Author Topic: CGbattle_001: Rosak  (Read 6509 times)

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #20 on: July 16, 2008, 08:54:53 PM »

--
aku pun tak sempat nak texture.. keje banyak gile. melimpah limpah. ni je sempat buat.. ikut idea asal.. aku nak letak tin milo la.. sampah sarap, tin sardin, lipas dan bebagai benda busuk a.k.a jadi sarang penagih dadah kandang kambing ni.

oh yeah.. nama kambing ni SAPIL. 2 tahun yg lalu dah buat.. lepas sibuk haram tak sambung.. hahahahahha ntah bila aku nak bikin stori pendek pasal dia ni.. skrip dah ada.. hehehehe.. stori dia sedih.. aku sendiri tak sabar nak experiment nak buat tuh.. fak jers.

cheers:
----
MAYBE ramai lagi yang buat senyap senyap curi cam aku : so.. aku anjakkan lagi dateline battle pertama ni lagi 2minggu.. baru close untuk undi

detline baru ialah : 30 JULY 2008
---

kepada yang dah submit... sila utarakan idea untuk battle ke 2 pulak. bagi can yang lain laks...

CHEERS AGAIN.
« Last Edit: July 16, 2008, 09:08:57 PM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #21 on: July 18, 2008, 03:09:43 AM »
kalau aku sumbit lagi bolekan? huhu..rase mcm tak puashati je coz aku wat artwerk simple je...




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

mohdsyukri83

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 124
  • Telan ctrl+z untuk undo bila melukis atas kertas
    • View Profile
    • Art of Kidd
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #22 on: July 18, 2008, 10:03:58 PM »
Dah extend deadline ker?
Nasib baik,sempat lg nak wat nie.
Tunggu yerk... B)
Aku kejam kuhilang kau rindu,
Lepas tampar, mahu cium satu minggu..
Blog | Deviantart

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #23 on: July 19, 2008, 04:26:13 PM »
rules are rules... bila bikin kene beringat sendiri, nak letak yang ni ke.. atau yang lain. Disebabkan ini battle pertama, maka jawabnya bolehlah.. tapi jangan reply baru, edit ajer recent reply ngan image yang baru.. kalau boleh filename dia sama macama yang lama lagi senang.. so linking file dia semua akan sekata.

aku bagi can ni SEKALI!!!! ja.. lepas ni.. takbleh dah.

maka sapa yg dah post.. nak tweak skit. nak ubah ke apa.. silalah berbuat demikian sebelum dateline baru. PASTIKAN LINK NAMA FILE SAMA!!!..

CHEERS.
« Last Edit: July 19, 2008, 04:31:00 PM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #24 on: July 19, 2008, 04:51:20 PM »
hoho..ok faham tuan mod :D ahaks..

so far takde idea lain..hehe




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

mohdsyukri83

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 124
  • Telan ctrl+z untuk undo bila melukis atas kertas
    • View Profile
    • Art of Kidd
Test Render Jerk
« Reply #25 on: July 22, 2008, 10:03:00 PM »




Ni test render aku untuk battle kali nie. Masih banyak nak improve. Temanya, satu tamadun atau fasiliti yang dah rosak. Tapi masalahnye aku tak pandai wat benda2 yang nampak kotor nie. Agak mencabar gak topik nie. Nanti aku submit yang final render punya.
Aku kejam kuhilang kau rindu,
Lepas tampar, mahu cium satu minggu..
Blog | Deviantart

mantoto

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #26 on: July 25, 2008, 03:58:04 AM »


aku pakai karakter lama yang aku buat dulu2 lepas tu buat scene.Aku tetiba je bersemangat nak join,entahlah,mungkin sbb lama dah aku tak buat 3d suka2 seniri.dia punya material tu tak berapa betul sbb aku dah ngantuk dah ni.

Idea datang daripada melihat tatacara hidup menteri2 kabinet,hehe.takpe ke aku tulis camtu?kalo risau nanti aku modify
« Last Edit: July 25, 2008, 04:02:21 AM by mantoto »

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #27 on: July 25, 2008, 04:18:51 AM »
good.. :)
5 hari tinggal lagi gengs!.
cheers.. thanks for sharing n submitting
.hanya artis biasa.

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #28 on: August 12, 2008, 08:25:05 PM »
fhuu... memandangkan forum dah kembali beroperasi sepenuhnya.. dengan ini aku istiharkan.. topik ini dilock.

cheers.
.hanya artis biasa.