Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - adzakael

Pages: [1] 2 3 ... 150
1
Uptown @ Pergh! / 'Ceritalah' Exhibition Forum,23 Feb 2013, Publika
« on: February 19, 2013, 11:20:28 PM »
23 February 2013
2.00pm-4.00pm
Black Box MAP @ Publika,Solaris Dutamas

In conjunction with 'Ape Cerita' Exhibition, 'Ceritalah' will be a forum of expressing ideas and thoughts.In the spirit of freedom of speech,the audience will have the chance to discuss the arts and philosophy presented by the speakers and to address their views,concerns and feedback while having the privilege on learning their visions and hope for the future.

The speakers will be:
-Bibichun
-Snozze and
-Shieko

Guest speaker
-Alifstyle

This event is open to public.Free entry.

https://www.facebook.com/events/424546570964876/

2
Salam.

Pada 16 Feb 2013 hingga 23 Feb 2013 akan dilangsungkan pameran "Ape Cerita" di Black Box MAP Publika,Solaris Dutamas.Pada hari pertama, pameran akan dibuka dari jam 7.00pm.

Aku ada collaborate dgn salah seorang artis kat situ. Jadi,sila datang meriahkan pameran.

Maklumat lebih lanjut,sila lawati page facebook ini

https://www.facebook.com/events/447435388660657/

3
Uptown @ Pergh! / Kolej Yayasan Melaka
« on: December 17, 2012, 07:30:51 AM »
aku nak hantar adik aku ke ICYM (International College of Yayasan Melaka)
aku nak letak dia buat animasi

boleh sape2 citer sikit benda2 psl ICYM ni
perkara2 yg tak ditulis dlm prospektus
since aku lecturer jugak,aku nak tau benda2 mcm failure rate,student demographic,management/faculty relationship etc

mekasihhhhh  :D

4
Uptown @ Pergh! / Re: Burger2 Besar..
« on: December 12, 2012, 06:09:54 PM »
iyo la tempat haritu
ko kena try chicken wing dia
tp kalu ade duit lebih skit,bole aja terus makan spare rib dia

5
Uptown @ Pergh! / Re: Burger2 Besar..
« on: December 11, 2012, 11:58:36 PM »
harga RM8...kalu ade cheese RM9
sekali ngan fries RM12
aku sll order sekali dgn sirap soda...bole la RM14 semua

6
Uptown @ Pergh! / Re: Burger2 Besar..
« on: December 11, 2012, 06:42:23 PM »
masih bukak lagi
kat Warung Kayu Manis belakang MIA,sebelah Gaya apartment
bole makan waktu malam hari selasa sampai sabtu,ahad dan senin xde sbb owner main basketball

owner die dtg dr Arkansas,kawin org sini
dia bawak sekali resepi family dia dari USA
burger dia pakai mustard sahaja,takde sos meleleh2 mcm burger2 melayu
patty mmg dia grill atas charcoal

setakat ni yg plg aku suke chicken wing dia,mmg lazat
prof aku ckp "the best chicken wing since i left New York 18 years ago"
kalu korang berkenan,ade jugak spare ribs dan steak

7
Uptown @ Pergh! / Re: Burger2 Besar..
« on: December 11, 2012, 06:51:41 AM »
masa Mustafa Jones memula buat burger bakar dkt area AU5 tu
die ckp die nak sediakan alternatif burger yg lebih sihat dari yg ade mcm McD etc
tau2 sekarang org buat burger2 resaksa ni
dah defeat the actual purpose...

8
Uptown @ Pergh! / Re: Bershopping di Amazon
« on: March 21, 2012, 10:25:31 PM »
kalu ikut pengalaman aku membeli belah kat amazon sejak 5 tahun lepas

mungkin item yg ko nak beli ni restricted,diorng tak jual kat luar US
mmg ade item yg diorng takleh export

alternatif lain?cari kat ebay atau toko buku online lain mcm Barnes & Nobles

9
Uptown @ Pergh! / Iklan Tak Rasmi Jawatan Pensyarah Grafik Design
« on: March 21, 2012, 10:22:02 PM »
sebab tak rasmi aku tak letak kat job vacancy tu

sesape yg rasa nak jadi pensyarah grafik design
sila2 la kontek aku
kat tempat aku keje ni akan ade jawatan dibuka sbb lecturernye sorang mau berenti (baru kawin daa)

minimum kena ade Bachelor Degree
kalu ade undergrad Master pun okay
ade pengalaman lagi syiok

gaji terang2 aku cakap kecik berbanding dgn kolej2 popular tanahair
tapi keje mmg relax,gerenti ade time utk buat freelancing (jgn risau,opis tak kacau punye,takde mintak percentage macam satu institusi pengajian tinggi tu)

area Taman Melawati.
so,disbbkan jawatan tak dibuka lagi,ni kirenye permohonan ikut kabel dalaman.
kirenye ikut kroni la ni :D

jadi sila2 kan la ye,jgn malu jgn segan

10
Uptown @ Pergh! / Re: Problem generasi sekarang
« on: November 19, 2011, 02:18:44 PM »
kalu jantan penjual burger tu adelah usahawan berwawasan yg aku nampak bole pergi jauh
apa salahnya?

11
Uptown @ Pergh! / Re: Hari ini anda... 2011
« on: November 14, 2011, 07:48:26 AM »
ade jugak org buat hantaran benda ni


12
Uptown @ Pergh! / Re: Hari ini anda... 2011
« on: November 11, 2011, 04:50:33 AM »
kolej kitorang menang Silver dgn Gold Award utk kategori Interior Design

http://www.youngdesigneraward.com.my/winners.php

secara otomatik menang Best Lecturer ngan Best Institution

wahai encik azarimy
sudikah kirenye ko amik budak2 ni jadi studentmu? :D

13
Uptown @ Pergh! / Re: Kualiti minyak Malaysia..
« on: November 11, 2011, 02:05:12 AM »
ops error
itu PON94
bukan RON94
basically PON94 adelah RON98
sori silap2 :P

14
Uptown @ Pergh! / Re: Kualiti minyak Malaysia..
« on: November 10, 2011, 02:53:17 PM »
td aku bace2 website psl keter2 utk dijual
aku terjumpa keter ni


http://vancouver.en.craigslist.ca/rds/cto/2691094693.html
yg best description die

Quote
For sale 1994 ORIGINAL toyota celica gt4 all wheel drive. 13x,xxx km
One of A kind. One of 2500 cars build in the world. WRC model.
Leather interior, sweet stereo system, oz 17'' rims
2.0L turbo engine. 5 speed. AWD.
Now for people who know about those cars. This car is a pretty clean original WRC model. I have all the rally decals for it. Drive a round everyday and cops seem not to care. Car is completely stock under the hood everything is original. The only aftermarket parts are: steering wheel, muffler, turbo timer, stereo, oz wheels.Rest is all oem even the intake.I run it only on chevro n 94 octane, nippon 5w-40 oil with oem filter. ct20 steel wheel, wta intercooler , intercooler sprayers, antilag system, superstrut suspention, new figure 8 link oem. Rare leather interior in a really good condition. This car gets a lot of looks.
Its a Rare car for whoever knows what it is. We can talk the price if you interested.

die hanya pakai minyak RON94!  ;D
keter rally WRC pakai RON94,keter kancil kite ngada2 nak RON97  heheheh :P

15
Uptown @ Pergh! / Kartunis Fatah (Lagak A.Mamud) Terlantar Sakit
« on: October 03, 2011, 07:32:25 PM »
pada hari Ahad semalam
Wak Jenal dan rakan2 (termasuk Rambut dan Azman Yusof)
telah pergi melawat kartunis Fatah yg dikhabarkan sedang sakit di Paka,Kemaman.

Sampai disana,mereka bertemu Fatah dan juga Manan Ngah (komposer terkenal tanahair),adik kpd kartunis Fatah.

Gambar menunjukkan keadaan terkini Fatah (berbaju pagoda putih duduk dikerusi).Seingat aku, dia sedang menghidap sejenis penyakit saraf sekian lama dan menurutnya, ia makin menular selepas raya tahun lepas akibat terjatuh.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

16
Uptown @ Pergh! / Re: atheis?..tanggungjawab popular
« on: August 06, 2011, 02:23:41 PM »
atheist adelah org yg tak percayakan Tuhan.
theist adelah org yg percaya akan Tuhan dan menganuti agama.
itu perkara yg kite kena tekankan kat sini.

org yg tukar agama pon x leh kire atheist,sbb die still percayakan kewujudan Tuhan cuma dlm agama lain je die nak duduk.

agnostik adelah yg percaya akan kewujudan Tuhan tp x nak anut mana2 agama.

so aku kena ckp ape yg bearing tulis tu dah start menyimpang dr tajuk.
mcm kilang arak,judi etc lg bnyk kaitan dgn gaya hidup bukan islam,x semestinya atheist
sekularisme pon berkaitan dgn gaya hidup tersebut,tp x semestinya atheist

aku hidup dikelilingi oleh freethinkers dan atheist.
so far aku bole ckp ade dua golongan yg kite kena tau
satu,atheist yg arguement die mmg kite bole patahkan n kunyah2 dgn senang skali
dua,atheist yg arguement die bole bikin ko jd atheist mcm die jugak (mostly saintis dan ahli falsafah)

dan jugak ade dua golongan yg perlu kite tau dr mereka ini
satu,atheist diri sendri,respek hidup org lain,beragama atau tidak
dua,yg jenis sll provoke org2 yg beragama dgn mempertikaikan ritual2 serta signifikannya dlm agama tersebut
sllny yg aku jumpe diorng ni pemimpin2 atau ahli pertubuhan yg memperjuangkan human rights ngan animal rights...tp aku tak ckp semua sekali eh,aku ckp atheist yg aku sll jumpe

mainly diorng jd atheist sbb diorng tak dpt ape yg diorng doakan dr Tuhan
sllnya berkaitan dgn kematian sedara atau kawan
kecewa,diorng terus ckp Tuhan tu x wujud

istilah2 yg sl diorng pakai utk mempertikaikan/omok2kan Tuhan, Big Spaghetti in the Sky, the Invisible Pink Unicorn

ape2 pon yg aku bole ckp,hidayah xde dlm diri diorng
dan apekah pekerjaan kita utk bg hidayah kat org?
ape yg kite bole buat adelah utk menunjukkan cth yg baik sbg org yg beragama
serta mendidik diri sendri dan keluarga akan agama
dan memastikan mereka dan kita tak menyimpang semasa mempelajari dan mengamalkan sistem & ritual dlm agama kita


17
ni bukan citer lama dah?

apparently mamat mesia yg dh kawin ngan org morocco akan tlg psgkn dgn org negeri bininye
kena interview dulu wooo
bukan mcm tu aje die buatkan, die tgk ko sape,keje ape etc
kalu setakat nk psg lg satu,lupakan aje la...die x nk tlg
reputasi kena jaga woooo

mak aku dpt tau die terus marah
"kat mesia dah x cukup pompuan ke?"....apparently ikut bancian terbaru mmg x cukup pon :D

18
Uptown @ Pergh! / Re: Jambatan Styrofoam?
« on: July 27, 2011, 10:59:03 PM »
bukan psl material yg akan buatkn struktur tu kukuh ke tak
tp camne ko pakai dan treat material tu

even kertas pon bole bikin struktur yg kukuh...bole check Shigeru Ban punye design.kertas je.
http://www.treehugger.com/files/2007/07/shigeru_ban_bui.php



19
aku support proton walu pakai mazda.
aku suka bwk iswara aku dulu,x bnyk kerenah mengarut2
kereta itali lg la bnyk kerenah,suka sgt overheat

masa aku bwk iswara,servis proton mahal
so aku bwk servis luar,mmg murah....slps kena kencing la
even aku servis mazda ni pun mesti x kurang RM300 punye (bermcm2 benda la kan)
nak ganti cermin pun mahal...proton jugak yg murah (ye la sbb keter aku dah x kluar lg dah mmg la mahal)
aku dah serik hantar kat woksyop independen ni,melainkn kalu aku trust betul
asyik mengencing je keje....koman2 kalu kite dpt tau proton mengencing bole la marah2 nak ugut saman ke ape
kalu woksyop independen ni ko x kena libas ngan parang pn kira mujur
so servis mahal pon xpe selagi ade guaranteed warranty....kalu x puas hati bole dtg balik buat balik for free.

skarang proton dah apply gearbox baru
tahun depan nak kluar Persona R...ade fulus aku angkat...ade turbo woooo
(utk makluman,factory turbo dgn bolt on turbo lain eh...so jgn la ckp "eleh kecoh la ko,org lain dh lama pasang turbo kat proton x heran pon"...kalu ckp jugak nmpk sgt x pernah pakai keter factory turbo)

anyway
aku nak buat bisnes custom made digital gauge
nak survey skit...kot2 ade org rasa berminat ke,nak bg pendapat ke



20
Finished Work @ Masterpiece / Re: KKP SEASON 3- PERGH MUTANT BATTLE
« on: June 18, 2011, 11:44:49 PM »

Pages: [1] 2 3 ... 150