Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Skynet

Pages: [1]
1
Movies, Musics, Anime And TV Series. / The Amazing Awang Khenit
« on: August 27, 2012, 02:49:39 PM »
Salam geng pergh..ini ada skit promo pasal animasi yg aku n kawan2 buat. Korang bole tengok dan vote jika menyukainya..tak suka pun bole vote tanda sokong. :guling:

http://www.mlp.my/sitecontent/contest/digicon6/default.aspx?Video=2#.UDsJkj4K8BJ.facebook
tengok n vote kt sini..

kat youtube pun bole tengok..
http://www.youtube.com/watch?v=gfrNfQKHYLk
tq!

2
Photography / Alam Flora 2011
« on: March 06, 2011, 08:27:14 PM »
okeh..sumbat segala macam gambar yg korang snap berkaitan alam flora kt sini. :pompom:


3
Photography / Alam Fauna 2011
« on: March 06, 2011, 08:18:41 PM »
Okeh..sambung letak gambar alam fauna terbaru kt sini plak.




4
Uptown @ Pergh! / Majlis Aqiqah 31hb oktober 2010
« on: October 28, 2010, 04:39:11 PM »
Salam,

Dijemput hadir kepada mereka yg free pada hari Ahad ni (31hb oktober 2010) ke Majlis Aqiqah anak saya-Farheen Jannah di alamat:

117, jalan sri tasik timur, perdana lakeview east, off persiaran tasik, 63000, cyberjaya.

Masa: 12tgh-4ptg.

Semoga kehadiran kalian memeriahkn lg majlis.

sesapa yg dekat tu meh la singgah..yg jauh tu kalau sanggup datang lagi bagus. :pompom:

5
Uptown @ Pergh! / Tahniah 39 dpt baby boy.
« on: October 18, 2010, 03:52:25 PM »
Tahniah abg eg aka 39 dh jd ayah..selamat masuk ke alam kurang tido ye.. :D

6
Photography / Nikon D7000, Speedlight SB-700 & 2 lens baru
« on: September 16, 2010, 09:17:15 AM »
Woohoo..akhirnya Nikon kuarkan jugak kamera model baru antara D90 dan D300s.. :pompom:

D7000, nampak mcm best dr D90.. :p


kamera ini dijual skali dgn kitlens D90 iaitu AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Harga masih tak confirm. Tp kt net kata dlm usd1k+ kira kt sini dalam rm3k+. bole tahan. :hansap:

Apa yang baru?

1. image sensor baru DX-format CMOS dan enjin terbaru image-processing, EXPEED 2! :hansap:



2. Body yg agak mantop dan ringan diperbuat dr aloi magnesium dan dipasang dengan cemerlang utk menghalang air dan habuk masuk ke dalam. mungkin air tu peluh2 je bukan utk direndam.  :D

3. metering sensor terbaru 2,016-pixel RGB- metering terbaru ni menawarkan 2 kali ganda metering pixel dari model2 terdahulu. Dengan adanya teknologi ni fungsi2 seperti autofocusing, automatic exposure, i-TTL balanced fill-flash, dan pengawalan auto white balance dapat membantu kita menghasilkan gambar2 yg lebih ekstrem dan terbaeek :pompom:

4. 39-point AF system


yg ni mungkin agak membantu bg kamera level mid-class camni. sbb D300 ada 51-point :p

Aku tak pasti keberkesanan titik fokus yg byk2 ni. sbb biasanya kita tak guna pun byk2..abih kuat pun 9-11 titik aje utk still image..TAPI utk objek bergerak mungkin praktikal dan utk D-movie.. ;)

5. D-Movie utk merakam dan meng'edit' full HD movies :pompom:

Tak silap aku kamera ni yg pertama Nikon kuarkan utk Full HD(1920 x 1080p, 24 fps) dan kali ni bole merakam selama 20minit tanpa henti berbanding sblom ni hanya 5 minit.  :D
dan paling aku suka, bila aku tgk sample video dr D7000 ni aku tak nampak flick mcm D90 bila low light.

<a href="http://www.youtube.com/v/UNKtFkX29IE?fs" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/UNKtFkX29IE?fs</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/rMbBKukJzBk?fs" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/rMbBKukJzBk?fs</a>

amacam? kalau teringin nk cari kamera baru..aku cadangkan yg ni kira dh best. :D

lain2 info korang bole search sendri atau bole masuk blog mamat ni > Chasejarvis


Speedlight SB700



Speedlight ni aku tak berapa tau sgt betapa bagus level dia. tp yg pasti kurang skit dr SB900. :D

info tambahan & detail >SB 700


Lens Baru

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G



lens yg agak wide dan berAperture besar..sesuai utk sesapa yg suka Bokeh(BG/foreground blur) yg melampau..

AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II



Jarak 200mm sesuai utk mereka yg suka skodeng atau amik gambar dr jauh..dan juga bokeh yg best...dan yg pasti harganya pun 'best' :D  :pompom:

Kesimpulannya...aku suka D7000. hahaha. :pompom:

7
Photography / Belon
« on: March 20, 2010, 01:17:09 PM »
Sesiapa yg pergi tengok/naik belon panas yg sedang berlangsung kt putrajaya skang sampai esok(ahad) bole la kongsi2 gambar korang kt sini. sekian.

gambar2 yg aku snap dr umah seblom pi pesta buku tadi..nk gi dekat mcm tak sempat dah..amik dr jauh je lah. :)):













8
nampak mcm takde topik khas utk ni..so aku start dulu...Alam Flora coming soon. ;;



lama tak amik gambar tetamu belakang umah ni...kali ni ada pasangan dia.. :wink

sedikit buat color correction kat ps..no cropping.

sesapa ada gambar2 yg berkaitan bole la letak sini ye..bole sama2 buat reference utk melukis ke apa ke...selamat berfotografi. :pompom:

9
Photography / Night Landscape@Night View
« on: January 07, 2007, 12:45:12 PM »
Ok, bole sumbat apasaja gambar waktu malam kat thread nih...Landscape ke apa ke yg diambil pada waktu malam. Aku mula dulu k.

Eye on Malaysia..



agak frust sbb ketibaan VIP mmg lambat..sangap betul tunggu...pastu bungapi lak kuar kat lain...lepas simpan kamera...simpan tripod ingat dah setel...tup2..lagi byk bungapi kuar...byk round plak...stress2 :argh: :argh:

10
Finished Work @ Masterpiece / Odowsun Extravaganza
« on: November 29, 2005, 11:05:58 PM »
lamanya tak melukis....nanti nak korek balik artwork lama2 nak sumbat sini... :p2

ni yang baru siap tadi...di kala bosan
medium:photoshop+wacom

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

11
Finished Work @ Masterpiece / Komik Free Dari Aku...sk8-boy
« on: November 06, 2004, 02:47:05 PM »
ni komik masa aku buat zine bawahtanah aku dulu tu...versi hitam putih je..kali ni dapt la aku nak tunjuk skit versi kaler ni...tak la best mana kalau nak banding korang2 yang power kat sini...semoga dapt tunjuk ajar.... :D

tajuk komik ni sk8-boy...I`Allah akan diterbitkan dalam Mato2...(promot je ni..)

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

12
Comic, Cartoon, Manga Times / Odows Comic Online
« on: March 08, 2004, 08:24:27 PM »
Ni komik dari seorang kenalan bernama Odows...citer tentang mecha gak la..hampeh je aku tengok...skrip ni ditulis oleh seorang ahli Pergh.com yang memang aktif menulis...tak lain dan tak bukan...saudara Panaharjuna!...mari kita tengok apa yang tak best tentang komik ni... ;)

13
Finished Work @ Masterpiece / mari kutuk aku......
« on: June 04, 2003, 06:27:45 PM »
ni artwork(komik) reject aku utk sebuah majalah....mari kutuk..dan komen....aku sedia menerima segala kutukan tapi bukan ketukan....ok..komenn....











muahahaha...                    

14
Comic, Cartoon, Manga Times / Kancil no.3...sob...sob...
« on: October 22, 2002, 09:54:29 PM »
nie cover ihsan dari seseorang....caver untuk komik Kancil no.3....tapi sayang....tak dapat keluar ke pasaran....atas sebabČ tertentu yang tak dapat dielakkan......ini je la yang dapat aku tunjuk kat korang....

dan yang nie pulak pin-up dalam komik nie.....
                   

15
Comic, Cartoon, Manga Times / Ingat lagi komik Panca Satria....
« on: July 19, 2002, 12:15:55 PM »
Panca Satria...pernah dengar.....komik pendekar zaman Hang Tuah lima bersaudara....keluaran TATSUN(Rileks)....dilukis oleh Tarry...ilustrasi kulit luar oleh H.Yoke....
sedih..hanya 2 keluaran je yang kuar...best ooo citer tu...lukisan yang ngancam abih....(sori aku takde scan nak tunjuk cover dia)....sesiapa yang tau citer tu....atau terbaca citer tu...sila beri pandangan atau komen.....aku nak tau gak berapa ramai yang masih ingat komik tu...(lama la jugak..tahun 98 dulu)....so beri komen..... :roll:
                   

16
Nie la rupa hero baru aku...Skynet nama dia...ahaks...tapi mengaler nie, kureng skit la...background pun aku tak taruh(sebenarnya malas)...ahaks..

TApi aku mengharapkan komenČ yang best dari korang...ok                    

17
Comic, Cartoon, Manga Times / Wei...korang dah baca komik ROCK...
« on: July 14, 2002, 09:45:47 PM »
PErgh...memang klass....giler best.....colouring cun-melecun...no wonder la...sapa yang colour...Bro Rock la....ex-colourist APO?.....bwafhhhh...berdarah idung cakap lu...rugi kalau sapa tak beli....limited edition kan....                    

18
Tutorials, Help-mes and How-tos! / ni la sebahagian artwork aku....
« on: June 19, 2002, 01:18:00 PM »
gambar ni aku try jer...mulaČ nak hantar kat ok ke ko(gempak) tapi malas aa...


ni pon...ni la artwork yang pernah aku antar kat ToinČ...apa pendapat korang...








<embed src="http://www.geocities.com/skynet_spidows/SKYNET.swf" width=150 height=100></embed>                    

19
Sketch @ Conteng / artwork aku...komen skit...
« on: June 18, 2002, 03:36:00 PM »
Nie gambar...sajer jer aku lukis...mulaČ rasa nak antar kat Gempak(ok ke ko)...malas lak...


[font size=1]:: This Message was edited by: Skynet on 2002-06-18 01:38 ::[/font]

[font size=1]:: This Message was edited by: Skynet on 2002-06-18 01:40 ::[/font]                    

Pages: [1]