Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - petrakhus

Pages: [1] 2 3 ... 213
1
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / ROY : project indie aku
« on: March 24, 2015, 12:07:49 AM »

salams dudes, lama betul aku tak masuk pergh ni.
apa pun terima kasih mistikmind sebab repair passwed aku yang berabuk jes.. aku suka icon ni --> :hoye: :hoye: :hoye:

Aku sedang giat dengan project indie aku yang bertajuk ROY, berkemungkinan akan berplatfrom "short-skids" atau bahasa lainnya "fillers" dalam vimeo. Untuk memantapkan lagi aku dan pasukan indie ni, aku berkempen "crowdfunding" di indigogo, dalam harapan ada sedikit bantuan berbentuk wang untuk aku cater perihal perihal ttu untuk melancarkan projek ni supaya membuka langkah ke peringkat dua, iaitu commercial

Ok, itu saje buat masa ni, link TEASER kat sini:
https://vimeo.com/122204268

untuk link crowdfunding campaign, sila ke link ni: donation USD 1/5 juga amat membantu..
http://igg.me/at/goatROY/x/9658821

ar ar ar ar ar ar ar --since 2003

2
3Ds, Graphic Designs And Multimedia / 3D Kambingku
« on: December 26, 2013, 02:08:29 AM »
Ada la keje keje 3d skit lately.. lama tak singgah sini. ape khabo semue.


tak tau nak kongsi apa, ada soalan aku jawaple.. kalau nak comment pun boleh. Cip In skit sama sama..

3
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: nuke kongsi
« on: December 26, 2013, 02:02:59 AM »
teringin nak jawab, tapi tak reti

4
saya poke awak.. poke dia poke pok pok pok..

5
cubaan pertama aku, sila tunjuk ajar



Mak Limah sebenarnya berdarah krypton,

setelah kecewa dengan hussin.. dia ambil peluang shape up body. terkini penduduk kampung pisang takut bercampur ghairah melihat mak limah bekeliaran diwaktu malam

6
bes bes... kali ni first time aku nak join. Aku bikin akunya dluss

7
hi.. awak ni ke yang chubby tu.. emm emm. .geram mak

8
dan dia tak suka silver.. dia nak hitam

9
Animation, Visual Effects & Motion Graphics / Re: anime transformers
« on: September 05, 2013, 10:47:16 AM »
watak manusia optimus prime dalam ni hensem.. ada episod dia kalah ngan satu robot tu.. hancur habis lori dia sampai muncul lah contena ke-3..

12
WIP 40% apa yang ada.. hmm.. sebok memanjang bila le nak ngabihkannye ni.
http://www.youtube.com/watch?v=g9N6S5xYIvQ

dan blog aku dah bikin
http://duacuttyvfx.wordpress.com/

13
rheal

14
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Wreck-It-Ralph
« on: February 18, 2013, 02:26:58 PM »
dah ada.. ehem ehem belum.. yang clear munya? :P

15
Uptown @ Pergh! / Re: Masalah Maybank.
« on: February 08, 2013, 11:46:40 AM »
pehh.. aku hampir terlupa ak uada involve reply sini

16
biasa jess..

aku plan nak mix 2.5d lebih dari 3d.. lebih selesa dengan layer yang banyak dari render dan tunggu
:). 3d mungkin 20% gitu gitu je lers

18
Movies, Musics, Anime And TV Series. / Re: Transformers 4 - 27 June 2014
« on: January 10, 2013, 10:48:23 AM »
berapa ratus robot tu mistik (ke ribu ). nampak cam beta version jess

19
process setup HUD :
-matchmove mata dan camera.
-menyesuaikan design HUD dalam zdepth

http://www.youtube.com/watch?v=kFk8H3mG0P8&s

:)

20
UPDATE wip
http://www.youtube.com/watch?v=g9N6S5xYIvQ
--------------------------

ok lama aku tak ngepost benda benda gini. bertapa terlalu lama sampai lebam mate jers. aku rindu nak share kat pergh.com nih.. sewiuszz..

So, in 2013.. gradually aku akan hasilkan 1 minit clip experiment vfx bercampur stori pendek ntah apa apa yang nanti akan dimuat dalam youtube dan vimeo insyaAllah.

Untuk first clip.. aku nak enjot seketul parodi spt mana terdapat dalam helmet ayernmen itu. Aku akan update thread ni spt mcm biasa aku buat dulu dulu.. hari demi hari sampailah jadi siap. (Sedih memikirkan nasib projek rhandira yang tak menang tangan).

Footage di shoot dengan Galaxy Note II

Ok beberapa pre-vis dan wip.

- pre vis screenshot dan touch up dalam app android. amik feels


- lakaran pre-vis.. hok guano jarak dan dan overall colour lebih kurang. Di touch up dengan app android dan autodesk sketch/spen



offline, audio dubb dan subtitle dan disumbat untuk memahamkan cerita.. so senang nak tau HUD tu nyorok dan gerak celah mana.
-------
sampel HUD sendiri bikin
kerja lama 3 tahun yang lalu..

filem kapoww

Pages: [1] 2 3 ... 213