Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Izam01

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Uptown @ Pergh! / Latest projekku... DIY Magneto X-Men 1st Class movie
« on: August 05, 2011, 04:56:54 PM »



yg ni yg 1st model hari tu... rasanya boleh trim balik nih :p

Sebenarnya ini adalah helmet kedua. selepas yg pertama fail sebab aku tersalah pilih bahan utk fiber. tapi takpa... sbg pengajaran.



masih agak comot sikit... nanti aku sambung len.

ketaq hingga ke tulang sumsum masa mengasah permukaan yg lebih kasar dari ni.

2
Uptown @ Pergh! / Sewa hotel budget sekitar Puduraya
« on: July 12, 2011, 11:30:57 PM »
aku nak p kl sabtu ni attend seminar (persendirian)... aku plan nak bertolak dari penang dlm 12tghmlm... jangka sampai kl sekita 5 pg... nak lepak2 mandi2 sat kat sekitar sana... any suggestion?... seminar start pkl 9pg kat Auditorium DBKL... peh habih seminar nak balik penang terus...

ada member ckp, ada gak yg cas ikut jam... lagi baik kalau mcm tu...

3
Pergh Headquarters / mcm ada yg tak kena dgn pergh pagi ni...
« on: February 12, 2011, 07:18:45 AM »
aku pelik betui, setiap kali refresh page, sama ada reply posting atau create new... dia divert p ke sini ->
Code: [Select]
http://finditnow.osa.pl/atp/?said=3333g....

4
La ni aku masih musykil sebab masih jahil lg dlm bab ni, so nak tanya la pada sesiapa yg penah guna. Antara angkat lens 50-500mm atau 150-500mm dgn beli teleconverter 2x ni (nak attach kat 70-300mm atau 70-200mm) aku, yg mana lebih afdal?

Betui ke perkiraan teleconverter ni dia akan gandakan focal lenght lens tu? Let say 200mm akan jadi 400mm? Atau 300mm jadik 600mm? Kalau betui,best la nak memburung atau skodeng.

5
Uptown @ Pergh! / Paybox.me betui ke nih?
« on: September 20, 2010, 10:39:13 AM »
aku ada test benda baru ni semlm...

http://www.paybox.me/r/izam01

masa memula masuk tu syiok la gak... register je dpt 50USD. Referral sorg dpt lagi 5USD.
tapi lepas aku register semlm, aku mula mencarik2... apa yg aku carik?... carik butang Withdraw... haram tak jumpa.

sampai hari ni, total wang yg terkumpul dlm akaun aku sebanyak 112USD.

aku search kat google, jumpa benda nih- > http://www.google.com.my/#hl=en&source=hp&q=withdraw+paybox.me&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=b720d3a21d19003c

aku rasa c-fu & mistik terer dlm bab nih.

aku tunggu hujah2 anda.

6
Programing, Web & IT Enthusiast / bantuan utk Mac: Install Adobe CS4
« on: December 22, 2009, 07:29:30 AM »
sapa tau mcm mana nak remove activation adobe cs4 dari Mac?...
kalau kat cs2 & cs3, kita ada option utk activate thru telefon kan?... cs4 tak ada la plak.

insiden bila mlm tadi lepas siap install, mmg dah bubuh serial number, ok je... tapi lepas sejam nak guna photoshop cs4, dah tak leh dah... adakah cara aku salah?...

anyone?

aku tak paham tang step kedua utk crack dia... yg dia suruh aku bubuh benda ni kat
Application/TextEdit/Content/MacOS/TextEdit/ est/... (aku cuma dpt sampai tang area yg BOLD) tu je...

        127.0.0.1    wwis-dubc1-vip60.adobe.com
        127.0.0.1    activate-sjc0.adobe.com
        127.0.0.1    activate.wip3.adobe.com
        127.0.0.1    wip3.adobe.com
        127.0.0.1    3dns-3.adobe.com
        127.0.0.1    3dns-2.adobe.com
        127.0.0.1    adobe-dns.adobe.com
        127.0.0.1    adobe-dns-2.adobe.com
        127.0.0.1    adobe-dns-3.adobe.com
        127.0.0.1    activate.adobe.com
        127.0.0.1    practivate.adobe.com
        127.0.0.1    ereg.adobe.com
        127.0.0.1    ereg.wip3.adobe.com
        127.0.0.1    activate-sea.adobe.com
benda2 diatas ni aku tak tau nak letak kat mana...

p/s- 1st guna Mac nih.

7
Uptown @ Pergh! / Alhamdulillah, seorg lagi ahli keluarga baru
« on: September 18, 2009, 07:04:24 AM »
Alhamdulillah, mlm tadi pkl 8, wife aku selamat melahirkan seorg lagi putera. Ini bermakna, aku boleh la p bayaq duit fitrah... mmg nak tunggu dia keluaq baru nak p bayaq... hihihihi.

nanti aku upload gambaq yeeeee...

p/s- hapa prepare duit raya utk seorg lagi anak aku :p hahahahah

8
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Merantau
« on: July 01, 2009, 11:02:01 AM »

Tadi ada member bagi aku link cerita indon nih yg bertajuk Merantau. Scene lawan seakan scene Ong Bak plak.

Trailers
<a href="http://www.youtube.com/v/PtkLFm3QrmA&amp;hl=en&amp;fs=1&amp" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/PtkLFm3QrmA&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;</a>

9
Uptown @ Pergh! / Genap 7 tahun
« on: June 30, 2009, 03:19:56 PM »
hihihi... oleh kerana aku tarak keja hari nih... sj je nak inform, Jumaat ni 3hb Julai 2009, adalah tarikh kerama aku bersama Pergh. kenapa?... genap 7 tahun aku bersama Pergh.

kesimpulannya, terima kasih pada semua yg penah jumpa atau chat atau bersembang, kerana sudi support aku selama nih.

10
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / Virus Bunga_X
« on: September 08, 2008, 05:22:21 PM »
sapa tau nak remove benda nih...
aku dah format laptop aku, tapi masih ada lagi benda nih...
la ni berjangkit kat pc ofis aku ni dah... haram betui la

11
Tutorials, Help-mes and How-tos! / VirusMawar3.js
« on: June 26, 2008, 10:18:29 AM »
Sapa tau mcm mana nak remove VirusMawar3.js dari external hard dics aku?...
dua2 bahagian tak leh buka dgn double click.

12
Programing, Web & IT Enthusiast / SSL... anybody?...
« on: May 08, 2008, 04:03:50 PM »
sesiapa penah setup SSL tak?... atau jumpa tutorial utk set SSL?...

13
Programing, Web & IT Enthusiast / phpmyadmin - tolonggggggggg
« on: May 06, 2008, 02:54:47 PM »
ada satu site tu, programmer dah create... peh tu dlm MySQL, semua dah ok... tapi masalahnya, skrg ni aku tak leh nak login langsung. aku ada masuk kat phpmyadmin utk tukaq, tapi haram tak jadi pung...

ada cara tak?

14
Photography / Nikon D 60 to D80 ke D7000
« on: April 21, 2008, 04:44:28 PM »
terlalu banyak dah racun yg Odows masukkan dlm makanan aku... sehingga satu hari aku p Tesco Extra kat penang nih, tertgk Nikon D60. Kemudian aku pun menerai la kamera nih...
terasa aura dia menusuk kalbu, hingga tak tidoq malam.
dah banyak kali aku tanya odows pasai model nih. semlm aku berkesempatan p PC fair... sembang dgn penjual model nih... sepertimana yg odows suruh aku tanya, aku pun tanya la... pasai lens lama boh kat model nih... dia kata boleh. tak tau la sama ada kesahihan cerita dia.

jadi aku nak tanya pendpt hampa semua, adakah berbaloi beli model nih?...

p/s- odows aku masih tak pueh hati lagi nih... hihihihi

15
mintak tolong sesangat pada sesiapa yang reti buat template... aku nak ubah satu site mengikut citarasa bos aku... tapi yg tak bestnya, format *.tpl

sesiapa tau tak?

16
Uptown @ Pergh! / Jom Jawab Servey... mana tau kot2 dpt melancong.
« on: December 07, 2007, 06:11:49 PM »
Assalamualaikum,

Pada hampa yang tengah tak ada kerja dan nak menang hadiah menarik seperti pakej percutian ke Hong Kong Disneyland, jom jawab survey yang disokong oleh Tourism Malaysia. Kalau hampa tergolong dalam 10,000 orang pertama yang menjawab survey ni, hampa akan dapat voucher Pizza Hut bernilai RM12++ seperti di bawah.




Cuma tekan 'link' dibawah untuk maklumat lanjut.
Masuk Sini

Perhatian: Kaji selidik ini akan ditutup tidak lama lagi.

17
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / sapa penah guna Webmin
« on: October 17, 2007, 10:55:48 AM »
aku ada masalah skit... nak tanya pada yg penah guna webmin.
sblm ni aku tak penah tgk webmin lagi... baru2 ni terpaksa guna... mau gelabah bewak aku dibuatnya....
aku nak create website joomla dgn webmin. semua content dah pun diupload, CHMOD pun dah perbetuikan...
masalah kat sini adalah MySQL databasenya... kalau kat CPANEL, senang la nak create database. sekali dlm webmin, aku blur terus.
sapa2 boleh tolong guide aku atau bagi url utk belajaq create MySQL database dgn WEBMIN?...

18
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / tgk masalah ni sat
« on: September 24, 2007, 05:21:38 PM »
Code: [Select]
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect.
File(/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/../../../../../../home/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so)
is not within the allowed path(s): (/home/izam01:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp)
in /home/izam01/public_html/v1/include/include_date.php on line 4

apa patut aku buat dgn benda nih?...
dari tadi try perbetui, haram tak jadi apa...
sapa2 tolong sat.

19
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / background music utk presentation
« on: August 06, 2007, 09:32:07 AM »
sapa tau site maba yg lebih best utk dptkan mp3 atau audio format utk presentation?...
yg gempak skit... urgent nih...

tolong ye?

20
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / Join contest nih...
« on: August 01, 2007, 02:49:14 PM »
Aku mmg dok tercarik2 mcm mana nak join contest nih...pasai dok dgq kat radio sblm ni...
gali punya gali, jumpa jugak...
pada peminat alleycats, jom kita join peraduan nih...

belasah je...
semua maklumat hampa boleh tgk kat sini-> http://www.ngts.com.my/creativefactory/alleycats/index.php

tapi kena jadi member dulu :p

Pages: [1] 2 3 ... 10