Author Topic: Toys in action  (Read 156132 times)

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #40 on: September 20, 2008, 07:59:41 PM »
Mamatterer... aku minat kat ko nyer shotgun tu ngan 2 bijik yg dari atas tu... aku ade yg bawah tu je, double colt eagle (96inox/colt1911) camni:



cam member aku lak; 3032 Tomcat... nanti aku nak amik 1 stock kat dia..



ko amik brg tu katne? share2 ckit... aku nak gak.. :D
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #41 on: September 20, 2008, 08:56:42 PM »
huhu, sumer tu aku amik kat tak bai. minat punyer pasal.
lagi pun kalu nak criter kitorang nyer team memang slalu jugak main airsoft ni. sakiittt.

raye nak pegi lagi skali. nak amik p90 auto (20000baht)[<-silap, rm200 jer!] sebijik ngan colt m4a1 (47000baht)[rm480]. currency convert sendiri la.


m4a4 + scope


sniper sig550 dah rosak


colt m4a4 dah rosak


shotgun dah rosak

--harga dah di ejas--
« Last Edit: October 26, 2008, 03:11:31 PM by mamatterer »


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #42 on: September 21, 2008, 06:17:57 AM »
1 Thai baht = 0.101275148 Malaysian ringgits

maknenye 20000baht = 2025.00 ringit... iyeke? perghhhh.... aku rase better bli yg rheal... lagik murah >)
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #43 on: September 21, 2008, 01:58:32 PM »
silap, 2000 baht ajer. bukan 20 ribu.


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Toys in action
« Reply #44 on: September 21, 2008, 03:47:01 PM »
bkan senapang mainan dalam skala sebenar dia kene ada muncung kaler merah ke?
untuk membezakan ia mainan dengan betul? sebab kalau takde tanda tuh, ko bleh ditangkap tau! (walaupun tuh toy).

kat siam jangan cite la.. ini kat malaysia. Kalau ada report, ko leh kene tangkap tau.
Visit : + Blog + Twitter + FB

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #45 on: September 21, 2008, 04:50:45 PM »
mwmber aku... warder penjara...ari tu baru jer kena dakwa kat makamah kerana memilki airsoft.... kantul kat roblock

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #46 on: September 21, 2008, 05:33:48 PM »
harap takde la di report.


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

Nusantarian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • nusancapture
    • View Profile
    • Nusancapture
Re: Toys in action
« Reply #47 on: September 21, 2008, 06:02:04 PM »
Aku pun order kat mamat imigresen ler.. satgi kot tak lepas. Gila sniper rifle ada scope tu rasa mcm nak pi tembak mat2 rempit bising kat flat lama aku jek..
♥ ♣ ♦My Photography♦ ♣ ♥
♥ ♣ ♦My Arts♦ ♣ ♥

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #48 on: September 21, 2008, 07:48:18 PM »
klu tak silap aku, rifle tu full automatic ngan electric charger kan? beretta automatic yg tak pkai spring kicker ade?

sesetengah toy yg full scale takde muncung merah... cam rheal abis.. aku berkenan kat ak97, chun gile... gantung kat dinding best nih... :D
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #49 on: September 21, 2008, 11:06:22 PM »
koleksi aku skit jer.. nak gak tayang.
*. aku ske kolek itu revoltech... baru je angkat dante devil may cry.. cun gaks..
--------------

-

-

-

.hanya artis biasa.

gornex

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1137
    • View Profile
    • lookout by sinachzawawi
Re: Toys in action
« Reply #50 on: September 21, 2008, 11:53:44 PM »
bkan senapang mainan dalam skala sebenar dia kene ada muncung kaler merah ke?
untuk membezakan ia mainan dengan betul? sebab kalau takde tanda tuh, ko bleh ditangkap tau! (walaupun tuh toy).

kat siam jangan cite la.. ini kat malaysia. Kalau ada report, ko leh kene tangkap tau.

n dia leh guna pergh.com ni sbg salah satu bukti..huhu
apepon kalo perompak tunjuk aku senapang2 mainan cam gamba ko tunjuk tu mamateer, leh terkincit aku.. seyes real..
lihat apa yang dikata
jangan lihat siapa yang berkata

"we talk too much, love too little, lie too often.."

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #51 on: September 22, 2008, 02:01:09 AM »
aku lawak plak bila tgok kami bukan terorrist tuh. :D

bab muncung kaler merah, tu undang2 usa. semua toy gun mesti ade red tip or painted red tip. kat malaysia pulak, full scale adalah tak dibenarkan sama sekali.

enrick> rasa ade kut, nanti aku pi tengok la..dia harga dia batak2 skit.
spring-rm10-200
gas-100-500
full auto 200-2000

p90 tu aku tgk 200 jer.


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #52 on: September 22, 2008, 08:32:30 AM »
gua peminat trenspomers...hahahahha

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #53 on: September 22, 2008, 02:00:45 PM »
mamatterer: bleh thn gak rega.. aku igt nak bli kat ebay.. lepas ke? ko leh kasik aku rega, ngan list2 brg tu tak? klu ikutkan aku lagik ske full auto.. material dia plastik ke mixed aluminium? ble nko nak agkt brg tuh? aku igt nak agkt 1 dlu.. ke ko dah ade stok?
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #54 on: September 22, 2008, 06:49:36 PM »
aku takde ready stock. kena pgi tgok kat sana la..
p90 tu auto tapi full plastik tula murah
kalo metal body yang auto dia start dari 500 ke atas.

pastu, kalo bli kat ebay aku tatau. kalau ko beli dari orang endon atau thai, aku rasa lepas. sebab diorang tau hantar pakai kapal sayur.(pekerja endon seblah rumah aku cakap)


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #55 on: September 22, 2008, 07:37:39 PM »
aku tengok rega ak47 @rifle auto plastik sme ngan beretta full auto metal... lam rm280.. aku nak bli... :D

ko ade lubang aku angkat kat ko jela... ok?
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: Toys in action
« Reply #56 on: September 23, 2008, 11:44:28 AM »
mamaterer: kalu ko nak beli/ada stok mainan senjata nih..aku nak gak..

petrakhus> best la koleksi ko...aku pon minat revoltech...baru mampu angkat EVA je..satu
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

mamatterer

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 274
  • got too expensive hobby fer 1k gaji... :(
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #57 on: September 24, 2008, 03:56:24 AM »
ingat nak pi lepaih raye. dah plan ngan memember sepermainan..
tp, aku bwak duit cukup2 jer..

pd sesape yang rase nak sambar sebijik-2 kontek aku kat... jap, hp aku dah punah semalam.. emel jer la.. tak pun pm.
tp, jgn yg mahai2 plak, aku takut bwak duit bebanyak.


i completely left drawing and dedicated ma hobby to gaming and milsim.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Toys in action
« Reply #58 on: September 26, 2008, 05:28:17 AM »
ok ni la dante revoltech tu;.. jenuh nak pose dia kangkang siut
--


nak tengok lagi gi kat topik aku dalam room ni.
.hanya artis biasa.

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Toys in action
« Reply #59 on: September 29, 2008, 11:12:52 AM »
salah satu Ferrari yg aku beli :p



p/s- toys je... hihihi