Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hariszzz

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle #160 : KARTINI
« on: February 24, 2012, 10:23:47 AM »
baru la nampak kelibat promo crb kat fb. kini dgn karektor ikonik- Kartini sbg subjek, eloklah promot crb kaw2 kt fb! jom!

2
Pergh Battles! / Re: Poll Character Redesign Battle #158 SUPERNUR
« on: January 28, 2012, 06:20:34 PM »
xinox n ajinda = terbaekkk!  :pompom:

3
pilih salah satu je pun da cun dah... nak buat 3 berat sgt kot.. lagi dgn situasi kedinginan ini.. squad crb gi la tepek poster promo crb kat fb. afanil ada buat ari tu.. syabas buat beliau!

4
Comic, Cartoon, Manga Times / Re: Supernur#1
« on: January 24, 2012, 10:35:23 AM »
terima kasih kepada cikgu stingray kalam kerana sudi bukak tred super-nur #1.
saya menghargai budi baik cikgu kerana sudi scan buku komik tu, patut bole mintak je kat saya  :D

terima kasih juga di atas review cikgu ^^

abg penbe- kat ganu kompom bole beli di kedai buku Banggol di KualaTganu n Pustaka Munirah di Kemaman (yg saya tahu)

afanil n waverider- yep... beberapa kenalan i dah mengesahkanya. so alhamdulillah, komik Super-nur dah 2 kali kuar TV :D... keduanya LIVE.. cuma di MHI tv3 tu dlm segmen 1 ari 1 buku kot- buku saja, pengkaryanya tidak diperlukan  :p

saya percaya mulai tahun ini semakin banyak local komik masuk tv :hoye:

5
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle #158 SUPERNUR
« on: January 24, 2012, 10:02:30 AM »
Assalamualaikum
terima kasih kepada insan budiman yang mencadangkan Super-nur sebagai subjek redesign crb. terharu gembira tapi bercampur sedih juga..
ari ni mencuri masa utk berforum di pergh.com. tapi i tak janji bole respon tau huhu

oh crb dah tak meriah macam dulu... sedihnya..
Padahal dah ada Squad crb sekarang ni.. bermakna tiada lagi masalah disiplin deadline yg penah dihadapi oleh moderator sblom ni. bagi saya deadline yg stabil tu penting.. manfaatnya ialah kepada peserta supaya bole buat artwerk terbaik dalam tekanan deadline. spt yg kita sedia maklum, ramai otai praktis di crb... zamzami antara yg terbilang! kan kan kan... jadi saya cadangkan squad crb launch promosi drastik besar-besaran di facebook. buat poster gempak2 guna artwerk2 bintang2 crb... then anggota kita tampal kat wall masing2 n buat tagging. ajak org berbattle di pergh.com, promote pergh.com. tayang nama2 hebat yg pernah menceriakan crb.

akhir sekali, saya akan memilih peserta yg best artwerknya di mata saya (mungkin pemenang atau mungkin bukan pemenang crb super-nur ni) utk menjadi artis jemputan komik super-nur edisi akan datang :)

6
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle 133 : Harley Quinn
« on: November 18, 2010, 06:23:28 PM »
HARISzzz: queen of fate


7
Uptown @ Pergh! / Re: Facebook bagai isi dan kuku.
« on: July 08, 2010, 01:14:25 AM »
nak share karya terkini aku
dibikin masa aku tensi tahap durjana!
ditujukan buat peminat2 kipas susah sgt nak mati TF...

Cybertronian berfacebook
(bejangkit dari abe moskitopai)

Optimus Prime: Autobot sekelian malam ni operasi kat KL ok! ada decepticon menyakat orang kat Bukit bintang!

nobody like this p

all comments:

sideswipe : alaa sana jem la maleh ah!

optimus prime : tak baik camtu sideswipe kita kan protect human..

Bumblebee : adei... baru je balik dari autospa... abis la calar balik body aku...

Ratchet: sori geng aku ada appointment ngan patien k...

Ultra magnus: haha padan muka korang aku ada job kat portklang... gudlak semua!

Optimus prime: magnus, aku da call boss ko dia kata dia bagi ko pelepasan demi keselamatan adik dia yg keje kat Bukit Bintang.

Ultra magnus: owww man prime... kecoh ah ko ni! shit!

red alert: hahaha padan muka magnus! jom turun semangat la sket woi!

Megatron: buatpe la korang ikut cakap prime tu... lori balak memang menyusahkan haha!

Optimus prime : wei hantu! camna ko bole nyemak kat status aku ni! aku tak penah add ko pun! blah la mangkuk!

Megatron : haha tengok kaki la beb... haha...

Bumblebee: bia la prime dia tu kan disguise mode problem... takde identiti... dulu pistol... pastu meriam... pastu jet... pastu ketakebal... last last jadi server pc je! menyedihkan dan hina tul!

Megatron : cilake punya robot bertanduk! elee cakap je la korang jeles tak bole terbang haha!

Starscream : megatron pernah jadi picagari tau wakaka!

Megatron : babi ko starscream! mana ko gi ha aku suruh ko tawan Shah alam ko melencong tah mana ntah! lahanat punya assistant!

optimus prime: tengok la betapa teruknya kepimpinan dalam decepticon nih...

Soundwave: Autobot kalo berani datang ah Bukit Bintang! aku turun malam ni... ko tahu lah aku dan ravage dan laserbeak... masak ah korang haha!

red alert: err... baru aku teringat tayar aku da botak... sori prime aku MC.

Optimus Prime: wei kontena aku berlambak spare tyre spare part spare bini pun ada daa... no excuse! nanti aku panggil blaster!

Blaster: sori... aku ada show kat penang beb! gudlak semua!

Barricade: bumblebee FYI saman ko dah cecah RM1 billion k... turun ah kalo berani... member aku dari bukit aman buat roadblock kat semua jalan masuk ke KL hahaha!

Megatron: cayalah barricade ko memang terrrbaeeekkk! hahaha jadi lauk ah orang2 ko prime!

Optimus Prime : adeh babi la korang decepticon... bagi la chan kat kitorang sket...

Jetfire: Optimus aku tolong ko don wori man!

Megatron: babi tua kutuk pengkhianat decepticon sorang nih! ko turun la malam ni jetfire aku cabut semua janggut ko!

Starscream: ada skali tu Megatron cuba transform jadi dildo wakaka!

Sideswipe: hahahaha sungguh MILF hahaha!

Megatron: gampang punya starscream! aku jumpa ko memang bekecai la otak ko! nengok ah nanti! nyesal tul aku masuk sini... blah ah korang... btw jumpa malam ni! aku akan pastikan korang nyesal cuba halang kitorang hahaha!

Optimus prime : dah la megatron... ko gi transform jadi G-string je la! ahaha!

Megatron: ye la gelak la puas puas... malam ni aku tembak tepat kat telur ko prime!

Optimus prime : kalo ko jadi G-string aku jadi pemakainya ahaha... selamat la aku :)

Ultra Magnus : wahahaha kinkynyer ahaha...

Bumblebee: Magnus ko otw nanti singgah kilang popcorn k! malam ni ada prime girl dance siot wakaka!

Megatron : watever la nahas la korang malam ni!

8
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle 121 : BENDER
« on: July 05, 2010, 10:50:22 AM »
alamak! timing aku utk join battle da lari la... sejak battle flinstone... sumer karektor yg dicadang besh2... semua aku nak buat... harap aku dapat catch-up ASAP huhu...

buat masa ni- gudlak semua! :pompom:

9
Pergh Battles! / Re: [POLL] CRB #118 : Silverhawks
« on: June 25, 2010, 12:16:21 AM »
laaa ada orang overkompiden ke? saper? saper?
aku cuma nampak ada orang2 jaga padi....  :p







10
Pergh Battles! / Re: Character Redesign Battle 119 : Flinstones
« on: June 24, 2010, 01:56:34 AM »
elemekkk...
sekali abe tangh balun complete set daaa!
nangis la ini macham...TT_TT...  :((:

11
Uptown @ Pergh! / Re: Facebook bagai isi dan kuku.
« on: June 23, 2010, 03:34:37 PM »
tang cicak tu aku tak tahan...
tergelak besar aku dgn tiba2 wakakakakikukaku  :guling:

ok chow- ah taknak sama ngan gecko!

ok chow cincau!

12
Pergh Battles! / Re: [POLL] CRB #115: Freddy Krueger
« on: June 23, 2010, 02:22:42 PM »
aku bajet berentap ngan penbulu! sangat berbulu dengan stailnya... :P

aku juga paham tak semua orang bole terima design aku yg pelik tu. (selama ni)
so tahniah gecko... its normal to loose to the populis...  :D

[spoiler]cian mistik akhirnya sendirian mengurus CRB...[/spoiler]

13
Pergh Battles! / Re: [POLL] CRB #117 : Chucky (Child's Play)
« on: June 23, 2010, 01:35:48 PM »
owh man...
aku bajet berentap dengan musashi30054 setelah zz menyepoilerkan keadaan :P

but wining is wining...
tahniah pen, peminat ko sayang bulu ko ngekekeke

as for me aku dah menang kat submission thread lagi
MUAHAHAHAHAHA.

roger out

[spoiler]cayang riz :love:[/spoiler]

14
Uptown @ Pergh! / Re: hari ini anda...
« on: June 21, 2010, 11:17:55 PM »
reincarnate of....
owh no...

tapi ayat dia... memang  :guling:



15
Uptown @ Pergh! / Re: hari ini anda...
« on: June 20, 2010, 10:41:54 PM »
hari ni
ptg tadi
aku dapati salah satu pasu bunga umah aku+bunganya telah hilang  :argh:

cari punya cari tinjau punya tinjau... aku ternampak kelibat pasu bunga aku tu di bawah pokok pagar umah jiran...
jiran ni baru masuk jumaat lepas.
aku blom bersua muka lagi dan blom beramas mesra denganya sejak dia masuk ari tu...

salah satu bunga daisy yg sedang mekar juga didapati dicantas dengan tangan.

adakah... errr... apakah...?

well... aku just anggap baik je- mungkin dia dan konco2nyer terlanggar pasu bunga kami dan tak perasan ia dah bergolek ke ke bawah pokok pagar mereka masa mereka mengangkut barang dan mengadjust apa2 lah di mana mereka melakukanya di waktu... malam... midnight.

tapi bunga daisy yg ternoda itu masih misteri?  B)


16
aku pun turut melahirkan rasa dengki kat korang... HUH X:X

aku tak memilikki 1 haram artbook pun...
adeiii bila la aku nak kaya lebih sikit dari sekarang ni... TT_TT


17
Pergh Battles! / Re: [POLL] CRB #116: Pink Panther
« on: June 13, 2010, 11:37:50 AM »
ya tuan al takozz... keluar pun kaw! mana lu pigi ha?  X:X
cian mistik taw!
gi buat bedge yuna! bedge fredy kruger juga!

(yessss! dapat juga point utk marah kat tuan mods! :p)

18
Pergh Battles! / Re: [POLL] CRB #116: Pink Panther
« on: June 13, 2010, 03:09:57 AM »
tahniah buat pengundi tangh yg tak undi aku...
or should i say...
tahniah buat pengundi 'nama' tangh tapi tak undi 'redesign artwerk' aku...

tahniah buat anda! anda berjaya memastikan saya kalah! tahniah lagi!

sigh....

sori emo sket sebab yg ni aku buat kat kampung...

19
HARISzzz: Rest in pieces!

20
amboi penbulu... tag team dgn junji ito nampak! cissss!

hoh bab thriller ni mmg kne tunggu penangan hariszzz nih.

aku takde mood sgt kali ni... fed-up dgn perangai buang tebiat desktop cabuk aku...
tapi...
riz telah menyeru semangatku! herrrrrrrr......  >)

Pages: [1] 2 3 ... 25