Author Topic: perlukan nasihat  (Read 762 times)

vaticanvampire

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 348
  • I'm the hero of the story, Don't need to be saved
    • View Profile
    • me deviantart
perlukan nasihat
« on: December 18, 2008, 01:05:42 AM »
salam to all pergh member
nk tny leh lah
aku nie student course dnm kat mmc
skrang nie ngah bljr sem ade ler subjek DIGITAL PHOTOGRAPHY
pg td time kelas photography,aku xde kamera so pnjm lah
lecture aku d80(giler sedap wo bljr wat RO3 and depth field(betul ke aku eje nie)) rase best lak
dan time kelas nk abis aku brk ngan lecture mane nk beli kamera
dengan harge btul dan xditipu

so skrang aku nk tau antara a200,a350,d60,d80 and canon nye (luper lar)
mane plg ngan and murah dan aku nie bukan jenis kaye yg main
mintak kat mak bapak mcm tu je so kat mane ade jual dan leh byr ansuran second hand pun nk gak tp klu bleh ansuran lar oh ya perlu kan fast reply
call
-farmi
-017-3682551
-shah.farmi@gmail.com(jrag buka ler)
tlg leh perg member
« Last Edit: December 19, 2008, 12:13:40 PM by vaticanvampire »
vaticanvampire=farmifahmi
blog

Nusantarian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • nusancapture
    • View Profile
    • Nusancapture
Re: perlukan nasihat
« Reply #1 on: December 22, 2008, 01:07:08 PM »
Depth of field* =x

Nampak gaya a200 tu yang paling murah. Kat Penang RM1400 set baru. Lense 18-70mm. Tambah lagi RM300 dpt lense 70-300mm (sila check balik =x). Pastu dia ada body stabilizer, bermaksud lense tak perlu lagi ada stabilizer yang membuatkan lense2nya lebih murah. Lagi dia ada Kelvin reading. Pastu pulak ada internal HDR, mengurangkan over expose dan mengurangkan dark shade. Member aku bru angkat sebiji, nmpk senyum je memanjang sebab gambar dia sharp2 belaka. Pastu dia nyer 70-200mm f2.8 cuma dlm RM3k, Nikkor ade la RM6k hehe.. Cuma bab ansuran tu agak payah ler. Personal loan ler gamaknya.
♥ ♣ ♦My Photography♦ ♣ ♥
♥ ♣ ♦My Arts♦ ♣ ♥

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: perlukan nasihat
« Reply #2 on: December 22, 2008, 02:11:07 PM »
Nak kena tau dulu..Bajet ko brape? Baru leh bagi cadangan yg sesuai.

vaticanvampire

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 348
  • I'm the hero of the story, Don't need to be saved
    • View Profile
    • me deviantart
Re: perlukan nasihat
« Reply #3 on: December 23, 2008, 12:50:30 AM »
below 2k je bajet
vaticanvampire=farmifahmi
blog

c u r d

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 733
  • budak blur
    • View Profile
Re: perlukan nasihat
« Reply #4 on: December 23, 2008, 01:38:38 AM »
below 2k?hmm...
cb check harga nikon d40 atau d40x. mgkin boleh dapat.
v e n t r i l o q u i s t

Nusantarian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1612
  • nusancapture
    • View Profile
    • Nusancapture
Re: perlukan nasihat
« Reply #5 on: December 23, 2008, 08:53:49 AM »
d60 & d40x.. rase2 syok lagi d40x. cuma dua2 mempunyai masalah motor lense. pemilihan lense juga terhad. 50mm Nikkor f1.8 pun kena manual fokus sebab motor tak support. kalau nak pakai kit lense sampai bebila no hal la d60 & d40x beb.
♥ ♣ ♦My Photography♦ ♣ ♥
♥ ♣ ♦My Arts♦ ♣ ♥

vaticanvampire

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 348
  • I'm the hero of the story, Don't need to be saved
    • View Profile
    • me deviantart
Re: perlukan nasihat
« Reply #6 on: December 23, 2008, 04:28:51 PM »
member aku ade kate d40 nie full auto
mula2 tu ade fikir nk beli a200 time test kay kedai aritu best raseye
xbnyk lens hmmm..... rase nk bantai a200 je
vaticanvampire=farmifahmi
blog