Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - katon_aqhari

Pages: [1]
1
01


02


03


04


05


thanks friends =)

2
Sketch @ Conteng / Caricature Free Dari Katon Aqhari
« on: October 21, 2010, 01:47:07 AM »
Salam pengenalan semua...
Saya Katon Aqhari ingin membuat praktis di mana saya perlu kan support dr rakan2 pergh.com dgn memberikan gambau wajah2 anda utk di karikatur kan(- hanya warga pergh sahaja -)...tp semua gambau2 anda yang hendaklah jelas di mana ia adalah PERCUMA @ Free Of Charge...semua hasil akan di letak kan dlm thread ini....
Gambau2 tu boleh di send ke email saya iaitu katonaqhari@gmail.com , jika boleh serta kan username anda di dlm pergh ni...=)
Wajah2 yang akan di karikatur kan adalah di atas persetujuan pihak berkenaan...
Jika anda ingin copy n paste n save gambar2 itu, adalah di benarkan...
Di sini saya beri kan contoh yang FREE itu....

CHIHARU


Jika anda inginkan saiz yg boleh di print, maka secara otomatik ia perlu di bayar...

Maaf jika ayat2 di atas menyinggung perasaan sesetengah pihak...
Saya hanyalah hambaNYA yang meminjam bakat dariNYA.... =)

3
Finished Work @ Masterpiece / Ekperimentasi Animation Katon Aqhari
« on: October 12, 2010, 06:10:11 PM »
nih hasil keje aku 5/4thn lepas (2005/06)
masa nih aku keje kat Toonzsparx Studio kat Taman Dagang Ampang...
company tu pon tak xde...sama opis ngan Enchek Sliper kita...
time nih aku sbg animator aje...tukang kaler n composite(-timing n layer adjusment ada silap sikit-) org lain...
BG aku lokes....
credit to TPX




yg paling latest...cume KEY FRAME aje utk try buat dlm PS CS 3 setelah dua thn tinggal kan animasi...

yg nih aku try dlm PS CS 3....jenuh gak nak buat IB...jd aku bedal sume KEY....
tp yg rasa besh nye ialah dpt layan macam buat MANUAL....
cume agak lambat sket bila buat dlm PS CS 3....nak line test pon kena byk keje...
mmg jauh beza la drp buat guna flash atau toonboom....ehehhehe


4
                                       Step by step yang ringkas....

                                    Software Photoshop + Painter

1.Bukak file baru saiz A6 dlm PS...



2.Pastu sketch utk lay out karektor....n then potong yg berkenaan n ejas2 posing2 mereka...bila dah kawtim ngan susunan serta layout...



3.trace sume skali dlm layer lain....kalau nak play save - setiap subjek leh buat asing2 utk clean up...then



4.kaler kan benda2 itew utk kompom kan warna samada sesuai atau tidak...



5.pastu aku register pencahayaan diorg termasuk objek yg diorg naik tu...(- objek tu aku hentam je, janji tak obvious pelik -)



6.pastu aku bukak painter utk blend kan highlight tadik itew...n then aku



7.letak n blend shadow medium kat dlm painter trus utk dlm bentuk subjek2...



8.n then taraaa...siap sudeh...(- last skali baru letak hard shadow sket n highlight sket kat tmpt2 yg berkenaan(-painter-)....termasuk la corak2 kat baju2 itew n cermin kete buggy tu -) (- PS -)


sekian terima kasih kerana sudi jenguk2 tutorial saya yg biasa2 dan simple ini....
=D

5
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Animation Clip....
« on: October 06, 2009, 03:08:52 PM »
Salam...nih hasil keje animasi manual aku yg lama sgt dah...thn 2005 tak silap aku...

komen la ek...ops sblm terlupa, hasil nih 3 ari utk animasi....sehari utk kaler(-org lain-), sehari lg composite (- org lain gak -) <----tak puas ati ngan hasil keje diorg sbb salah wat timing...

http://uk.video.yahoo.com/watch/2295744
01
http://uk.video.yahoo.com/watch/2295686
02
http://uk.video.yahoo.com/watch/2305586/7248001
03
http://uk.video.yahoo.com/watch/2301999/7235774
04

6
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Anime Sword of The Stranger
« on: September 13, 2009, 02:55:46 AM »
http://www.youtube.com/watch?v=YyYLEmGMrZQ
Harus tonton cite nih kawan2.....10 thumbs up for this anime..team animation diorg mmg hebat

 :hoye: :hoye: :hoye: :hoye: :hoye:

7
Finished Work @ Masterpiece / Katon Aqhari's punya kerja la nih....
« on: May 27, 2009, 09:10:58 AM »

step 01

step 02

step 03

step 04

step 05

step last
each person 10 minutes


8
Research And Developement / BECOME- Be an ECO friend
« on: January 16, 2009, 02:55:17 PM »
CALLING FOR SUBMISSION!!!

A project by VIP Mission:-
EXCLUSIVE SPONSORS & PARTNERS
Galleriiizu, Bigbros Workshop, Territory & JCO Ventures.

CREATIVE BRIEF / Introduction

This BECOME – Be an ECO friend like Me! exhibition was initiated on the realisation that the Designers must play a bigger and more pro-active role in inculcating awareness, change of attitudes and lifestyle among its audience and followers.

Every single person living on this planet is accountable and responsible for his/ her actions. As part of this commitment, KLDW has vouched to make a more concerted effort to do its part in saving our planet; and being a centre of design excellence, KLDW 2009 is an ideal place to foster these values.

This exhibition/campaign will also be implemented as a follow up continuously throughout the years until its objectives have been met.

As such, the objectives of the BECOME – Be an ECO friend like me! Exhibition campaign are:

1 To create an awareness program among the City folks community of the importance of conserving the environment.

2 To nurture the love for the environment through eco-friendly projects organized by Locals & International Designers.

3 To disseminate information and knowledge on how the City folks community can help make a difference and save the environment.

4 To change the mindset and lifestyle of the City folk’s community so as to live in a loving harmony with the healthy environment.


OVERALL CONCEPT:-
“BECOME” is one of the exhibition projects in KL Design Week focusing on saving the environment and a campaign platform urging general public to “say no to plastic bag!” hence, educate our future generation to inculcate cares and loving the natures.

IDEA:-
We are planning to collect 101 designs from designers from around the world carrying saving the green illustrated messages. These pictures or graphic illustration will be printed on recyclable and reusable bag materials and will be exhibited by hanging on trees around the parks of Kuala Lumpur.

Subsequently, a full documentation of the project will be produce giving the credit to all the designers participating in this program. 101BECOME books will be printed and distributed throughout the event days. Every “Designers” will be given a copy of this document.

5) Art Work Submission, Zip all the files into 1 folder and drop into the link & Subject “ BECOME and with your website and drop into:-
bigbros2007@gmail.com or become@kldesignweek.com

6) Closing Date: 10th of Feb 2009

for more info kindly peep at :
http://www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=36406581386

10
Sketch @ Conteng / Hasil keje aku (-xde idea nak letak tajuk apa-) XD
« on: December 12, 2007, 07:56:04 PM »


Assalamualaikum dan salam sejahtera pd warga Pergh

Ni salah satu karikatur yg aku wat....hasil keje pd thn 2006
Masa nih aku amik upah wat karikatur......satu RM10....tapi takde kaler nye la...eheheheh

Pages: [1]