Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - rosh

Pages: [1] 2 3
1
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / VEKTOR 58 -tmo
« on: December 21, 2011, 01:27:21 PM »
Salam,

Saja nak berkongsi pengalaman menghasilkan 13 episod siri tv Vektor 58 dgn kawan2 & otai2 kat sini...

Secara ringkasnya, siri Vektor 58 ni berkisar tentang sekumpulan makhluk asing bio-mech yg dihantar ke bumi sebagai vektor untuk satu pertandingan. Setiap vektor yang dihantar mewakili kaum masing2 berlawan dgn vektor yg lain bagi menentukan kaum mana yang layak untuk invade planet yg mereka nk duduki.
Bumi merupakan planet ke 58 yang diorg target. So dalam cerita ni semua vektor adalah jahat kecuali protagonisnya yg tersalah landing sampai dia hilang ingatan.

cerita asal siri ni dtg daripada budak2 studio aku sendiri. lepas diorg cilok sana sini sbg inspirasi diorg then jadilah Vektor 58.

Kitorg start pre-prod pada september 2010.
Shooting kesemua 13 episod dari 29 januari hingga 3 mac 2011.

info lain.... aku malas nk tulis so aku copy paste dr blog http://www.vektor58.blogspot.com

PRODUCTION COMPANY: Chain-FX Sdn Bhd
PRODUCERS: Muhammad Fasya Daud, Anuarul Zaid Suhut, Mohd Roshfaizal Ariffin
STORY: Muhammad Fasya Daud
WRITERS: Amir Hafizi, Fairul Nizam Ablah, Jack Tribal
DIRECTOR: Mohd Roshfaizal Ariffin
DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY: Helmizan Abd Hamid
ASST DIRECTOR: Muhamad Ridzuan Jainan @Zainal
2ND. ASST DIRECTOR: Fauziah Muhamad
VISUAL EFFECTS DIRECTOR: Anuarul Zaid Suhut
VISUAL EFFECTS ASST. DIRECTOR: Ma Chiau Ran
PRODUCTION MANAGER: Rahmat Ismail @ Che' Mat
ASST. PRODUCTION MANAGER: Sam Anuar Zainal Abidin
PROPMASTER: Ahmad Bazli Abdul Manap
WARDROBE/COSTUMES: Mohd Rosly Mohd Sidek
RUNNER: Helmi Lim Sani Lim
PRODUCTION ASST.: Mohd Amirul Khair Md Kamari/ Saiful Izuan Asni
MAKE-UP/SPECIAL EFFECTS: Shahrul Nizam Mustafa
FIGHTING CHOREOGRAPHER: Azimat Shamsudin
STUNTS / MOCAP MARTIAL ARTISTS:
CODA: Nidal Haiqal Mohd Nizar
GREEID & BLOCH: Iliyas Ghassani Hamzah
IZAK & RORIK: Ahmad Sanuri
MORGLEN: Faiz Azmi
TMO CREW: Mohd Hafidz Rakiman/Mohd Shahrul Abd Wahab

CAST:

LIA: Ain Satar
ARIF: Ku Mohd Amirul
JULIA: Nor Intan Bhaizura
ANA: Fazlina Datuk Ahmad Daud
NASIR / GREEID: Jefri Jefrizal
IZAK: Mohd Kamarulzaman (Ce’ Kem)
JASMIN: Nur Iylia Insyirah
AZRUL: Norman Hakim
BLOCH: Fadzlie Rahim
MR KAMAL: Ridzuan Hashim
CIKGU NOR ZAIHAN: Nasha Aziz
REPORTER: Elyana
NEWS ANCHOR: Dynas
ATUK DAUD: Datuk Aziz Singah
KAK GEE GEE: Ogy Ahmad Daud
DR. DEWI: Pushpa Narayan
JAY CHEN: Alan Yun
HARUN LIMAU: Azmaa Aizal Yusof
TOK KETUA: Kaza
YOUNGER LIA: Melly Amalin
YOUNGER JASMIN: Puteri Asyeila Azhar (Upin Ipin)

info lain nnt aku update kat sini bila rajin....  :p

2
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Hugh Jackman REAL STEEL
« on: December 12, 2010, 02:08:25 PM »
kisah tinju robot. trailer sudeyh....
http://www.youtube.com/watch?v=Y60_6Iwya98

3
Uptown @ Pergh! / MOVED: Novel 1515 karya Faisal Tehrani
« on: October 28, 2009, 12:42:18 PM »

6
Movies, Musics, Anime And TV Series. / MARTIAN CHILD
« on: March 04, 2008, 09:58:32 PM »
martian child lakonan bobby coleman bersama adik beradik john & joan cusack ni mmg touching habis... T___T



sinopsis lebih kurang...
kisah sorg penulis novel fiksyen sains yg baru kematian isteri nak amek sorg anak angkat dari sebuah rumah anak yatim.
Jodoh dia.. jumpa sorg budak hyper imaginative yg takleh terima kenyataan yg dia ditinggalkan oleh parentsnya sehingga dia menganggap dirinya makhluk yg berasal dari planet marikh yg turun ke bumi utk menjalankan sebuah misi...

aku da lama tggu citer ni.. mmg antara genre faveret aku. kalo korg cam dah bosan dgn citer lawan2 tembak2.. cintan cintun... trylaaa tgk citer yg penuh dgn nilai2 kemanusiaan nih... utk genre ni aku kasi 4/5

budak bobby tu giler best blakon. baru je 6 thn tp expression dia real gile.

8
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Rosh's DESPERADO HOUSEWIFE
« on: July 27, 2007, 05:24:58 PM »
DESPERADO HOUSEWIFE aku wat yg ni da lama da... sajer nak share.. ni wat sajer2.. tapi terupload yg tak siap plak.. ah tgk jerla...

http://www.youtube.com/watch?v=skQfqSa3DNQ

9
aku baru dpt satu iklan yg offer rm320 utk freelancer buat 15sec 3d animation dgn 4 basic characters.... korang tak rasa terhina thp mangkuk jamban ker dgn price mcm tu?

11
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Cars
« on: June 12, 2006, 02:17:38 PM »
aku tgk trailer dia cam boring n storyline mcm takder hala tuju yg jelas.... trailer over the hedge lg best.

but then last week aku try gak nak tgk citer dia atas sbb reputasi pixar sblm ni...
as a result, cars mmg da boom! aku enjoy tgk dr awal (termasuk short film baru dr pixar) sampai kredit.

aku takmo review kat sini the whole things sbb aku tak reti.. just nak gitau yg movie ni best giler....

12
Uptown @ Pergh! / Gegar Lagi!
« on: March 29, 2005, 02:49:13 AM »
Jam 12.02 td... masa aku tgh syok layan digital painting.... Tetiba meja pc aku goyang tak hingat....
Rasa cam lagi kuat dr yg aritu... aku rasa pepening....

semer penghuni apartment aku kemudiannya diarah turun...
TAPI yg aku heran, dlm keadaan yg boleh tahan cemas tu, camner diorg leh melaram lagi sblm turun huh?!! siap pakai gincu, perfume, dressing mcm nak gi clubbing sesekor... ajaib btul rakyat mesia nih! ahahahahaha

13
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / Mungkin
« on: March 03, 2005, 02:48:14 PM »
Mungkin music tv.
Projek mtv ni utk dimuatkan dlm vcd koleksi mtv karaoke anuar zain.
Aku punya role just illustrate semer scenes dlm video ni...
Part VFX aku cuma tlg sesikit jer... Korang tgkla...

http://www.terato.com/fcminterakt/videos/mungkin.wmv

14
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / Wallpaper 3d
« on: February 28, 2005, 09:28:29 PM »
Aku wat nih 2thn lepas... lama dah nak post kat sini.. tp lupa simpan kat mana...
Aku ingat nak letak nih kat battle of robot 3d.. tapi dah ilang thread tu..
Btw... bantai jerla.. robot bodo jer... 3Dsmax


15
Gamers Heaven! / Lotr : Battle For Middle Earth
« on: December 18, 2004, 02:05:48 PM »
Bagi yg minat game strategy,
saper dah test main LOTR: BFME ni?

best giler... Detail nak mampus...
Tapi pc kena power laa... Kalo tak, lagging tak hingat!

Apa yg aku suka pasal game ni... leh wat ramai askar....
Kalo mcm warcraft, aku rasa dunia diorg cam gelap& sempit, character bagak, tak ramai boleh create, masa lawan pon berserabut dgn aura sana sini...

BFME ni lain sket... mmg gempak giler... terasa aura peperangan yg sebenar... Enviroment sama spt dlm filem... Yang Paling aku suka tgk askar tercampak sana sini... Askar menggigil bila nampak rasaksa...

P/s: Strategy yg aku paling suka dulu & kini, stil Age of Empire, simple & tak berserabut!

16
Finished Work @ Masterpiece / Karmawizra Baruda
« on: December 15, 2004, 07:51:28 AM »
Bagi mereka yg singgah booth Umbra, then belek2 artworks aku.. sure terserempak dgn sorg Karmawizra (wizard) ni...
Tapi version tu agak smooth...

Artwork yg sama tapi setelah melalui 3 proses: sketching+painting(ps)+texturing....
Kalo lagi buruk jgn maraa aaa....


17
Sketch @ Conteng / Chiken Scratch Book
« on: December 12, 2004, 08:26:53 PM »
live sketches masa tunggu waktu berbukak posa aritu....




pendekar mangkok berasap! (cam cacat skit.. maklum sajerla.. tgh lapoo... :p2 )


komik cakar ayam....

18
Finished Work @ Masterpiece / Postcard Artworks
« on: September 07, 2004, 11:06:19 PM »
ni antara artworks yg aku lukis khas utk wat poskad Saga Artakusiad....

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

19
Finished Work @ Masterpiece / War Scene
« on: August 14, 2004, 07:36:27 PM »

Aku lukih sesajer jer nih....

20
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / Kota Morudalun
« on: August 06, 2004, 03:15:40 PM »




Aku masih baru lagi dlm 3D ni.. Sila tunjuk ajar

Pages: [1] 2 3