Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rosh

Pages: [1] 2 3 ... 86
1
Finished Work @ Masterpiece / Re: GALERI KU > MARK PIET
« on: November 26, 2013, 05:37:12 PM »
cantik gila...

2
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: November 26, 2013, 05:33:01 PM »


Maaf lama tak update. Jangan lupa saksikan ya!

3
Finished Work @ Masterpiece / Re: Memberanikan diri. Lukisan2 aku.
« on: January 01, 2013, 04:19:46 PM »
Da jauh improvement ni... aku salute ko sbb tidak membuang masa terluang utk imrove ko punya drawings.. nnt senang jom lepak.

4
Activities @ Pergh / Re: Pergh Official Ifthar Gathering 2012
« on: August 05, 2012, 12:30:45 PM »
kt wetland putrajaya ada buffet rm33 kot/kepala..

bole mancing..pastu berbuka.keh3. >)

ok gak nih! saya setuju!

5
Activities @ Pergh / Re: Pergh Official Ifthar Gathering 2012
« on: August 03, 2012, 10:48:17 PM »
tgh belek majalah cyberads...

7
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: kecoh2 The Avengers..
« on: February 29, 2012, 02:12:59 PM »
taak cantek!!!! kepala stark mcm tampal!!! aku nak yg bertopeng semua.. baru feel kumik.

8
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: The Amazing Spider-Man
« on: January 01, 2012, 11:50:22 PM »


lijed

10
Yeay!!! Terima kasih sbb sudi berkongsi pengalaman disini jugak... Sila tunjuk ajar.
Kalo print tiset BBesi nk beli selai.

11
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 24, 2011, 05:14:05 PM »
Baeklah En. Cycom.



MORGLEN
Robot bagak ni vektor dari puak kuning...

12
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: kecoh2 The Avengers..
« on: December 23, 2011, 09:50:12 PM »
kalo black widow ada movie aku nk pi tgk in 3D...

13
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 22, 2011, 07:27:02 PM »
tingin nak join kalau ada vektor 59 gak.. congrats buddy, tv series local pasti tekedu.. cheers

Huhu... Vektor 59 takkan ada... tp kalo Vektor 58 season 2 mungkin... tgkla kalo ada rezeki pjg umo...
Abg Pet da jd artis holiwud... seganlaa saya...

14
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 22, 2011, 11:28:24 AM »
Konsep awal adegan lawan2...


Main Villain - IZAK


Bekas mentor kepada Coda. Otai yg dah membantu kaum dia (Kaum Merah) invade lebih 30 planet tapi kena buang dari program Vektor selepas dia tak puashati dgn higher authority yg tak kasi dia rule planet yg dia da invade.
Lagi dia tak puashati bila dpt tahu best student dia, Coda yg ganti tempat dia utk wakil kaum diorg dlm program Vektor.

15
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 21, 2011, 10:06:24 PM »
abg rosh nak tanya berapa jumlah habis duit (jumlah kasar pun takpe) untuk projek nie? hehehe sory kalu soalan sensetive sikit.

owh... sokay, tk sensitif pon. kos pembikinan roughly around rm2.5juta. sebenarnya jumlah tu tk byk pon. standard utk bikin sbuah filem cinta kt malaysia.

16
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 21, 2011, 08:25:01 PM »
whoo. cun-cun. dengki-dengki. Kalau ada Vektor 59 nanti ajak aku!

mak aih... seganlaa abg Anuar... org dah bikin utk skrin besar... saya standard tv je...

17
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: VEKTOR 58 -tmo
« on: December 21, 2011, 06:02:47 PM »
konsep awal protagonis. Nama dia CODA. Ada yg lg awal tp malu nk letak kt sini... buruk nk mampos. robot Bender lg lawa.


Alemak... Shooting dah habes bulan 3 haritu lg laa en. Akulangit.

satu pembaharuan aliran cerita dunia filem kita... :hoye: :hoye: :hoye:

wohh! statement ini sgt menakutkan... Kami buat sekadar termampu je. Bajet pon ciput je jugak... btw. tq en. Pen, cycom.

18
Market Place / Re: [WTB] DVD - Keluang Man
« on: December 21, 2011, 01:35:44 PM »
yaaaa.... saya pon mencari...

19
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / VEKTOR 58 -tmo
« on: December 21, 2011, 01:27:21 PM »
Salam,

Saja nak berkongsi pengalaman menghasilkan 13 episod siri tv Vektor 58 dgn kawan2 & otai2 kat sini...

Secara ringkasnya, siri Vektor 58 ni berkisar tentang sekumpulan makhluk asing bio-mech yg dihantar ke bumi sebagai vektor untuk satu pertandingan. Setiap vektor yang dihantar mewakili kaum masing2 berlawan dgn vektor yg lain bagi menentukan kaum mana yang layak untuk invade planet yg mereka nk duduki.
Bumi merupakan planet ke 58 yang diorg target. So dalam cerita ni semua vektor adalah jahat kecuali protagonisnya yg tersalah landing sampai dia hilang ingatan.

cerita asal siri ni dtg daripada budak2 studio aku sendiri. lepas diorg cilok sana sini sbg inspirasi diorg then jadilah Vektor 58.

Kitorg start pre-prod pada september 2010.
Shooting kesemua 13 episod dari 29 januari hingga 3 mac 2011.

info lain.... aku malas nk tulis so aku copy paste dr blog http://www.vektor58.blogspot.com

PRODUCTION COMPANY: Chain-FX Sdn Bhd
PRODUCERS: Muhammad Fasya Daud, Anuarul Zaid Suhut, Mohd Roshfaizal Ariffin
STORY: Muhammad Fasya Daud
WRITERS: Amir Hafizi, Fairul Nizam Ablah, Jack Tribal
DIRECTOR: Mohd Roshfaizal Ariffin
DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY: Helmizan Abd Hamid
ASST DIRECTOR: Muhamad Ridzuan Jainan @Zainal
2ND. ASST DIRECTOR: Fauziah Muhamad
VISUAL EFFECTS DIRECTOR: Anuarul Zaid Suhut
VISUAL EFFECTS ASST. DIRECTOR: Ma Chiau Ran
PRODUCTION MANAGER: Rahmat Ismail @ Che' Mat
ASST. PRODUCTION MANAGER: Sam Anuar Zainal Abidin
PROPMASTER: Ahmad Bazli Abdul Manap
WARDROBE/COSTUMES: Mohd Rosly Mohd Sidek
RUNNER: Helmi Lim Sani Lim
PRODUCTION ASST.: Mohd Amirul Khair Md Kamari/ Saiful Izuan Asni
MAKE-UP/SPECIAL EFFECTS: Shahrul Nizam Mustafa
FIGHTING CHOREOGRAPHER: Azimat Shamsudin
STUNTS / MOCAP MARTIAL ARTISTS:
CODA: Nidal Haiqal Mohd Nizar
GREEID & BLOCH: Iliyas Ghassani Hamzah
IZAK & RORIK: Ahmad Sanuri
MORGLEN: Faiz Azmi
TMO CREW: Mohd Hafidz Rakiman/Mohd Shahrul Abd Wahab

CAST:

LIA: Ain Satar
ARIF: Ku Mohd Amirul
JULIA: Nor Intan Bhaizura
ANA: Fazlina Datuk Ahmad Daud
NASIR / GREEID: Jefri Jefrizal
IZAK: Mohd Kamarulzaman (Ce’ Kem)
JASMIN: Nur Iylia Insyirah
AZRUL: Norman Hakim
BLOCH: Fadzlie Rahim
MR KAMAL: Ridzuan Hashim
CIKGU NOR ZAIHAN: Nasha Aziz
REPORTER: Elyana
NEWS ANCHOR: Dynas
ATUK DAUD: Datuk Aziz Singah
KAK GEE GEE: Ogy Ahmad Daud
DR. DEWI: Pushpa Narayan
JAY CHEN: Alan Yun
HARUN LIMAU: Azmaa Aizal Yusof
TOK KETUA: Kaza
YOUNGER LIA: Melly Amalin
YOUNGER JASMIN: Puteri Asyeila Azhar (Upin Ipin)

info lain nnt aku update kat sini bila rajin....  :p

20
kalo dah nampak cahayanya nanti sudilah kiranya mengambil saya berlakon. kalo takmo saya jd watak tambahan, watak hero pon jadilah bang...

Pages: [1] 2 3 ... 86