Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - WAVE RIDER

Pages: [1] 2 3 ... 11
1
Movies, Musics, Anime And TV Series. / JAI COUTRNEY DAN SUICIDE SQUAD MOVIE
« on: November 13, 2014, 08:17:05 AM »
Mamat Die Hard yg jadi anak Willis masa dia lepaskan anak dia dari Perancis (movie 5 tue) .. err sorry, Russia.. (sebab selalu sgt pulun muvi aksi Perancis atau Hollywood yg based Perancis) akan ada movie sendiri sebagai Deadshhot.. villain dalam dunia DC yg membentuk pakatan jahat Suicide Squad.. last seen dalam animated ATTACK ON ARKHAM aritue.. berjiwang dengan Harley Quinn..

http://www.comicvine.com/articles/jai-courtney-reportedly-in-talks-for-deadshot-in-s/1100-150383/

Mamat nie jugak akan muncul dalam Terminator Genisys (baru) nanti.. along with budak Daenerys Targaryen dari Games of Throne.. dia akan jadi pokcik Kyle Reese

3
Movies, Musics, Anime And TV Series. / LELAKI SEMUT
« on: September 14, 2014, 01:08:22 PM »
http://www.wallpaperez.org/movie/zoom/Ant-Man-2552.html

Ramai da kot tau. tayang Julai tahun depan.. dengan dua Ant man sekali harung.. sorang pakcik Michael Douglas dan sorg lg mamat biasa lakon sitcom romansi Paul Rudd.. kebanyakan org melihat design untuk movie nie sebijik sangat dah dengan Kamen Raida..

Awek LOST Evangeline Lily pun adoo..

Org jahat ialah yg akan jadi Ultron nanti?? Ye ke ada pembetulan ke apa sila la campak sini..



4
Comic, Cartoon, Manga Times / Short animation THIS WAY UP
« on: August 13, 2014, 10:41:22 AM »
http://vimeo.com/102605293

Syok la pulak vid nie.. wahahaha music dia dan mood lawak tetapi seram mengingatkan aku kepada game THE GRIM FANDANGO.. aku x main la game tue.. neman kawan aku main daa..

5
MACAM xde la pulak org bukak topic nie.. xpe.. kita campak sini dlu yg nie..

https://my.entertainment.yahoo.com/video/chris-hemsworth-action-sets-avengers-053000960.html

6
http://www.comicvine.com/articles/steven-s-deknight-joins-marvels-daredevil/1100-148845/
http://www.comicvine.com/articles/charlie-cox-is-daredevil/1100-148861/

Nie satu lagi berita agak mengujakan jugak.. di mana lawyer buta malam jd superhero perayau tue akan ke TV.. heronya adalah mamat STARDUST dlu.. yayyyy!! :hoye: :hoye: :hoye: :pompom: :pompom: :pompom:


7
Books And Novels Review / Bau Kertas dan Silverfish Books
« on: May 19, 2014, 11:32:10 AM »
Macam besh plak kalau letak pautan nie di sini.. bacalaa..

Sebenarnya artikel nie memperkenalkan kita kepada Silverfish Books.. toko dan kemudian menjadi penerbit buku pulak..

http://www.mstar.com.my/lain-lain/inspirasi/2014/05/17/perbankan-pada-buku/


8
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Channing Tatum is GAMBIT??
« on: May 15, 2014, 09:47:08 AM »
Wahahaha this one wil make  internet going crazy wahaha..

http://www.comicvine.com/articles/confirmed-channing-tatum-is-gambit/1100-148733/

Dan entah dari mana.. ada casting utk GAMBIT dan Channing Tatum dikaborkan sangat dikehendaki ahahah x tercapai akal aku.. walaupun dia good actor sekali pun..

xpe laa xpelaa.. tunggu ajela muvinya keluar nanti ehehe.. 

9
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Short movies viddsee
« on: May 04, 2014, 11:06:27 AM »
Since.. aku dah xleh lepak FB .. aku lotak la sini dulu..

https://my.entertainment.yahoo.com/video/invigilator-163000236.html

THE INVILGILATOR
Entri yg nie ada Tony Eusoff.. Zaharil ngan Cheryl Samad.. menjentik sket je aa.. sistem pendidikan seolah2 laa.. wahahaha...

cayalah directornya Manesh Nesaratnam..

10
Comic, Cartoon, Manga Times / The death of Archie Andrews
« on: April 10, 2014, 01:26:30 PM »
Watak remaja tak tua2 Archie Andrews dari Sekolah Tinggi Riverdale matik?? ohh mann.. baca sini:

http://www.thestar.com.my/Lifestyle/Books/News/2014/04/09/Iconic-comic-character-Archie-Andrews-is-going-to-die/

11
Tak jumpa pulak posting mamat yang letak SAMURAI X kat sini ke.. mana aritue.. ke Kat Facebook eh?

No. satu pun guwe tak check lagi.. tapi aku gase besh kalau letak link nie kat sini..

http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-12-31/new-live-action-rurouni-kenshin-sequel-image-previews-juppongatana

Koool!!

12
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Good_Day_to_Die_Hard

Hellemekkk.. terpampang board iklan bosar kat Ampang... John McClane pairing dengan anak dia pulak.. wahahahaa.. tapi tgk plot mcm PRISON BREAK sket.. (dah la depa dua2 botak.. ) wahahaha.. fav bastards nie akan menghuru- harakan sinema kita bila tah ehh...

Anak dio adalah muka familair siapa2 layan Spartacus.. TV

Anak Mcclane yg pempuan Mary Elizabeth Winstead pun adoo.. yayyy!!





13
Untuk melawan resakse.. kita bina resakse..

Lambat lagi.. Julai tahun nie.. wak luuu.. wahahahaha sah2 tarikh TF biasa keluar... hari merdeka depa.. 4th July..

Trailer menggambarkan resakse sebesar langit.. dah mcm Ultraman. nyer resakse.. Kaiju semacam Godzilla..  pehtue umat manusia pasang robot2an.. (bayangkan Real Steel.. TF skala besar gedabak.. meets HALO..)

resume pengarah: Guillermo Del Toro wadde nak mencarut lagi kan?? wahahaha..

http://www.legendary.com/news/post/pacificrimtrailer/

14
Movies, Musics, Anime And TV Series. / ARROW ON Cw, Oktober 2012
« on: July 27, 2012, 04:48:10 PM »
Yeah.. like korang semua dah tau.. nie bukanla band melayu melankoli 90an yang nyanyi lagu Aku Tak marah dulu tue.. tapi show baru CW dengan pelakon baru menyarung Green Arrow.. bukan yang Semolvil dulu tue..

Butiran apdetnya ada sini..

http://www.comicvine.com/news/arrow-gets-a-mask/144980/


16
Nie aku rasa korang tau kot.. kalau korang baca GEMPAK baru ada laa..







Berdasarkan komik 4 PANGLIMA JAGOAN oleh Andy Seto..(jugak sebenarnya novel China yang popular..)  kisah 4 panglima yg bekerja untuk Tuan Zhuge.. apa yang menariknya ialah- ada Collin Chou.. (pakcik Seraph yang mengajo Kung Fu kat Neo dalam MATRIX).. ada Anthony Wong.. dan hero dalam komik- macam ketua 4 pendekar nie- supposed lelaki jemboo.. pakai kerusi roda kayu tapi ada sekil dan senjata macam2 kat kerusi dioo.. dalam muvi nie lakonan pempuan..

Tayangan Malaysia x pasti.. dah masuk kot..

17


Somehow.. filem nie- dan novel asalnya- cuba nak relatekan fantasi vampire dengan kebijaksanaan, wisdom mengenai Amerika pada zaman Lincoln- Liberation, macamana Lincoln membenci slavery... American Civil War- tapi disebabkan idea fantasi vampire.. yg sepatutnya digemari Amerika sebagai sebahagian culture depa- macam zombie,, tapi nampaknya  Amerika anggap filem nie tak besh walaupun segempak mana dan beautifulnya action dia.. sehingga tak dianggap sebagai bijak...

Bagi aku- filem nie cuba memvisualkan apa yang premis cerita yang novelis dia- Seth Grahamme Smith dah letakkan ground dia.. iaitu dalam kesibukan Lincoln sebagai lawyer, jurnalis kepada catatan perjalanaan dia dan berpolitik menegakkan perjuangan dia- Lincoln ialah seorang penghayun kapak, meliuk2 dan melepaskannya ke kepala vampire..  dan bagi aku ia berjaya walaupun ia agak berlebihan.. dan semua highlights yang menjengkelkan itu- adalah aksi dia yang cemerlang tapi xde laaa seteruk atau sepoyo macam.. CHARLIES' ANGEL ke.. BEHIND ENEMY LINES ke kan.. sepatutnya kau boleh je raikan khayalan filem nie.. highlights yang aku maksudkan itu ialah - apa jugak media dan kritik Barat put iaitu scene Lincoln kejar Jack Barts di tengah2 kawanan kuda yang sedang berlari.. pertempuran di New Orleans dan aksi akhir di Gettysburg... jugak jangan lupakan macamana vampire awek nama Vadoma buat stunt kerusi a la baru jer- Scarlett buat aritue dalam AVENGERS ehehehe..           

Korang patut tengok filem nie kalau korang pernah terpesona dengan WANTED sebab pengarah yang sama pulun cerita nie..  tapi korang mesti marah dengan cara pengarah tutup movie nie.. ahahahaa.. tau la nak have fun tapi jangan la sampai bawak mood SCARY MOVIE atau PIRANHA pulak dalam nie
 
Reason lain ialah awek SCOTT PILGRIm jadi binik LIncoln.. ehehe

18
Movies, Musics, Anime And TV Series. / THE EXPENDABLES 2
« on: May 02, 2012, 08:47:31 AM »
PREMIS nie no.2 da ada org bokak citer kat sini belum?

Takpe aahhh.. layan gambar dluss..
http://electroshadow.com/?p=12684


19
Movies, Musics, Anime And TV Series. / BOLA KAMPUNG Movie 3D
« on: March 29, 2012, 12:01:27 PM »
Dipetik dari sini..

http://www.mstar.com.my/cerita.asp?sec=mstar_hiburan&file=/2012/3/14/mstar_hiburan/20120313182405

Berita da dekat 3 minggu..

Apakah dia bakal pecah rekod UPIN IPIN?

SEE FOOD
pun macam suam2 jer.. berita.. promo.. tatau aa berapa da kutipan..

Tapi this one... dengan lambakan pelakon dan nama popular.. mungkin jadi perhatian..

20
Sebuah discovery yang ... gilakk.. pasniemesti ada giant.. ada King Kong.. Dipanggil the Komodo dragon of wasps.. ada gak panggey dia Garuda.. ikhhh.. cuak siolll... kalau dia boleh ada kat kawasan rumah korang... yikesss!!

http://news.yahoo.com/blogs/trending-now/monstrous-wasp-species-discovered-indonesia-162658387.html

Pages: [1] 2 3 ... 11