Author Topic: Photo Edit / Superimpose  (Read 10815 times)

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #20 on: January 21, 2010, 03:45:21 PM »
aku punya kacak...ko org kater seram...siot lah...hahahaha

hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

butet

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3990
  • Apa yg tersembunyi disebalik Bayag2
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #21 on: January 21, 2010, 04:09:12 PM »
hahahahaha...ni kat itali.... baru 2 bulan lepas aku gi sana


hanya melakar satu garisan di dalam kotak minda utuk diperterjemahkan kepada bahasa nan sastra...lalu diberikan sentuhan irama oleh pemetik gitar hebat utk dikaryakan.... jadi dimana terletak seninya itu.... aku hanya ilusi.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #22 on: January 21, 2010, 05:40:29 PM »
some edit works photo n fx:

click for larger image :)
.hanya artis biasa.

hypershade

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 307
    • View Profile
    • http://www.fatlizard.com
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #23 on: January 22, 2010, 07:23:25 PM »
gaban tersilap jumper...hahaha


petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #25 on: February 08, 2010, 01:54:55 PM »

Shisha Epal beracun @ hyderabad


cinta antara benua yg terlarang
Trainstation @ hyderabad
.hanya artis biasa.

Nuppy

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2138
  • Univers Thin Condensed
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #26 on: February 08, 2010, 05:14:08 PM »
as seen in Pencinta wanita thread.. background asal adalah green screen.. aku tukar ke vintage wall paper

Before


After

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #27 on: February 09, 2010, 03:38:18 PM »


pelarian di hyderabad. kota penuh batu batu takde 7 eleben
.hanya artis biasa.

"x"

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #28 on: July 29, 2010, 02:05:41 PM »

bersama kete hot wheels...

waknin60

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
    • http://
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #29 on: July 31, 2010, 10:44:32 AM »
ni gambar wedding yang telah aku superimpose...







petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #30 on: October 17, 2010, 09:48:56 PM »
ultimate make over:
kawan satu opis aku.. :P
---
dari album fb

---
process plastik surgery:
.hanya artis biasa.

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #31 on: October 17, 2010, 11:47:06 PM »


alangkah gembiranya, bile login flickr aku, file dari yahoo photos dulu aku dah import masuk... dan aku terjumpa.. really 1st super impose yang aku buat and guna muka aku sendiri. (tak salah law kan.. :D )

nih saiz paling besar yang ada dan masa tuh dan resolution max time tuh, samada 800 x 600 dan 640 x 480 :D , guna photoshop 5.5 kalu tak silap.
It was back to year 2001 !!!! :o

dan zaman itu sememangnya the matrix amat mengghairahkan apetah lagi time tuh aku belajar hacking. :D well.. tak pandai sangat.. hahaha
« Last Edit: October 17, 2010, 11:48:46 PM by mysticmind »
Visit : + Blog + Twitter + FB

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #32 on: October 18, 2010, 02:17:27 AM »
Giler ahh Zamtrix!

Tahun 2001 aku maseh taktau apakebondo superimpose tu..
Kalo masa tu aku tertengok gambar ni mesti aku percaya Mystic adalah hero crita Matrix..

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #33 on: October 18, 2010, 02:24:52 AM »
Giler ahh Zamtrix!

Tahun 2001 aku maseh taktau apakebondo superimpose tu..
Kalo masa tu aku tertengok gambar ni mesti aku percaya Mystic adalah hero crita Matrix..

sebenarnya Keenu Reeve yang photoshop impose. :P
Visit : + Blog + Twitter + FB

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #34 on: May 12, 2011, 06:46:55 PM »
superimpose yang aku wat untuk biras aku sempena kelahiran anak sulungnya...



Uploaded with ImageShack.us
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

HELLORANGE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1143
  • trima kaseyy!
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #35 on: May 12, 2011, 06:54:00 PM »
ini superimpose family aku.."kamilah keluarga bawahshinchi!"



Uploaded with ImageShack.us
Itu sahaja yang ingin saya tuliskan..

qell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 664
  • HIDUP NI SEKEJAP...semua kebetulan adalah takdir
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #36 on: May 12, 2011, 07:10:21 PM »
ini superimpose family aku.."kamilah keluarga bawahshinchi!"



Uploaded with ImageShack.us

wahaha i ilke!! :)

Nuppy

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2138
  • Univers Thin Condensed
    • View Profile
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #37 on: May 12, 2011, 07:50:17 PM »


alangkah gembiranya, bile login flickr aku, file dari yahoo photos dulu aku dah import masuk... dan aku terjumpa.. really 1st super impose yang aku buat and guna muka aku sendiri. (tak salah law kan.. :D )

nih saiz paling besar yang ada dan masa tuh dan resolution max time tuh, samada 800 x 600 dan 640 x 480 :D , guna photoshop 5.5 kalu tak silap.
It was back to year 2001 !!!! :o

dan zaman itu sememangnya the matrix amat mengghairahkan apetah lagi time tuh aku belajar hacking. :D well.. tak pandai sangat.. hahaha
pergh mistik.. aku pun penah buat exactly benda yang sama gak masa memula pegang photoshop dulu..letak muka aku gak..  tak silap aku around 1999..

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #38 on: May 12, 2011, 08:42:57 PM »
masa tuh mesti hepi giler kan Nuppy.. :D :D
maklum la.. nak jumpe tutorial belajar photoshop pun payah. kene explore sendiri belaka haha
Visit : + Blog + Twitter + FB

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Photo Edit / Superimpose
« Reply #39 on: May 12, 2011, 10:01:11 PM »
miss la battle tu... adeh...