ditayangkan. tapi pehh.. memang layan abis. jalan cerita simple, execution bagus. hampir perfect bagi aku.

ada sesaper layan cerita ni?

13
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Hardcandy (2006)
« on: September 16, 2006, 02:11:58 PM »
aku sekarang tgh mem-"pedo"-kan tengok cerita ni. review sat nanti

14
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Jdorama Review
« on: June 25, 2006, 03:49:37 PM »
aku baru tengok episod 1 kurosagi.. best! ada cerita jdorama lain? aku ada tengok ima, ai ni yukimasu sket. best gak.

15
Movies, Musics, Anime And TV Series. / X-men 3!
« on: May 26, 2006, 11:49:29 AM »
the baldies (yang botak) takde?

16
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Brokeback Mountain
« on: May 25, 2006, 09:41:34 PM »
daripada review yang aku baca, cerita ni nampak gah, tapi yang aku tau cerita ni ada aroma dan undertone "gay". so pendapat korang macamana (especially yang dah tengok le), patut ke aku proceed tengok cerita nih?

17
Movies, Musics, Anime And TV Series. / United 93
« on: May 25, 2006, 10:50:30 AM »
itu aaa... united 93 dan flight 93 ada beza ker? aku rasa cerita yang sama. yang aku tengok ni source dia DVD

18
Movies, Musics, Anime And TV Series. / United 93
« on: May 22, 2006, 10:22:43 PM »
saper dah tengok cerita ni? filem ni recreate balik situasi yang berlaku pada kapal terbang yang sepatutnya langgar whitehouse, tapi x jadi. daripada masa penumpang2 menaiki kapal, sehinggalah hijack berlaku, membawa kepada persetujuan para penumpang untuk merampas kawalan kapal terbang daripada hijacker sehinggalah kejadian hempasan, semua ini diceritakan dengan pace baik sekali. aku rekemen sangat tengok cerita nih... padfa aku antara cerita terbaik yang pernah aku tengok. watak2 disentuh serba sedikit, especially semasa dia orang telephone family dia orang mengatakan kapal terbang di hijack, dan mungkin kali terakhir dia orang bercakap dengan mereka. menyentuh hati.

aku bagik cerita nih 5/5.  

19
Sedikit maklumat tentang NLP (Neuro Linguistic Programming)
Quote
What Is NLP?
Neuro-Linguistic Programming (NLP) is a behavioral technology, which simply means that it is a set of guiding principles, attitudes, and techniques about real-life behavior, and not a removed, scientific theorem.

It allows you to change, adopt or eliminate behaviors, as you desire, and gives you the ability to choose your mental, emotional, and physical states of well-being.

With NLP, you learn how to grow from every single life experience, thus increasing your ability to create a better quality of life.

NLP is a very pragmatic technology based on an ability to produce your desired results, thus allowing you to become proficient at creating your future!

Who Use NLP?


While many people study NLP for their own personal growth and development, they are also of the utmost value to the professional.

Some professions using NLP include Salespeople, Business Executives, Managers, Business Owners, Lawyers, Teachers, Trainers, Counselors, Educators, Doctors, Chiropractors, Massage Therapists, Consultants, Hypnotherapists, Psychologists, Athletes, Entertainers and Performers. Regardless of profession, the majority of NLP participants are searching, and finding, better and more effective ways to increase their performance and improve their effectiveness.

What Will NLP Benefits Me?


Through using these techniques, your personal happiness and professional success will be much more consistent, and much more predictable. Your effectiveness working with others will be dramatically increased, and your ability to empower yourself for optimum results will be increased. You will be able to generate empowering emotional states within yourself at will, eliminate any negative emotions or limiting decisions, identify and change limiting beliefs, inspire yourself with a compelling future that will have much better chances of coming true, and create patterns of excellence from any role model you choose.

Whether you're already succeeding in your profession, having some difficulties, or if you're transitioning into a new position, NLP can help you achieve, maintain and enhance excellence. Managers and Entrepreneurs use the information to develop strong teamwork and relationships, and to foster positive interpersonal skills. Negotiations and problem solving sessions are enhanced to create solution-oriented, win-win approaches. Salespeople learn to build deep levels of rapport, elicit and fulfill the criteria and values of clients, and develop effective methods for handling buyer's remorse or future objections so the sales relationship is long-term and mutually satisfying. Trainers and Educators learn new paradigms for inspiring and engaging students, as well as effective techniques for dealing with challenging learning environments. . Mental Health Professionals learn new skills and techniques that supplement their repertoire, and gain additional insights into helping clients make the changes that support their own process of healing. Medical Professionals learn techniques to better elicit information from clients, and to help the client be more comfortable with and receptive to treatment, thus supporting them to heal in a more responsive fashion.

Ini plak sedikit maklumat tentang Course nih. Aku takde in depth info pasal course nih... tapi fascilitator dia adalah John LaValle, kira2 tyco dlm dunia NLP nih.
Quote
This extraordinary nlp set was recorded live during one of John La Valle's nlp Practitioner Intensives held in Toronto, Canada. The nlp seminar ran for ten (10) days and is chock full of nlp information, nlp skills building, nlp applications, John's consulting tips, and more. If you haven't yet been able to attend weekend nlp trainings, here's your chance to still learn what you've always wanted to learn!!

torrent bleh donload kat sinih.  http://www.mininova.org/tor/310477

20
Uptown @ Pergh! / Mari Bongkar Penipuan
« on: May 18, 2006, 10:30:50 PM »
itu pari2 batuk kering tuu... takpun terlampau banyak merokok

Pages: [1] 2 3 ... 45