Author Topic: Flora, flora dan flora lagi!  (Read 13072 times)

leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #20 on: February 20, 2007, 09:45:21 PM »
ada nama tuh.. bunga lili?
ada sesapa jumpa ker? :D
Eleh...trick lama zaman itam putih nak ngorat macam ni ngeh ngeh.. ;)

Waa...Hisham. Tu kat Tasik Kenyir ke?
Aku pon nak buh gambar pokok jugak arr...Kira boleh laa kat sini.

> Pokok mati depan umah aku. Aku yg bunuh pokok tu...

CahYa_Li3y

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 177
    • View Profile
    • http://nurliey.fotopages.com/
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #21 on: February 21, 2007, 10:02:55 AM »
uihhh...batang pokok pe ni cik leydi??? berduri2 lak tuh...

ada nama tuh.. bunga lili?
ada sesapa jumpa ker? :D

saya tak sempat r jejalan cari bunga lili... :p
tp saya sempat amik gambar bunga ni...
sebab depan rumah jerk...
tp enggak tau aper nama bunga nieh...   :D

     

dAqlAn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 406
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #22 on: February 23, 2007, 01:16:52 PM »
bunga apa.., ako pun xtau, tp pokok bunga ni slalu wat hiasan kat tp jln@bangunan...


kat bwh opis ajek.., mendung lak tu...

resize + Photoshop magis

Skynet

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #23 on: February 25, 2007, 12:05:43 PM »
daqlan..bunga jarum ke apa ntah nama tu..aku pun dah lupa...kena study pasai bunga plak pasni.. :43:



tak ingat dah pernah post blom gambar ni... :|


leydi

  • Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 3881
  • Darititikketitik..
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #24 on: February 25, 2007, 07:22:08 PM »
Oh..Jgn risau  gambar ni blom lagi odows.
Aku suka betul kalau komposisi bulat daun hijau teratai tu dgn bunganya berlatarkan gelap....
Tapi spoil kat daun kering bawah tu laa..Agak mengacau tumpuan pada keunikan bunga teratai.

budak itam

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 192
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #25 on: February 26, 2007, 12:36:27 PM »


- Bunga ni tinggal sekuntum je lagi sebelum menjadi sebahagian dr rakan2nya yg berada di bawah. (Musim luruh ler ni)
- Kawasan perkarangan umah jer. :pompom:

CahYa_Li3y

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 177
    • View Profile
    • http://nurliey.fotopages.com/
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #26 on: February 26, 2007, 02:52:54 PM »
saper r punyer keje yg merobek kelopak2 bunga tu eh???  :p
lawa r bunga teratai tuh...stuju ngan pendapat leydi...  :D


kat depan rumah family...semakin rajin ayah menanam n beli pokok bunga baru...hehehee   ;)
tak tau gak nama bunga nieh...  :D

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #27 on: February 26, 2007, 11:55:49 PM »
wah..

hebat- hebat la skill fotografi korang..

wa salut u guys...

(biler la aku nak merasapakai kamera SLR nih..)
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

invictus

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1599
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #28 on: February 27, 2007, 11:32:38 PM »
canon powershot..genting

[attachment tidak dipindahkan semasa pemindahan server]

invic_clan@yahoo.com

dAqlAn

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 406
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #29 on: February 28, 2007, 12:16:47 PM »
nak layan teratai gak.., tp x kembang lagik.. yg kembang (bertangkai) lak ngadap ke tgh tasik... :adus:



*Photoshop magis maksimas + cropped + resize
>>*psal ako spai dah nak senja.., dah agak gelap...

***odows.., kalo ko nak shoot lg teratai, dkat aje ngan umah ko..kat tasik sri rampai tu ajek.. :D

Skynet

  • Mods
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4601
    • View Profile
    • http://www.firdausradzi.com
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #30 on: February 28, 2007, 03:36:26 PM »
hehe..dah lama aku ushar kolam tu...tak tau la bila nak singgah...


orangdiam2

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1053
    • View Profile
    • researcherlife siries
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #31 on: March 05, 2007, 09:28:37 AM »
Tak tahu gambo ni menepati tajuk ke tak ye? gambo bukit-bukau di sepanjang highway PLUS, antara penang ke perak


bawah ni gambo bukit yang sudah ditarah

bipeds

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2056
  • jangan taip :jayman:, jangan
    • View Profile
    • le fesbuk
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #32 on: March 06, 2007, 11:25:26 AM »
2 3 tahun lagi, roboh la bukit tu. make, kiamat kechil lah di kawasan sekelilingnye.

sarakay

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 43
  • http://raise.flavert.com/
    • View Profile
    • Soapbubbles
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #33 on: March 09, 2007, 06:17:34 PM »
adeh dah lama aku tak masuk pergh. byk keje. ni baru ada free time.
The Raise: PSP Islamic Magazine

berne

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 791
  • jarriyjarriykuh... sakitsekalihh
    • View Profile
    • marilah ke sini
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #34 on: March 17, 2007, 02:04:18 PM »

'pokok' tepi jalan

Moon

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #35 on: April 02, 2007, 11:04:29 AM »
Asalnya gambar2 ni kononnya projek aku untuk buat brochure ke flyer ke untuk promote kedai bunga mak aku kat kampong..hoho..mak ayah aku suruh aku cari nama saintifik bunga bunga ni..sampai ke sudah aku tak cari...nama kampong pun aku tak tau, apa lagi nama saintifik bunga...korang kalau tau, sila la bagitau aku... (err ade ke orang kampung nak beli bunga tanya nama saintifik bunga...)






tiang tu menyibuk je aku rasa...





Moon

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #36 on: April 02, 2007, 11:09:12 AM »







« Last Edit: April 02, 2007, 11:11:42 AM by Moon »

Moon

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #37 on: April 02, 2007, 11:14:55 AM »
lagi lah..







aReNieX

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • nak tau tak?
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #38 on: May 11, 2007, 05:02:12 PM »
bunga ros yg mati. actually dier ros putih. mati jd kuning. kene pengoksidaan kot. hew2.






aReNieX

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • nak tau tak?
    • View Profile
Re: Flora, flora dan flora lagi!
« Reply #39 on: May 11, 2007, 05:46:54 PM »
akuh dig blk folder akuh. jumper lg. hehe..


cuba korg cari, apa yg unik gila kt dlm gambar nih..