Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - anime_reunion

Pages: [1] 2 3
1
Pergh Headquarters / Re: Tukar Username
« on: September 26, 2013, 12:25:59 PM »
Mengikut turutan F&D, FnD ataupun Affendi

2
Tutorials, Help-mes and How-tos! / Re: HELP!! Human Figure Studies
« on: August 21, 2013, 04:25:25 PM »
Wokeh, terima kasih!!!  :hoye:

3
Tutorials, Help-mes and How-tos! / HELP!! Human Figure Studies
« on: August 21, 2013, 12:59:35 PM »
Assalamualaikom dan selamat sejahtera,

Saya baru sedar yang nak buat kartun mesti belajar human figure supaya karekter yang nak dipaparkan nampak lebih logikal dan menarik. Pada sesiapa yang expert mahupon berpengalaman dalam human figure ni boleh tak berikan tips seperti apa basic latihan intensive yang saya kena buat, atau sedikit bahan rujukan seperti pdf dan sebagainya atau kedua-duanya sekali. Dan kalau boleh, rujukan human figure adalah yang betul2 human, bukan anime-ish atau komik-ish. Umur saya 25, so rujukan yang ada explicit kontent pun takpa.

Harap2 dapat memperkembangkan skill saya daripada bantuan korang semua. :D

4
Pergh Headquarters / Tukar Username
« on: August 21, 2013, 12:16:28 PM »
Assalamualaikom dan selamat sejahtera,

Ada cara tak nak ubah username pada account yang sedia ada? Saya buat username ni pun masa saya tak berapa matang lagi masa tu, sekarang rasa tak syok pulak. Kalau  boleh nak elak dari buat lagi satu lagi account.

5
Pergh Headquarters / Re: Cadangan tambah satu thread baru....
« on: February 26, 2009, 02:49:32 AM »
Kalau dah camtu, saya oker jer. Aku teringin er nak sambung perbulan ni kat tempat lain, Mamatterer, biaq benaq ada orang jual 3D Card 9500GT 1GB RM250?!!! Forward kat aku weih!!!
kad graphic kat PC aku dah la rosak.

6
Pergh Headquarters / Cadangan tambah satu thread baru....
« on: February 16, 2009, 06:45:46 PM »
Thread yang saya ingin cadangkan nak tambah adalah bahagia komputer, hadware and software. Memandangkan kebanyakan keja2 nak buat animasi dan design banyak gunakan komputer, jadi musti ader jugak orang yang bermasaslah dengan hardware software yang nak diselesaikan. Dan mungkin kat Pergh.Com kat sini pun musti ader orang yg pakar2 dalam komputer ni.

Motif utama sebab bangkitkan cadangan ni pun sebab komputer tgh bermasalah. Jadi kat sini mungkin tempat paling sesuai nak buat aduan sebelum ke specialist yg mungkin kena banyak bawak kluaq duit. Setakat ini saja dari saya, assalamualaikum.

7
Sketch @ Conteng / Re: hasil kija aku yg x seberapa....... komen ler
« on: October 12, 2008, 12:03:32 PM »
Cam control macho jer bane tu.......Semat2

8
Sketch @ Conteng / Re: Bad Girls Sketches
« on: October 12, 2008, 11:47:41 AM »
Quote
wow..best tul artwork mu nih... tapi yg ni...ei..risau aku, kangkangnyer luas sgt..dah ler anger depan..dah ler spentot kecik...

Ahahahaha >(short form)< LOLOLOL!!!

Apepun Jason ko punye artwork semat giler.. Kagum aku ngan ko. Aku bukan leh lukih pompuan sangat pun...

9
Sketch @ Conteng / Re: Pun memerlukan komen-sangat diperlukan
« on: October 12, 2008, 11:32:23 AM »
Assalamualaikum...lama tak update kat Pergh ni. DAlam keadaan tertekan serta kesibukan akhirnya aku cuma dapat bagi best of the best yang aku rasa dari bebanyak sketch aku dok buat tu... sori to butet dan mangakaftdyla kerna x dapat balas msg korang ngan segera. Sori yek.... :D.




10
Aku tringin nak berkongsi maklumat pasal video/flash yang dibuat oleh fan2 dia nih....
antaranya himpunan2 Phoenix Wrong http://www.phoenixwrong.evestraw.nl/

Dan fan-site yang banyak tercontainya manga dan mini-manga serta artbook http://www.court-records.net/

Dan video paling best yang penah aku enjoy tgk dalam PW series ni ada dalam ni
http://www.youtube.com/watch?v=vFldBVWFgWo

MANGA LINK:-
Promo Manga; Turabout Crossover
http://www.court-records.net/manga/tc-english.zip

Phoenix Wright Ace Attorney Manga Volume 1 : Turnabout With The Wind
http://www.court-records.net/manga/GSmanga%20chapter1.zip


Phoenix Wright Ace Attorney Manga Volume 2 : Turnabout Gallows
http://www.court-records.net/manga/GSmanga%20chapter2.rar

Phoenix Wright Ace Attorney Manga Volume 2 : Turnabout Gallows Pt. 2
http://www.court-records.net/manga/GSmanga_chapter3.rar



AMARAN KERAS!!!
Fansite serta video fan berikut mungkin tercontainnya spoiler!!

11
Sketch @ Conteng / Re: Pun memerlukan komen-sangat diperlukan
« on: August 24, 2008, 03:41:12 AM »
Heheh...aku x tau nak garang camna....nak kasi link. Bagi2 la respond skit...apa yang korang usha.

WARNING!!! Sebab file dia beso nak mampuih jadi sebab tu la aku nak kasi link. Bagitau kalau rasa susah....

http://i21.photobucket.com/albums/b261/yagamiraito/Guys.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b261/yagamiraito/ContestAttempt.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b261/yagamiraito/LepakSketch.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b261/yagamiraito/Lepak.jpg

12
Sketch @ Conteng / Re: Pun memerlukan komen-sangat diperlukan
« on: July 21, 2008, 12:20:02 PM »
Aaaa....perspektif yang paling menangkap dalam isu ni.....aku ni kira koman tahap loserla dalam perkembangkan perspektif...walhal dalam Lukisan Kejuruteraan faveret aku punya subjek adalah perpektif. Tapi disebabkan kebanyakan hasil dari matapelajaran LK ni melibatkan poligon jadi aku x tau cemana nak perkembangkan human anatomy ngan perpektif.....ada sapa2 leh bagi cadangan mahupun link satu dua tutorial? :D

13
Aku tgk dalam topic pasal NDS ni cam korang je yang control...hohoho.

Korang dah ada NDS ataupun Emulator dia jer? So PhoenixByte,(nak dekat sama ja bunyi) ko dah habis main yang sebelum tu dah ker? Yang phoenix Wright punya?

14
Haaa....korang yang ader NDS mahupun Emulator dia kenal tak game ni...Kejap2 aku cari image dia...



Haaa...ni dia Phoenix Wright Ace Attorney game mahkamah ala2 detektif punya deduction yang paling best penah aku main. Game berikut ader 4 keluaran so far...

Phoenix Wright Ace Attorney
Phoenix Wright Ace Attorney Justice For All
Phoenix Wright Ace Attorney Trial and Tribulance
Dan yang latest skali Apollo Justice Ace Attorney


Ape2 pun aku nak tunjuk dia punya comic....aku x tau mana mai tp korang leh usha2. Korang kena main dulu gamenya baru korang tau dengan mendalam pasal2 character ni. Bacaan nya dari KIRI ke KANAN

WARNING! Comic ini mungkin ter'contain'nya spoiler.





Humm....Mitsurugi mungkin dalam ni maksudnya Edgeworth dna Tonasaman tu Steel Samurai. Maybe....





15
Sketch @ Conteng / Re: ajinda's sketch
« on: July 18, 2008, 04:25:57 AM »
sori sori lama tak ngepost artwork kat sini minggu lepas bz ngan exam, minggu ni cuti, so boleh la luangkan masa join betel bekmen..



sori la artwork betel jer, artwork lain tak sempat lagi, terimalah seadanya. huhuhuh



Tu dia EHH!!~ Perghhh~ Hebat ko ajinda....ko progress lama tul. Aku namakan benda tu Ironbat. Tony Stark buat suit tu kat Bruce Wayne walaupun lain2 kaum (Marvel & DC Comic)

16
Sketch @ Conteng / Re: Pun memerlukan komen-sangat diperlukan
« on: July 18, 2008, 04:16:31 AM »
Apa kabaq suma....lama x post artwork kat sini, tapi skrang ni nak mintak pandangan korang hasil ni layer per layer. Setiap layer dah letak dah nombor. Jadi, layer ana yang korang x puas hati atau nak dikomen direkomenkan anda komen....... :D

Yang ni plak gambar separate layer....one by one

17
Finished Work @ Masterpiece / Re: my lil' corner...
« on: July 18, 2008, 03:10:08 AM »
buat masa skrg bz giler... Xde masa nak siapkan lukisan baru... i can only post some older stuff...


Wuihhh....dahsyat gila r inking rambut camni...jeles2

18
Gila ahh korang suma. Korang terang pasal 3D, After Effect, cropping or whateva tk ada satu pun aku faham. Adakah aku............. . .

19
Giler ahh maria ozawa jadi reference utama nak letak tuhh.....X#

20
Sketch @ Conteng / Re: hasil sketch hamba yang baru nak menconteng
« on: April 07, 2008, 07:27:06 PM »
Setuju tu...setuju tu!!

Pages: [1] 2 3