Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - akhmal_imran

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Bursa Malaysia dibuka tinggi
   
   
KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia dibuka tinggi pada Isnin pasca Sidang Kemuncak Kumpulan 20 (G20) dan selepas Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump dan Presiden China Xi Jinping bersetuju menangguhkan tarif baharu, yang telah merangsang pasaran kewangan dan pasaran saham, kata peniaga.

Pada jam 9.11 pagi, petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) naik 10.40 mata kepada 1,690.26 berbanding paras penutup 1,679.86 pada Jumaat.

Indeks itu dibuka tinggi naik 5.88 mata kepada 1,685.74.

Di keseluruhan pasaran, kaunter untung mengatasi kaunter rugi sebanyak 258 berbanding 103, dengan 124 tidak berubah, 1,381 kaunter tidak diniagakan dan 21 yang lain digantung.

Jumlah dagangan berjumlah 233.14 juta unit bernilai RM157.51 juta.

RHB Research Institute berkata kedua-dua China dan AS bersetuju untuk tidak mengenakan tarif tambahan apabila kedua-dua ekonomi besar dunia itu membincangkan rundingan perdagangan baharu dengan sasaran memeterai perjanjian dalam masa 90 hari.

“Kejayaan itu dicapai selepas pertemuan antara Trump dan Xi pada Sidang Kemuncak G20 di Buenos Aires.

“Trump memutuskan untuk tidak mengenakan tarif seterusnya ke atas barangan China bernilai AS$200 bilion dari 10 kepada 25 peratus pada 1 Januari seperti yang diumumkan sebelum ini, manakala Beijing bersetuju untuk membeli sejumlah barangan pertanian, tenaga, perindustrian dan produk-produk lain-lain yang yang tidak ditentukan tetapi dalam jumlah yang sangat besar,” kata agensi penyelidikan itu yang memetik Rumah Putih.

Susulan ini, harga minyak global juga meningkat sebanyak 3.72 peratus kepada AS$61.67 setong.

Dalam kalangan saham wajaran tinggi di Bursa Malaysia , Maybank meningkat enam sen kepada RM9.45, Public Bank dan Tenaga tidak berubah masing-masing pada RM24.92 dan RM14.24, manakala Petronas Chemicals naik tiga sen kepada RM9.23.

Dalam kalangan kaunter cergas, PWorth meningkat setengah sen kepada 4.5 sen, Bumi Armada dan Genting Malaysia kedua-duanya naik satu sen masing-masing kepada 17 sen dan RM2.87, bagaimanapun Hubline tidak berubah pada empat sen.

Dalam kalangan kaunter untung, United Plantations naik 58 sen kepada RM26.68, Malaysian Pacific meningkat 52 sen kepada RM10.52, Hong Leong menambah 28 sen kepada RM20.66 dan KESM Industries menokok 25 sen kepada RM8.28.

Indeks FBM Emas Shariah meningkat 93.55 mata kepada 11,726.99, FBM 70 naik 118.94 mata kepada 13,660.85 dan Indeks FBM Ace menambah 32.23 mata kepada 4,796.66.

Indeks FBM Emas naik 83.21 mata kepada 11,687.55 manakala Indeks FBMT 100 meningkat 78.01 mata kepada 11,558.06.

Mengikut sektor, Indeks Perladangan meningkat 19.76 mata kepada 6,873.03, Indeks Produk dan Perkhidmatan Perindustrian turun 0.62 mata kepada 171.05 dan Indeks Perkhidmatan Kewangan menokok 100.89 mata kepada 17,470.11.

-- BERNAMA

2
Berapa lama anda perlukan untuk kembangkan proposal anda menjadikan thesis?

4,5,6...tahun? Phew.....

Jika anda berada didepan computer, di library yang dingin dan nyaman, mencari artikel dalam journal yang berkaitan dalam bidang anda…..yang di subscribe oleh library….just click..click..click... berapa lama anda boleh kumpulkan 20 journal?

Dengan menggunakan skill operasi Boolean dan advanced search…..(sila baca entry blog saya teknik ini)  anda sebenarnya perlukan tidak lebih 2 jam sahaja untuk dapatkan 20 (malah mungkin lebih) artikel dengan satu syarat...


Jgn tab fesbuk dalam standby mood utk dibuka.... dan simpan hp dengan mode silence dalam bag anda. Jangan biarkan fesbuk dan sms mengganggu date anda dengan artikel anda !!

Apabila anda telah downloaded 20 artikel tersebut, anda boleh lah mula membaca secara skimmed bagi mendapatkan idea keseluruhan asas dalam bidang kajian anda. Satu kaedah skimmed adalah dengan menggunakan hujung jari. Letakkan jari telunjuk anda ditengah2 artikel dan gerakkan perlahan2 dalam satu garisan lurus vertical ke bawah teks sambil membaca..... bukan gerakkan mengikut baris demi bari secara horizontal. Ini akan mempercepatkan anda scan isi penting. Bila terjumpa teori atau isi yang penting, barulah anda baca secara horizontal, then terus taip point tersebut dalam komputer anda. 

Berapa lama anda perlukan untuk skimmed 20 journal dengan 10 - 15 pages? Jika satu journal 20 - 30 minit, maka 20 journal memerlukan tidak lebih 3 hari sahaja untuk anda selesai membacanya….


Sekali lagi...Jgn tab fesbuk dalam standby mood utk dibuka.... dan simpan hp dengan mode silence dalam bag anda !!


Lebih baik membaca dengan wikipedia standby utk explore perkataan yang maybe sukar anda fahami buat kali pertama. Anda tak perlu faham keseluruhan artikel, esp. perbincangan detail tentang analisis data.... just scan the theory, methodology and conclusion.

Setelah mendapat idea asas tentang kajian anda…. Anda boleh mula membina thesis structure anda dengan doc map / navigation pane dengan MW Word di computer anda yang anggun dan canggih manggih yang sedondong dengan warna tudung anda. Anda hanya perlu katakan 2 jam untuk menyiapkan struktur thesis anda bagi bab 1, 2 dan 3. (Ingat..dalam bengkel saya bagi masa 15 minit sahaja dan anda berjaya membinanya wpun belum proper .... yang penting ADA !!)

Diiringkaskan cerita… anda hanya perlukan dalam 2 - 3 hari sahaja untuk memulakan asas penulisan thesis anda bagi chapter 1,2 dan 3 dan bukannya 2 - 3 semester !! Ini perbezaan masa ibarat antara langit dan bumi..... antara kapchai dan Harley Davidson... dengan nasihat:


Jangan terlalu skema sangat untuk ikut segala schedule fakulti anda yang perlukan anda mula menulis selepas abis mengambil coursework atau selepas menamakan comittee dll..... anda redah jer..... sebab yang rebah nanti bukan orang lain.... anda juga....


3
NAMA Calon : Merliana
JANTINA : PEREMPUAN
MENETAP DI : Binjai
UMUR : 28 THN
STATUS :JANDA
TINGGI(cm) : 161cm
BERAT : 50KG
PEKERJAAN : tidak bekerja


maklumat lanjut >> http://carijodohclub.blogspot.com/2018/10/liana-ingin-mencari-jodoh.html

4
Tips abis thesis awal - Bhg 1

Pertama: Kemahiran asas


Persiapkan diri dengan 3 kemahiran asas - document map, LR dan analisis data.


Document map - susun idea dengan heading dan subheading


LR - penulisan paragraph, analysis dan kritis


Analisis data - SPSS dan qualitative (ATLAS, NVIVO, etnography etc)


Kemahiran ini tak ada di fakulti anda, jadi ikuti bengkel yang banyak dijalankan di IPTA..... Jika tak faham sekali (katakan bengkel NVIVO), ikutlah 2, 3 kali dan praktiskan selepas bengkel.


Juga lengkapkan diri dengan skill lain seperti skill mencari artikel, skill membuat bibliografi dll


Tanpa kemahiran ini, anda memang memiliki tips....tapi tips bagi orang yang akan lambat dan berhempas pulas menyiapkan thesis.


Kedua: Tentukan target


Jika anda ada 3 tahun, proposal sepatutnya dihantar 6 bulan pertama. Data collection semester 3... dan 2 semester lagi analisis data dan penulisan. Semuanya 2.5 semester. Reserve 1 semester utk hal2 yang tak disangka berlaku...


Tanpa target, anda sebenarnya menggunakan tips pasrah dan menyerah. Ikut sahaja angin.... jika kencang cepatlah anda siap....jika sepoi2 bahasa.... maka begitulah penulisan anda. Lazimnya angin sekadar sepoi2 bahasa.... ribut jika melandapun cekali cekala cahaja !!


Ketiga: Be realistic


Tesis anda bukan segala2nya. Tesis anda tidak akan dapat mengubah dunia. Dapatkan tajuk dan kajian yang mencapai tahap PhD / Master tetapi jangan melampaui kemampuan anda sendiri. Jika PhD, gunakan advanced statistik mulai MLR hinggalah yang lebih tinggi termasuklah SEM. Pilih IV dan DV yang tidak terlalu sukar diperolehi datanya. Jgn kaji IV dan DV yang terlalu abstract.....


Jika boleh, dapatkan data interval / ratio. Dengan data ini, byk persoalan dan kemuyskilan berkaitan analisis dan assumption statistik dapat dibereskan dengan mudah. Cuba baca kajian2 yang gunakan data interval / ratio ini. Jika viva nanti, data pada skala interval / nominal perlu dipertahankan dan akan mengundang banyak songel dari ahli panel.


Buat PhD bukanlah SENANG tetapi janganlah sengaja cari tajuk yang SUSAH !


Saya ulang...


Buat PhD bukanlah SENANG tetapi janganlah sengaja cari tajuk yang SUSAH !!


Tajuk yang sukar dan pelik2 tidak menjamin thesis anda lebih baik dari orang lain..... silap haribulan anda yang jadi pelik !!


Pelik camner bro?


Orang lain abis 4 tahun..... anda pulak tak abis2.....


Anda mungkin idealistic.... nak pastikan semua perrrrfecttt. Komputer mesti canggih. SV mesti supportive. Articles mesti ada terkini. Tajuk mesti dasyat. Namun... idealistic selalunya lebih mudah wujud dalam angan2....dari realiti.....


Keempat: Blok masa membaca dan menulis


Blok masa yang mencukupi utk menulis. Saya cadangkan anda luangkan masa contohnya satu hari 6 jam straight membaca dan menulis bukannya 2 jam utk 3 hari atau sehari satu jam....


Contohnya anda sibuk.... maka selesaikan urusan anda dahulu, katakan Isnin sampai Rabu. So pastikan hari khamis anda benar2 free utk berada di library atau dimana sahaja yang conducive untuk 6 jam. Tidor awal, pastikan anda ceria dan bersemangat, minta pasangan anda uruskan anak2 dll utk hari tersebut.


Anda bermula katakan 8 am. Anda boleh gunakan 6 jam tersebut utk mengumpul articles sahaja... then the next day for another 6 hours for read and write only. Ini bagi memastikan anda dapat satu kuantiti penulisan yang lebih komprehensif dan flow.... berbanding 2 jam x 3 kali, yang terencat2... tapi jk anda memang free sokmo sebab full time student....buatlah hari2....insyaAllah anda dalam landasan yg betul utk menyiapkan tesis anda.






Alasannya, jika 6 jam straight, anda akan lebih mudah mengaitkan idea2 yang anda baca ... EUREKA !! I found it !!


Kelima: Reward diri sendiri


Anda boleh reward diri sendiri setelah berjaya menulis dalam kuantiti yang signifikan.... jgn kisah dulu pasal kualiti penulisan anda, sebab TAK ADA manusia yang tiba2 pandai menulis.....anda akan sentiasa improve apabila anda semakin byk menulis....dgn amalkan panduan yg anda dpt dr bengkel Dr OT ataupun mana2 kursus yang anda pernah hadiri.


Katakan anda berjaya menulis 2000 words dalam tempuh 6 jam dan seminggu 20000 words.... nak reward apa tu terserah pada anda.....atau pakat dengan hubby.... jika berjaya tulis 50000, hubby belanja gi SPA, manjakan diri.....

5
Nama Calon : Linda
Umur : 38 tahun
Status : Bujang (Belum pernah kahwin)
Asal : Melaka
Tempat tinggal : Nilai
Pekerjaan : Bisnes
Tujuan : Mencari jodoh yang umur 39-48 Tahun.. X kisah bujang atau duda

Maklumat lanjut >> http://carijodohclub.blogspot.com/2018/07/linda-ingin-mencari-jodoh.html

6
Tips abis thesis awal - Bhg 2


Keenam - Tulis serentak


Setelah menulis isi yang anda baca dgn teknik write while u read, siapkan semua chapter serentak, bukan chapter by chapter dan susun mengikut chronology dan sintesis apa yang anda tulis. Ingat, expectation pembaca adalah tinggi kerana anda adalah pelajar PhD. Apa yang ingin disintesis?


Chapter 1 - sintesis bagi menggambarkan latar belakang secara ringkas semua keywords supaya readers mengetahui apa yang sedang berlaku dan mengapa anda perlu menjalankan kajian ini.


Chapter 2 - sintesis perkembangan pengetahuan tentang fokus kajian anda, perkembangan teori, conceptual framework yang menjadi nadi kajian anda serta IV dan DV.


Chapter 3 - sintesis kajian lepas yang strengten kajian anda


Tulis dengan satu ingatan - tidak ada satu ayatpun yang anda tulis tanpa anda sedari maksudnya terhadap kajian anda


Ketujuh - Read and write... dont stop !


Thesis tak bertambah jika anda tak tulis. Jika tak bertambah macamana nak abis awal. Tukar kebiasaan anda membuat highlighted dalam artikel anda dengan pen kepada terus menulis idea yang anda baca ke dalam zero draft anda - now and then ! Saya telah sarankan dlm bengkel saya supaya anda menulis bilangan perkataan yang anda tulis disatu white board.... dengan target mencapai 70,000 perkataan.


Adakah anda akan abis awal jika anda hanya menulis 500 dalam tempuh sebulan? Jika anda menulis 1000 sebulan, anda perlukan 70 bulan.... bila nak abis? Jadi anda perlu menulis beribu2 perkataan sebulan..... yang kemudiannya anda akan edit, buang dll tetapi target anda mencapai 70 ribu akan segera tercapai....


Ingat.... mereka yang menulis lambat, kononnya nak mendapat idea yang terbaik, belum tentu mendapat idea tersebut, berbanding dengan anda yang tulis ribu2 perkataan, pasti anda akan terjumpa idea tersebut....


Kelapan - The sense of urgency


Anda perlu ada perasaan the sense of urgency.... bagi menggantikan the sense of "last minute". Perasaan the sense of urgency akan mengarahkan otak anda membuat sesuatu spt anda akan mati esok hari.... tu dia! Perasaan ini menyebabkan anda merasa sgt bergantung kpd keperluan menyiapkan tesis dgn cepat.... sementara the sense of last minute cuba memberikan anda justifikasi.... lambat2 pun siap juga.... macam orang lain juga. Percayalah...anda tak layak membuat thesis jika ada tak ada perasaan the sense of urgency ini...memang tak layak.... sebab PhD tak sesuai utk mereka yang kaki lengah, kaki malas, dan kaki kena suap baru nak buat...atau kaki tergedik2....kaki fesbuk yg klu tak buka tiap jam rasa mcm nak pengsan.....


Saya teringat kata2 Pak Cik Hj Aziz Hasan, salah sorang peserta bengkel saya dan activist fesbuk DSG bahawa bisness family hanya boleh bertahan 3 generasi sahaja. Saya tak sempat nak tanya kenapa? Tapi saya jangkakan bahawa generasi ke3 telah berada dalam comfort zone dah tak ada lagi perasaan sense of urgency utk majukan bisness.... mereka mengabihkan beras jer.... dan serah semua urusan pada orang lain...yg kemudiannya take over the bisness....padan muka !!


Kesembilan - Kena berlagak!


Jgn bro.... tak baik berlagak tau..... kena humble.....


Nak cepat siap mestilah kena berlagak sikit.... tapi dengan tujuan baik. Bukan berlagak tong kosong bro....


Masukkan dalam fesbuk dan beritahu kawan2 anda yang anda telahpun siap sekian2 ribu perkataan.......utk semua chapters......dan dah mula nak collect data.....dah buat sekian2.......sebagai satu trick anda memaksa diri anda meningkatkan apa yang anda dah capai.


Bila dan capai sasaran... war2 lagi sasaran baru..... biar anda ada sedikit pressure.... dan biar kawan2 anda terlopong kehairanan melihat cepatnya progress anda!


Contohnya (agak extreme supaya sampai mesej....jgn tiru.... gunakan bahasa yg sopan dlm fesbuk)


"Hello bro.... wa dah siap tulis draf LR 15 pages dalam 10 hari.... cayalah....wa akan habiskan lagi 10 pages dalam 5 hari... he he.. wa mau kasi wa punya SV terkezut !!
Lagi 5 hari bro.... nanti wa announce dlm fesbuk bagi lu orang jeles sama wa.....wa dah siap LR 20 pages.... terbaik bro....kaw-kaw punya...cincai2 wa tak main....semua siap dalam 15 hari bro.... bukan 15 tahun.... wa tak mau jadi kura2.... tapi klu korang nak jadi jugak....wa tak boleh larang...."


Kesepuluh - Jatuh cinta buat kedua kali....


Buat PhD kena jatuh cinta dgn PhD. Apa rasa bila jatuh cinta? Baru 5 minit hantar sms kat dia tu....rasa macam 5 hari tak hantar sms. Betul tak. Baru 1 jam hantar email... tanganpun gatal tak sabar2 nak hantar email lagi. Satu email bukan 1 paragaraph bro.... 10 paragraph tuuu....

7
D&O broke above the line connecting its recent high at RM0.80 yesterday. With this upside breakout, the stock is likely to go into an upleg. The potential target is RM1.00. This breakout would be invalid if the share price were to brop back below RM0.80.


Chart: D&O's weekly chart as at September 25, 2018_12.30

Recent Quarterly Result

In QE30/6/2018, net profit rose 58% qoq or 119% yoy to RM8.1 million while revenue was unchanged qoq but rose 11% yoy to RM113 million. Pre-tax profit rose 19.5% to RM11.8 million, lifted by a RM2.2 million government grant, a RM3.2 million net gain from the settlement of a civil suit (refer the note below) and RM0.7 million foreign exchange gain (versus RM1.6 million loss in QE31/3/2018), which partially offset by higher inventory write offs and higher R&D expenses (which doubled to RM8.9 million from RM4.4 million).

Note: D&O lost a suit in the Melaka High Court in May 2018. The suit was brought by Geepar Enterprise Sdn Bhd where the judgement awarded was RM18,964,923.38. Subsequently, D&O accepted an offer of a full and final settlement amount of RM10,156,000, including cost, from Geepar Enterprise Sdn Bhd.

Table: D&O's last 8 quarterly results


Graph: D&O's last 14 quarterly results

Valuation

D&O (closed at RM0.84 in the morning session) is now trading at a trailing PER of 31 ttimes (based on last 4 quarters' EPS of 2.65 sen). At this PER, D&O is deemed fully valued.

Conclusion

Based on bullish technical breakout, D&O could be a good trading BUY.

8
 Camne nak kuruskan badan (at least 20kg) dalam 2 -3 bulan?


Berat badan saya pernah mencecah 128KG.Sangat berat dan sangat banyak masalah saya pernah hadapi.Cepat penat dan cepat letih adalah antara masalah utama saya.

    Saya pernah cuba pelbagai suplemen kesihatan dan pil ajaib yang kononnya boleh mengurangkan berat badan, tetapi tiada apa yang berlaku..
    Saya juga selalu menahan lapar demi menguruskan berat badan namun segalanya sia-sia kerana apabila sudah terlalu lapar, saya akan makan dengan banyaknya.
    Pernah juga saya cuba bersenam dengan kuat namun hasilnya tetap menghampakan berbanding usaha yang dilakukan, setelah penat berlari berjogging dan berpeluh-peluh, berat saya turun sikit sahaja, itupun, pada keesokkan harinya, ia naik semula. Fuh letih!.
    Setiap tahun, terpaksa beli seluar dan baju baru, kerana pakaian lama sudah semakin ketat. Walaupun agak segan untuk diakui, tapi itulah berlaku kepada saya, dan jika anda mengalami masalah yang hampir sama, saya amat faham masalah anda.

Menghadapi masalah berat badan berlebihan adalah tempoh masa yang amat memeritkan bagi saya.



Disebabkan faktor-faktor tekanan tersebut, saya telah membaca pelbagai panduan menguruskan badan dan diet pemakanan demi mencapai tubuh badan yang ideal.
Kalau boleh, biarlah kurus dan tegap, bukannya kurus tapi buncit.
Alhamdulillah, setelah hampir 2 tahun berpenat lelah mengkaji dan mencuba sendiri, rupa-rupanya ada formula ajaib untuk kuruskan badan.
Oh, maafkan saya. Ianya bukan dengan memakan pil sembarangan. Bukan pula dengan menggunakan sihir atau bacaan pelik-pelik.
Maklumat ini berdasarkan nasihat pakar sebenar dari Amerika, Malaysia dan melalui pengalaman saya sendiri!
Boleh saya katakan... Ianya adalah teknik kuruskan badan yang sebenar.

Maklumat lanjut klik DI SINI  >> http://mycambridge.blogspot.com/2018/07/camne-nak-kuruskan-badan-at-least-20kg.html


TERIMA KASIH

.

9
Uptown @ Pergh! / Re: Cari Jodoh Club !
« on: July 17, 2018, 01:30:15 PM »
Nama Calon : Nor
Jantina: prempuan
Umur: 27 thun
T.lahir: March 1991
Agama: Islam
Status: Bujang
Lokasi terkini: Kelantan
Asal kelahiran:Kelantan
Berat/tinggi: 55kg/153cm
Pekerjaan: Sendiri
Hobi: Memasak


Tentang diri: sedarhana
Ciri2 pasangan: Yg ikhlas terima diri sy
sebab: Mahu mencari teman hidup yg btul2 ikhlas


Info Lanjut >> http://carijodohclub.blogspot.com/2018/05/nor-ingin-mencari-jodoh.html




/

10
Bagaimana Bangkrap Menjadikan Aku Kaya - RM40



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Harga buku ini lebih murah daripada pengalaman yang aku lalui sehingga aku bankrap dan aku bangkit kembali buat duit. Jangan nak merungut kalau nak berjaya. Jangan salahkan Tuhan kalau gagal.



*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.


Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/06/bagaimana-bangkrap-menjadikan-aku-kaya.html











TERIMA KASIH

.

11




NEW ! Banja Manggala  (Awang Ramlee Murshid) - RM28



SINOPSIS / DESCRIPTION:


AMAR diselamatkan sepasukan komando Malaysia di sebuah telaga pada penghujung Perang Bosnia pada tahun 1995. Askar-askar Serbia yang memburunya ditemui mati dibaham kawanan serigala. Amar bersama sebilangan kanak-kanak Bosnia dibawa ke Malaysia dalam program anak angkat. Dia akhirnya diasuh dan dibesarkan oleh keluarga seorang jeneral, iaitu Dato’ Husam dan isterinya, Datin Normazlina. Pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan bernama Rania.
Dua puluh tiga tahun berlalu, Amar sering dibayangi seekor serigala salji. Sering bermimpi berada di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina yang hanya dihuni kawanan serigala. Dipercayai lembah banjaran itu kehilangan seorang Armel. Sejak peristiwa itu kehidupan Amar menjadi serabutan. Akhirnya dia pulang semula ke Bosnia-Herzegovina untuk mencari jawapan tentang asal usulnya yang diyakini berasal dari lembah berjiwa kosong.
Rania yang bertugas di sebuah stesen penyiaran antarabangsa membuat penggambaran travelog musim kedua tentang perang Bosnia. Bagaimanapun perancangannya tidak menjadi apabila diculik di Saravejo bersama dua rakan sekerjanya. Amar yang kebetulan berada di Wilayah Balkan nekad untuk menjejaki adiknya. Pada masa yang sama pembunuhan bersiri turut berlaku. Culik dan bunuh, jenayah kejam yang sedang disiasat oleh seorang pegawai polis veteran bernama Hasanovic.
Banja Manggala – apakah maknanya di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina? Siapakah Armel yang hilang itu? Apakah hubungan Amar dengan kawanan serigala? RAMLEE AWANG MURSHID menukilkan sebuah fantasi ibarat mengolahnya menjadi sebuah filem. Sarat dipenuhi saspens. Elemen cinta sangat kuat kali ini. Disulami dengan lataran salji dan bayu pergunungan dalam dunia magis yang tersembunyi.



*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.


Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/05/banja-manggala-rm28.html











TERIMA KASIH

.

12


7 Langkah Menjana Pendapatan Melalui YouTube - RM40



SINOPSIS / DESCRIPTION:



Buku ini akan mengupas cara-cara menjalankan perniagaan Internet menggunakan YouTube. Pembaca dapat mengetahui rahsia yang disimpan oleh usahawan perniagaan Internet tentang bagaimana mereka berjaya menjana pendapatan ribuan ringgit menggunakan YouTube. Selain itu, buku ini juga menyingkap rahsia serta pelbagai teknik bagi membantu dalam menjana pendapatan.
Pelajari:

    7 langkah penting untuk menjalankan perniagaan Internet menggunakan YouTube
    Bagaimana membuat video tanpa merakam gambar dan suara anda
    Bagaimana menjalankan perniagaan Internet tanpa pekerja
    Bagaimana mencari produk atau perkhidmatan terlaris
    Bagaimana mendapatkan keuntungan berganda
    Bagaimana meningkatkan motivasi anda untuk berjaya
    Jenis-jenis produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di YouTube
    Keberkesanan menggunakan video berbanding cara lain dalam perniagaan
    Dan banyak lagi...




*Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.

Berminat untuk beli ?



KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/05/7-langkah-menjana-pendapatan-melalui.html








TERIMA KASIH

.

13
Uptown @ Pergh! / Re: Cari Jodoh Club !
« on: April 24, 2018, 09:12:30 AM »
Nama calon: suriana
Jantina: perempuan.
Umur: 36.
Tarikh lahir: August 1982.
Agama: islam.
Lokasi terkini: kuala lumpur.
Asal kelahiran: muar,johor.
Berat: 38.
Tinggi: 156.
Perkerjaan: pengawal keselamatan.
 Tentang diri: saya jenis perdiam &permalu.

Ciri2 pasangan idaman: tak panas baran,beriman,jaga solat,boleh menjaga hati tua &hati saya,boleh berkerja sama dalam hubung,saling menfahami satu sama lain&boleh terima kekurangan diri saya.


Maklumat lanjut >> http://carijodohclub.blogspot.my/2018/04/riana-ingin-mencari-jodoh.html





.

14




Buku Duit Strategi Ajaib Dato` Aliff (D'Herbs) - RM60



SINOPSIS / DESCRIPTION:



* Jutawan tidak menyimpan tetapi berbelanja untuk pelaburan.
* Jutawan tidak fokus pada mengumpul harta tetapi bagaimana menambah pendapatan.
* Jutawan berbelanja di bawah kemampuan sebenar dan bukan di atas kemampuannya.
* Jutawan tidak mudah berhenti apabila sengsara tetapi sentiasa mengatur strategi menambahbaik perusahaannya.



Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/03/buku-duit-strategi-ajaib-dato-aliff.html





TERIMA KASIH

.

15
Uptown @ Pergh! / Re: Cari Jodoh Club !
« on: February 27, 2018, 09:26:12 AM »



 
NAMA CALON : Ameera
JANTINA : (wanita)
MENETAP DI : Subang
BERASAL DARI : Klang
TARIKH LAHIR: Jan 96
STATUS: (Bujang)
TINGGI (cm): 174
BERAT (kg):  40
PEKERJAAN:Agent Face Spray


MAKLUMAT LANJUT >> http://carijodohclub.blogspot.my/2018/02/mieraaa-ingin-mencari-jodoh.html



.

16
Perubatan Rasulullah S.A.W. - Kenapa Rasulullah Sentiasa Sihat? - RM48



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Jika kita perhati masa kini, pembangunan yang pesat dan kemajuan yang canggih dalam pelbagai bidang tidak boleh disangkal lagi. Namun dari sudut kesihatan pula, semakin canggih dan maju teknologi perubatan, pelbagai penyakit, virus dan bakteria berbahaya yang timbul. Malah kini sering mendengar bahawa penyakit itu juga dikategorikan mengikut tahap bahayanya. Mengapa ini berlaku walaupun wujudnya kemodenan dan kecanggihan dalam teknologi perubatan, pencegahan dan pemulihan?
Kita kembali ke zaman lebih 1400 tahun dahulu, iaitu di zaman Rasulullah S.A.W. Kenapa Rasulullah sentiasa sihat? Begitu juga umat Islam di Madinah ketika itu yang sentiasa sihat. Ini adalah suatu yang menarik untuk kita ketahui dan boleh kita jadikan sebagai rujukan.
Apakah tip-tip atau kaedah perubatan yang diamalkan oleh Rasulullah SAW dan masyarakat Islam lebih 1400 tahun yang lalu dalam menjaga kesihatan? Dan apakah jenis diet dan nutrisi yang diamalkan untuk kebaikan kesihatan mereka?
Semua ini dicatatkan di dalam buku hasil karya Ibnu Qayyim Al-Jauzlyah ini. Yang juga merupakan satu khazanah ilmu yang amat berguna untuk kita. Semoga tip dan kaedah sihat yang diamalkan oleh Rasulullah SAW boleh kita jadikan panduan dan alternatif selain daripada penggunaan teknologi perubatan moden.





Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/02/perubatan-rasulullah-saw-kenapa.html






TERIMA KASIH

.

17

Fuiyooo... Senangnya Matematik - Tahun 1-6  - RM25


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Belajar merupakan satu proses. Apa jua ilmu memerlukan latihan yang berterusan dan sistematik. Belajar Matematik juga memerlukan kerehatan minda supaya boleh menerima sesuatu yang baharu.



Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/12/fuiyooo-senangnya-matematik-tahun-1-6.html





TERIMA KASIH

18
Uptown @ Pergh! / Re: Cari Jodoh Club !
« on: December 19, 2017, 10:54:37 AM »
Nama calon : Dewi Nur Monica
Jantina : Perempuan
Umur : 23 tahun
Tarikh lahir : September 1994
Agama : ISLAM
Lokasi terkini : Masai, Johor
Asal Kelahiran : Johor
Berat / tinggi : 56kg / 164cm
Pekerjaan : Kerani
Hobi / Kemahiran : Makan


Maklumat lanjut >> http://carijodohclub.blogspot.my/2017/12/dewi-ingin-mencari-jodoh.html




.

19

Mr. Hot Guy (Novel Diadaptasi ke Drama)  - RM27



SINOPSIS / DESCRIPTION:




Hangatnya cinta dan kasihmu mencairkan kebekuan hatiku
 
Mulanya hanya satu permainan yang dimainkan oleh Andrea kerana geram dengan sikap acuh tak acuh Luqman Hakimi pada perhubungan mereka. Bagi Luqman Hakimi yang senang disapa sebagai Luke, ini sajalah peluang untuk dia melepaskan diri dari Andrea yang serupa pacat menghisap darah.
 
“Kalau I berjaya pikat dia, you nak buat apa?”
 
“I tinggalkan you”
 
“Tapi kalau you gagal pikat dia, you kena kahwin dengan I.”
 
Nurin Kamila Abdullah Hisyam aka ‘cik adik sayang’ pula tidak menyangka dialah si kambing hitam yang menjadi batu loncatan buat si Luke yang digelar Mr. Hot Guy Malaysia itu. Pantang bagi Nurin kalau bertembung dengan lelaki kaya, apatah lagi ada hubungan hati dengan lelaki jenis itu. Wajib mandi bawah jambatan katanya. Tapi permainan takdir ini memang indah. Yang menjadi pantang itu jugalah yang sentiasa bermain di depan mata.
 
“Hai… Saya Luqman Hakimi. Boleh berkenalan? Nama siapa eh?”
 
“Kalau saya bagi tahu nama saya, kenapa? Cik abang nak buat apa?”
 
“Saja nak berkenalan. Boleh, cik adik?”
 
“Boleh… Tapi ada syarat.”
 
“Apa syaratnya?”
 
“Baca Surah al-Fatihah lengkap dengan fasihahnya.”
 
Awalnya si Luke fikir mudah saja menundukkan gadis kampung yang tidak berduit itu. Ternyata salah anggapannya itu. Maka kaedah daripada bestfriend forever, si Mokhtar diguna pakai.
 
Kaedah pertama Gold and diamond
Kaedah kedua Hugs and Kisses
Kaedah ketiga Sleep tight
 




Berminat untuk beli ?


KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/12/novel-mr-hot-guy-novel-diadaptasi-ke.html









TERIMA KASIH

20


Buku Sifufbads Copy Writing (Super FB marketing) - RM45



SINOPSIS / DESCRIPTION:



Anda tahu bagaimana untuk hasilkan copywriting FB ads yang killer, sentap emosi dan mampu menyedut duit pelanggan??? Jika tidak, anda akan mampu berbuat demikian dalam masa hanya 3 hari jika membaca buku ini!
 
Semua orang tahu buat FB ads... Semua tahu menulis ayat iklan. Betul? Tapi tak semua yang mampu menulis ayat iklan, atau ayat copymiting yang benar-benar memukau dan mampu hasilkan sales yang dimahukan. Betul?
 
Sebab itu lah anda perlu baca buku ini! Inilah, mazhab Copywriting Sifufbads!
 
Segala rahsia, segala formula, segala teknik... Paling killer dalam mazhab Copywriting Sifufbads. bakal DIDEDAHKAN pada anda dalam buku ini. Ya... buku ini! Buku yang telah ditunggu-tunggu selama ini.. Buku yang bakal mengubah landskap bisnes anda, melalui pemasaran FB Ads.
 
Buku yang bakal membantu anda untuk...
 

    Memukau, menarik perhatian prospek-prospek anda tanpa susah-susah lagi. Hanya dari smartphone, dari poket anda saja.. That's All..
    Menyentap emosi prospek anda, tanpa disedari mereka. Jangan terkejut jika copywriting anda mampu membuatkan mereka merayu-rayu kepada anda - "Tuan, tolonglah jual kepada saya! Saya tak tahan dah ni.."
    Memaksa prospek paling degil di muka bumi ini, tunduk, patuh terhadap apa saja yang anda arahkan dalam ayat iklan anda.





Berminat untuk beli ?


KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/11/buku-sifufbads-copy-writing-super-fb.html











TERIMA KASIH

.

Pages: [1] 2 3 ... 6