Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - petrakhus

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / ROY : project indie aku
« on: March 24, 2015, 12:07:49 AM »

salams dudes, lama betul aku tak masuk pergh ni.
apa pun terima kasih mistikmind sebab repair passwed aku yang berabuk jes.. aku suka icon ni --> :hoye: :hoye: :hoye:

Aku sedang giat dengan project indie aku yang bertajuk ROY, berkemungkinan akan berplatfrom "short-skids" atau bahasa lainnya "fillers" dalam vimeo. Untuk memantapkan lagi aku dan pasukan indie ni, aku berkempen "crowdfunding" di indigogo, dalam harapan ada sedikit bantuan berbentuk wang untuk aku cater perihal perihal ttu untuk melancarkan projek ni supaya membuka langkah ke peringkat dua, iaitu commercial

Ok, itu saje buat masa ni, link TEASER kat sini:
https://vimeo.com/122204268

untuk link crowdfunding campaign, sila ke link ni: donation USD 1/5 juga amat membantu..
http://igg.me/at/goatROY/x/9658821

ar ar ar ar ar ar ar --since 2003

2
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / 3D Kambingku
« on: December 26, 2013, 02:08:29 AM »
Ada la keje keje 3d skit lately.. lama tak singgah sini. ape khabo semue.


tak tau nak kongsi apa, ada soalan aku jawaple.. kalau nak comment pun boleh. Cip In skit sama sama..

3
UPDATE wip
http://www.youtube.com/watch?v=g9N6S5xYIvQ
--------------------------

ok lama aku tak ngepost benda benda gini. bertapa terlalu lama sampai lebam mate jers. aku rindu nak share kat pergh.com nih.. sewiuszz..

So, in 2013.. gradually aku akan hasilkan 1 minit clip experiment vfx bercampur stori pendek ntah apa apa yang nanti akan dimuat dalam youtube dan vimeo insyaAllah.

Untuk first clip.. aku nak enjot seketul parodi spt mana terdapat dalam helmet ayernmen itu. Aku akan update thread ni spt mcm biasa aku buat dulu dulu.. hari demi hari sampailah jadi siap. (Sedih memikirkan nasib projek rhandira yang tak menang tangan).

Footage di shoot dengan Galaxy Note II

Ok beberapa pre-vis dan wip.

- pre vis screenshot dan touch up dalam app android. amik feels


- lakaran pre-vis.. hok guano jarak dan dan overall colour lebih kurang. Di touch up dengan app android dan autodesk sketch/spen



offline, audio dubb dan subtitle dan disumbat untuk memahamkan cerita.. so senang nak tau HUD tu nyorok dan gerak celah mana.
-------
sampel HUD sendiri bikin
kerja lama 3 tahun yang lalu..

filem kapoww

4
Gamers Heaven! / Ultimate Marvel Vs Capcom 3 ( 12 new characters )
« on: July 22, 2011, 01:31:05 AM »
http://www.youtube.com/watch?v=oVVT8XadsHk

Ghost Rider - Strider - Hawkeye - FireBrand  in the house.. siapa lagi 8 ni??.. game ni keluar bulan 11.. warghh.. stress betul.. macam versi lama tu.. can beta je.. banyak betul dorang update kat version ni..

sila update apa apa berita pasal game ni ya... kot kot mana aku telepas.. demn jez

aku nak blanka!!! dia tak penah keluar mana mana crossover ngan marvel (melainkan SNK capcom )

5
Item(s): Inspira 2.0p back spoiler (the one that come standard with it) Tranquility BLACK colour

Package includes: none
Price: RM 400 (negotiable) , Market price around rm500 if im not mistaken
Warranty: none
Dealing method: C.O.D (KL,Selangor only)
Location of seller: Bandar Sri Permaisuri
Contact method/details: 0129179414 (Hafeez)
Age of item: 3 weeks

---
Item(s) conditions: Very Good
Picture: will upload soon
Reason for sale: changing to new spoiler at my car

6
Market Place / [WTS] PS3 games and stuffs...
« on: June 07, 2011, 09:15:03 PM »
Bundle.. 1 shot amik sekali, sapa nak.. sila p.m..
-------------
ENTERTAINMENT BUNDLE
(Guitar Hero Metallica + Greenday) + Guitar Hero guitarnya(Metalika punya gitar tu) + Guitar Rock Band + Drum Set Rock Band skali dengan stick sticknyalah~

RM 600

semua unpack.. masa amik nanti aku try package semua balik dalam kotak yang ada

sapa cepat dia dapat..

thanks


7
Books And Novels Review / Reviu " The Art of God Of War"
« on: November 19, 2010, 07:56:17 PM »
 Salams sejahterer's..



2-3 minggu lepas aku nak beli buku "The Art Of God OF War III" di Basheer bukit bintang setelah menantikan ketibaannya selama seminggu untuk tiba di KL. Dengan harga asal sekitar RM 210, Aku dapat diskaun pulak dan dengan hanya RM170++, ini barang milik aku.. disebabkan ada baki rm30++ aku pun beli jugaklah sebijik buku lagi pasal Fantasy, tajuknya"Pocket Fantasy Art" edisi 2008.. hanya rm28++ setelah didiskaunlagi sebanyak 10%.. terima kasih pasa awek india muslim yang genit tu.. auuww..



Buku ni diterbitkan dalam 3 jenis, satu yang biasa.. .. satu lagu hard cover version.. dan satu lagi special edition ( dapat blade of exile kecik kot ) dan jugak dihias dengan kotak kotak cantik ( harga nak dekat rm800 rasanya )..

So TAOGOW3 memang tak mengecewakan, bagi peminat fantasy-gore-medieval-god like cam aku ni memang adalah satu source yang hebat dengan memiliki buku seperti ini. Setiap gambar gambar diprint dengan mantap.. kita sebagai peminat lukisan digital/multimedia ni akan terpegun dengan permainan contrast dan sharpness setiap kejadahan yang dipaparkan dalam buku ni.. aku jamin korang akan terliur jugak sebab tak semua artwork dorang ni keluar dalam game.. itulah penekanan attention to details director game trilogi ke 3 ni -  Stig Assmunsen dr Santa Monica Studio dengan beratus orang untuk menyiapkan satu masterpiece yang hebat hanya untuk PS3 ya :P...

Buku terbitan Ballistic, syarikat yang sama yang menerbitkan Expose,Exotic dll.. telah meluaskan penerbitannya dengan Art of game pulak.. dimulai dengan dua game yakni gow3 dan uncharted2.

Dikompil dan ditulis oleh penulis bernama Daniel Wade, kronologi gow bertambah best dibaca dan diselak setelah main game tu sendiri dan melihat the makingof dari gow 1 sampailah ke gow3.. wow..


--


Kontent dari buku ni memang ultimate bagi aku, terkandung gambaran menarik dari spt illustrasi asal, konsep art untuk karekter,level,environment baik 2d mahupun 3d dipersembahkan dengan baiknya.. yang bestnya beberapa monster dan level design yang direjek juga dibubuh dan dinotakan oleh pencipta asalnya.. dan dari sini sebagai visual artis, kita boleh rasa kebestan, ketensenan, keghairahan artis artis ni nak siapkan satu benda base on kepala hotak direktor mereka ni.


Setiap karekter dari Kratos, Hercules, Zeus, Hera, Helios, Poseidon,Hades,Hermes,Aphrodite(memang habis detail ditonjolannye)  dan segala gods yang dibelasah dan dibunuh oleh kratos di print.. dari lukisan asal,3d rough, detail dalam zbrush.. dan setiap elemen seperti kasut, gelang, weapons semua dilukis secara detail termasuk penerangan secara logik.. kenapa benda tu dipakai oleh kerekter tersebut..

Jangan kata itu, level designya dah mencairkan taik mata.. lukisan asal dan penerangan kenapa pintu ini dicipta macamtu.. bagaimana koneksyen besibesi rantai tu dengan sekeliling tempat tu mebentuk kelogikan teka teki yang kratos harus lalui..

Diprint jugak combat design kratos, untuk setiap weapon dan magic.. yang bestnya semua dibelasah secara rapi itu yang membuatkan buku ni dah jadi salah satu pembakar semangat untuk aku bekarya.. aku yakin dari gow 1 lagi.. game ni akan menjadi epik dan fenomenanya amat mengegarkan buat selama lamanya..

Disebabkan gow3 akan melalui sistem ps3, semua artis dalam Santa Monica dipaksa mengdetailkan 3 malah 4 kali ganda dari game yang sebelum. Lantas membuatkan setiap item mahupun sekutil batu dalam environment game ni dibuat secara rapi walau pada hakikatnya mata kita bila main game ni. hanya lihat pada kratos, darah, aura, monster dll.. tak mungkin mata kita dapat capture semua detail dalam game ni.. itulah penekanan dari direktor game ni.. semua benda kene detail malah sekutil batu.. itulah kepuasan bekarya.. inilah namanya masterpiece..

Sebagai seorang folower dunia pembunuhan Olympian Gods, dengan memiliki buku ni akan membuatkan aku terus menyapot baik dari dunia game dan jugak visual presentation tu sendiri. Aku rela beli benda original untuk branding GOW dari mendownload secara percuma PDF di internet sebab usaha dan titik peluh setiap orang yang bikin ini game akan jadi guide untuk diri aku dan jugak benda yang aku minat ni. (walaupun psp version dan ps2nye game aku beli pairet gak sebenonya dulu wahahahaha... (no option) )

Projek Rhandira aku akan banyak pengaruh dari Buku ni..

Rheal.. >)

8
Salams dudes.

aku dalam perangkaan sedang mencari cari jenis look n feel projek alam pahlawan purbawara aku ni. menolak atas alasan batasan masa sibuk.. aku selit selit gak masa untuk keje keje hobi aku ni. Ni beberapa wip untuk projek ni.

Sinopsis cerita nanti nanti lah~. :P
---
dr album fb
typho tajuk lebih kurang camni aar;

--
matte painting yang sedang diusahakan.. baru semalam stat. :P


Idea bernas amat dialu kan, C & C untuk wip jugak diwelcomekan..

9
http://kotaku.com/5558339/if-this-is-the-next-mortal-kombat-movie-sign-us-up

dari teaser panjang ni kita boleh nampak.. semua benda direboot, asal usul karekter,... hero utama dan hero jahat.. segala galanya.

Micheal Jai White jadi JAX.. yeah. kepada sapa yang memang main game ni taim taim mid-late 90's dulu pasti nak tengok version reboot baru Mortal Kombat nih.

Scorpion jadi hero utama!!.. cayalah!!!!

10
Photography / Photojurnal: Hyderabad~india .. acha ma hiyay.. :P
« on: November 21, 2009, 03:26:14 PM »
Salams duwd~.. acha ma he yay~

Aku nak share gambo yang ako petik di hyderabad, india. Sudah 3 minggu tak jumpa kailan ikan masin dan tomyam.. agak homesick tapi lama lama get use to it, & love it bebeyh

photo snap by
-pet
-ridhwan
-nicholas
-adik aku
-and beberapa geng india kat sini :P

sambil sambil tu. layanzz :) ini telegu song!. hari hari mintak driver pasang.. heheh
<a href="http://www.youtube.com/v/y0-a1OCw49E&amp;hl=en_US&amp;fs&lt;/object&gt" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/y0-a1OCw49E&amp;hl=en_US&amp;fs&lt;/object&gt;</a>
-----
-masa berlepas di KLIA, bagai satu kebluran yang sukar digambarkan.. apakah benar aku akan tinggalkan anak dan isteri di Malaysia dan meneruskan cita cita?. namun aku dikurniakan isteri yang memahami dan sporting.. maka keputusan dah dibuat.. semuanya tinggal nak pergi.. dapat juga aku peluk cium sepuas hati sebelum berangkat ke hyderabadii... menuju ka-sebuah destinasi untuk mencari peluang memulih dan memperbaiki bakat semulajadi yang semakin rapuh dan rapuh ditelan zaman.. Amin.
-

tiket dah amik.. tinggal nak poie jo..
-

ciuman buat anak dan isteri.. sebagai rockers, baru aku paham apa arti "rustyblade" hehe :P
-

kaki mula melangkah ke kastam.. dan berarak terus ke flight. dapat hadiah 2 katon rokok dari kawan yg datang dan jugak pakcik!!
-

anak aku yang blur tercari cari papanya yang melarikan diri..

----------
- masa dalam airport.. dalam kelapa hotak aku masih dok tengiang-ngiang.. bini dan anak yang ditinggalkan di Malaysia.. gile ekamatra betul.. namun segala kepiluan terubat apabila pramugari yang agak slim putih melepak cuba merapatiku dan berkata... "sir.. vege or non vege".. dengan sepantas kilat tanpa ragu ragu aku tercakap "or".. lantas terhias senyuman sengal meminta minta nasik untuk dimakan.. lapar benar dalam kapal terbang ekonomi klass selama 4 jam.. ini merupakan flight pertama aku yg bukan domestik. so agak jakun ala ala toyers jers.

sebaik tiba di airpot.. secara automatis mode bujang aku aktif.. dan bermulalah aktiviti bergambo lompat lompat ceria bersama rakan rakan baru.. yeah~


bersama bau-an yang superdasyat ala ala brickfield



11
Photography / Aksi Sukan
« on: February 08, 2009, 12:55:21 PM »
salams dude,

jom share shot sukan korang, tak kiralah lari dalam guni ke, bawa telur atas sudu.. sampailah sprint 100mm.. apa apalah.. wrestling pun boleh. janji sukan. ayuh kita kembangkan lagi amalan "creative commons" antara satu sama lain..

aku mule dulu yerk; ;)

Muay Thai Championship

Anjuran TM dan DBKL,
February 7,
Saturday 9.00-12.00mlm,
Stadium Badminton Cheras.



-

-

-

-

-

-

-

------------------------------

tensen tull.. banyak gile motion blur.. shot kaki naik ke muke penuh motion blur.. dah dekat nak abis event ni.. baru aku tau setting sebenar camna.. setting yang membantu shot indoor yang penuh kelajuan ni.. demn.. hehehee

ni first try aku gak la.. :P

12
Photography / Outing KL : explore 01 ( Taman Rama Rama KL)
« on: January 25, 2009, 07:27:36 PM »
Pergh outdoor shooting 01 :
Taman Rama Rama Kuala Lumpur

Venue : Taman rerama, area Tasik Perdana
Time : 10.30 pagi - ikut sukalah nak blah bile
Date : 31st Januari 2009 ( harap tak ada cuti apa apa hari tu.. 1 feb tu har pekerja kan?? )

jumpa area depan taman rerama.. est.. 10.30 @ 11.00pg dah masuk dalam..

konsep:
memetik ceria sambil belajar, tak kira apa jua kamera janji boleh diupload dan dilihat bersama..

penyelia : enche skynet

pepe talipon aku kalau rasa sesat hari tu
apet: 012-9179414

cheers.. jumpa di sana ya...

13
Photography / Aksi & gelagat budak budak
« on: January 04, 2009, 11:33:34 PM »
Salams dude..

...rasanya elok kita meriahkan lagi room ni dari asik asik skodeng. Sesambil menyekodeng mari lembutkan hati melihat gelagat budak budak kecil a.k.a bintang kecil. Belasah kamera jenis apa pun ayuh kita ceria ceria dan rilek rilek ngan memetik kemere.. Subjek perlu empunya aksi dan gelagat, posing keayuan/kehenseman/potrait ala ala gambar IC tak la kot.. hehehehe

Sebagai amatur.. saya mulakan la yerk...


-

-

14
dipetik dari NST
http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Wednesday/National/2435809/Article/index_html

By Meor Shariman

KUALA LUMPUR: Malaysians will have to pay more to watch Hollywood films in the cinemas if a proposal by the Malaysian Film Producers Association is accepted by the government. The association wants the ticket price for Hollywood movies to be hiked to protect local feature films. Its president, Ahmad Puad Onah, said the higher ticket prices was among proposals the association would submit to the National Film Development Corporation soon. "Our members agree that only by hiking the admission price of Hollywood movies will Malaysians go to watch local movies." He said although the local film industry had been on an upward trend over the past two years, the current economic uncertainties had stunted growth. "

All six local films released during the school holidays have under-performed. "One of the reasons cited for the poor performance is that they had to compete against Hollywood blockbusters. " The films -- Wayang, Selamat Pagi Cinta, Antoo Fighter, Los & Faun, Cicakman 2: Planet Hitam and Histeria -- had to compete against Hollywood big-budget movies such as The Day The Earth Stood Still, Bolt, Twilight and Madagascar 2. Antoo Fighter and Cicakman 2: Planet Hitam, which had been expected to be a hit, failed to score with movie-goers, he said. "We are sure that if ticket prices for local movies are reduced, more people will watch them." Ahmad Puad said such a policy was in place in Indonesia. "In Indonesia, the ticket prices for Hollywood movies are higher than Indonesian movies. "It has helped the growth of the film industry." He said the association would propose that ticket prices for Hollywood movies be increased to RM20. Now, ticket prices for all movies are between RM9 and RM12.

On why ticket prices for local movies should not be lowered instead, Ahmad Puad replied: "That will not be fair to our producers." He said the move would give local films the edge when competing with Hollywood blockbusters. "It is timely as some of today's locally-made movies are on par with foreign movies in terms of quality." In fact, it would encourage local producers to invest more in their movie production, he said. Other recommendations to be submitted included better incentives for filmmakers and a revision of the compulsory screening scheme.

He said 35 local movies were expected to be released next year. "But if we follow the current scheme, only 22 films will get shown." Under the scheme, only two local films are allowed to be screened a month. Also, no local movie will be screened during the fasting month.
---

respon aku ;
alasan.. alasan.. alasan..!! semua nak naik batang hidung sendiri!!  

15
Okla.. aku lock topik lama tu sambung sembang sini, Citer pun dah release.... so apa apa benda boleh bagi feedback boleh sambung sembang kat sini. InsyaAllah boleh kita majukan industri bersama sama.. Sementelah itu aku tak sangka ada orang upload themaking of antoo on youtube. Semoga boleh pelajari sama sama ya.

cheers.

TMO : Antoofighter [ teknikal ]

part1 of 3
<a href="http://www.youtube.com/v/wi0s6qU6R8w&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/wi0s6qU6R8w&amp;hl=en&amp;fs=1</a>

part2 of 3
<a href="http://www.youtube.com/v/MIolbNqo3ag&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/MIolbNqo3ag&amp;hl=en&amp;fs=1</a>

part3 of 3
<a href="http://www.youtube.com/v/c1r9Ep8TmSA&amp;hl=en&amp;fs=1" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/c1r9Ep8TmSA&amp;hl=en&amp;fs=1</a>



ekcelli ni part 2, tapi tah camna astro boleh jadikan part 1.. n ada lagi sebenarnya satu lagi part yang cerita pasal stori ngan artis artis... waza wazaaaa...

cheers.



16
Salams.. tolong geng.. benda ni baru semalam kene, aku tak sedar pun.. pagi ni baru sedar.. sedang seronok mensnap lanskap diwaktu pagi.. tetiba aku notis ada bebayang bebentuk uraian rambut atau mahkluk sperma melekat ke lens aku. aku ingat habuk, so aku lap pelahan lahan spt biasa..

Aku try lap guna kain (yang lap spek mata) spt disarankan oleh si penjual. Jenuh aku lap.. aku bukak UV filter.. lap lens pulak secara perlahan lahan.. tapi benda tu ada.

Apa cara nak hilangkan dia? kene pakai benda pam pam sembur tu ke?.. adakah benda ni berada dalam lens tu ( sesuatu yang tak boleh dibukak )..

tolong bagi nasihat eak; huaaaaaaaaaaaaaa...

ni gambar aku petik, kat belah kiri atas.. ada benda alah ni ( kene buat apa bagi dia takde? ).

gambo asal


close up kejadahan itu


semua gambar aku petik ada kesan tu.. kalau close up benda.. dia blur blur la.. tapi hitam bekeladak gak. huaaaaaaaaaaaaaaa...

17
Gamers Heaven! / Kenangan game game pc lama : zaman disket [1980-1990]
« on: October 22, 2008, 02:50:36 AM »
Aduu.. tergerak ati aku nak share game game dulu zaman imbi plaza lebih glamer dari loyat satu ketika... zaman sanggup naik bas mini gi imbi.. claim disk 3 of 10 yg rosak.. jaman banyak belajar msdosnya command dulu.. dan sebagainya..

tentu sekali sapa yang sezaman cam aku.. penah lalui zaman ni.. spt aku, bapak aku memang beli komputer 486 pertama kepada aku masa tingkatan 2.. waktu itu amat popular sekali wolfenstien..

so apa game game zaman disket yang korang suke.. mari kongsi keseronokan zaman zaman tu.. dimana kemudahan internet belum lagi terbentuk untuk pengguna biasa.. fhuuh real.

ni game yang aku tingat dan buat aku tersengih seketika;
---



1. soccer kid [ bola tu rupanya boleh muncul balik bila hit spacebar lama lama.. hak hak hak ]



2. Rise of the Triad [game ni la antara salah satu punca aku suke game manusia bekecai kecai ]

byk lagi rasanya time tu.. game dari skeping floppy disk leper.. fhuuh.. byk gak aku lupa..

cheers mates..

18
Rasanya ramai ikuti perkembangan diinternet pasal sequelnya, dah banyak sebenarnya aku baca spoiler kat memacam jenis site.. apa pun rasanya masa dah tiba bukak topik kat sini.. kita sembang pasal TF2 tahun depan dipawagam seluruh dunia.

dah ada spoiler yang bukan lagi rumor yg mengerunkan otak aku;

Optimus Prime akan bercantum dengan Jetfire menjadi combiner, [ sumber dari tfw2005 ]

benda benda lain; selain robot lama.. antara robot baru ialah..
Devastator  confirm ada.. cantuman 5 jenis jentera binaan, Archee ada, Soundwave ada, Sideswipe ada, Icecream Truck yang akan jadi splitter kepada 2 robot,

haa.. untuk memanaskan topik,apa kata korang click dan tengok sendiri robots dan location TF2 kat link ni;
http://forums.superherohype.com/showthread.php?t=309530

Rasa rasa nak tengok ruper megatron baru (harapnya tak direname as Galvatron- agak gay la bunyiknya sila click sini ;
http://www.latinoreview.com/images/user/megatron1.jpg
http://www.latinoreview.com/images/user/megatron2.jpg
http://www.latinoreview.com/images/user/megatron3.jpg
http://www.latinoreview.com/images/user/megatron4.jpg

ada jugak yang tak berapa percaya sebab benda ni packaging mainan.. so apapun kita keep update camna ghuper mamat ni setelah hidup kembali.

Sapa nak tambah, aku tau ramai aje dah dok geledah.. jom cerita.

19
Gamers Heaven! / PSP-3000 [Upgrade skit jer.. fhuuh rheal.]
« on: September 10, 2008, 04:50:50 AM »
..it has a faster brighter screen and built in mic..not much to encourage upgrade from a 2000, takde apa sangat la... updetenya dari zaman fat ke slim dulu. Baterinya tahan lebih 20 minit full charge dari psp slim. dah boleh view pakai composite cabel.

sedikit video dia dari gamespot.
http://www.gamespot.com/psp/action/ratchetclank/video/6196944

20
Untuk topik ni aku nak tahu, dalam banyak banyak yang ada ni.. dengan sibuk dengan kerja, artis dan segala galanya... sapa sudi volunteer join projek ni. Konsep amatlah keterbukaan, tiada sebarang gaji sebaliknya modal perlu sama sama keluarkan ( tu pun tak banyak mana.. skit jer sebab kita nak beli props yang boleh kita modified jadi something). Fasa projek tu skg sudah sampai peringkat pertengahan Pre-Pro dan menanti disimpulkan untuk diteruskan ke fasa akhir dan seterusnya Production.

Apa yang aku mahu disini ; orang orang yang nak terlibat. Rata rata sekitar KL ni ramai ajer masuk pergh.. kunjungan dari negeri lain amatlah dialualukan dan kita akan mempastikan mereka ada tempat tinggal semasa proses shooting berlangsung nanti.

So, aku nak tahu.. jika korang berminat nak join projek ni.. apa roll korang nak amik.

sebagai contoh

Skynet : pelakon xtra / DOP 2nd Camera/ Photo themaking off..
Ruby: scriptwriter/storyboard artist/conty/location manager ( kot la :P )

lebih kurang camni lah;

sebelum korang post, pastikan bebetul.. kat celah mana korang boleh involve. Tak semestinya tak terer atau terer.. konsep projek ni ialah sambil buat.. sambil belajar.. sambil gelak.. sambil bertanding!.

cheers

Pages: [1] 2 3 ... 7