Author Topic: Nikon D 60 to D80 ke D7000  (Read 14438 times)

yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #100 on: December 28, 2010, 12:40:08 PM »

pun dari D7000... keluaq dari kamera... kaler mmg best.
tolong jgn maki aku nak tanya soklan noobies.
andai kata aku snap D700, pun keluar gambar mcm ni ke?  :"D

*pasal kamera dslr R***** takde la best mana pun aku tgk gamba dia..
(nama dirahsiakan bagi menjaga aib individu terbabit) ngueeehhh!!
« Last Edit: December 28, 2010, 12:41:45 PM by yondaime_kazekage »
walk away. u need to do that sometimes..

Skynet

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #101 on: December 28, 2010, 12:46:42 PM »
D700 Full Frame..Depth of Field lg mantop kalau guna lens f2.8 mcm lens abg izam kt atas.

kalu shoot awek yg sama di tempat yg sama, masa yg sama dan spec kamera+lens yg sama..maka sama lah gambar abam yon.. :D


yondaime_kazekage

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1935
  • paradox govern our lives. f#$@*& paradox!!
    • View Profile
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #102 on: December 28, 2010, 02:42:16 PM »
peghh!! jawapan profesional avang odow membayangkan kehebatan beliau menyenap gamba.
ambil lah aku sebagai muridmu! shhfuu!!!
walk away. u need to do that sometimes..

fariz2k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 650
  • He made us believe a man could fly!!!
    • View Profile
    • Bebelan Sem@t@-m@t@
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #103 on: December 28, 2010, 04:39:25 PM »
oii.. aku pun dia lom amik.. inikan ko.. ko langkah sungai serawak tu dulu..
He made us believe a man could fly!!!
Budak Jahat
Bebelan Sem@t@-M@t@

Skynet

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #104 on: December 28, 2010, 04:47:57 PM »
sabau2..jgn gaduh2..sape bg hadiah D700 dulu aku ajar..kakakaka.

tp dgr2 d400..d800..D4...akan muncul awal tahun depan..mari kita tunggu kehebatan model2 tersebut :D

bole tgk SINI utk tambah info..mungkin rumor mungkin betul ;)
« Last Edit: December 28, 2010, 04:54:02 PM by Skynet »


Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #105 on: February 10, 2011, 07:28:09 AM »
masa trip p langkawi minggu lepas... tak leh naik keta kabel, pusing2 kot bawah tu je la...

hat ni tak berapa sharp sebab tak select focus point :p... main letak kamera dekat dgn permukaan ayaq... :P

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #106 on: February 12, 2011, 07:12:49 AM »

Photo terakhir arwah tok wan aku ambik minggu lepas, pagi khamis dia dah pulang ke rahmatullah.
Dia seakan dah tau ajal dia nak sampai, sehari sblm, prepare duit utk majlis pengkebumian juga tahlil utk diri dia, kain kapan dia sukat siap2.

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #107 on: April 18, 2011, 02:51:41 PM »



MikeNovember

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #108 on: July 20, 2011, 09:21:54 AM »
Dulu pakai kamera yang roll tu. Nak beli digital tak mampu. Ketinggalan zaman la sikit sbb time org pakai digital, kwn masih stick dgn roll. Dah keje sikit beli D60. Time tu rega dkat 2.5k. Bangga toksah cerita tp makin lama makin ramai yg pakai hatta budak2 sekolah menengah dah ada yang pakai D7000. Rasa kerdilnya kwn dlm dunia kamera ni. Jual... Nak let go kedai murah sgt la dia ambik pulak. Last2 jual ke member dgn harga RM600. Tu je available price utk D60. Kumpul sikit duit beli D90... Ok la sikit tp masalahnya terlalu noob. Tak reti nak pakai. Hehehehehe...
i have no signature

wanyusri

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 199
  • Imawifdehpeeble!! Imawifdehpeeble!! 100x
    • View Profile
    • Sorry... I understand Joo!!!`` _ ``
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #109 on: August 11, 2011, 09:16:08 AM »
saya skang pakai D60 je.. ~  sempoi!!
Lanun Robot!


Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #110 on: August 15, 2011, 05:47:15 PM »
main2 tent plak :p

Izam01

  • Pro Membership
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 2906
    • View Profile
    • izam
Re: Nikon D 60 to D80 ke D7000
« Reply #111 on: October 10, 2011, 01:04:59 AM »

hari ni punya miniworkshop dgn Azizan Aziz