Author Topic: CGbattle_001: Rosak  (Read 6940 times)

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
CGbattle_001: Rosak
« on: June 12, 2008, 12:26:38 PM »
PERGH.COM CG BATTLE 001
[ JUNE 12,2008 - JULY 30,2008 ]
Tajuk : Rosak
Jenis : Artwork 3D yang pelbagai


Info:
-----------------------------------------------

-
Rosak maksudnya benda tu dah teruk-jahanam,tak bleh pakai, hancur dan sebagainya.

So untuk CG battle pertama. Aktiviti kita ialah visual benda yang rosak @ merosakkan @ perosak, tidak kira anda lebih gemar melihat radio lama tecabut skru atau terkopak, mainan robot yang terpatah kaki atau apa ajer yang rosak. Rosak amat luas maksudnya, ia juga boleh divisualkan dalam bentuk lain spt.. serangga perosak - anai anai.. dan sebagainya

Tema rosak sangatlah luas, korang boleh keluarkan apa juga konsep & visual sama ada ia sebuah objek yang simple yang dijahanamkan, atau objek organik yang dibengkak-bengkakkan atau archvis yang memaparkan tandas yang jahanam-rosak @ remote control astro yang tercabut spring baterinya asalkan ianya ROSAK.

Terpulanglah pada korang, tema ini amat luas dan kreativiti anda tidak akan dihadkan.. asal ia mengenai tema "rosak".

--------------------------------------------

Anda digalakan mengepost screenshot w.i.p setiap kali battle ini dijalankan, dan setiap peserta hanya dibenarkan menghantar 1 ajer artwork untuk dinilaikan sebagai pemenang nanti. Jika terdapat undian seri, round 2 akan menyusul untuk mereka mereka yang seri.

Untuk w.i.p screenshot anda tidak perlu menepekkan superbar template tuh, saiz screenshot harus fit pada forum iaitu ( 640x480 ) jika ada saiz lebih besar anda perlu letakan link dibawahnya. Lantaklah saiz 2000x3000 pun takpe.

dateline akhir untuk battle ini ialah pada [ 16hb Julai 2008 ]

----
Sila guna template ni, untuk final artwork anda.

DOWNLOAD TEMPLATE KAT SINI
-----
Untuk maklumat lebih lanjut mengenai syarat penyertaan atau apa apa sila baca di link ini
http://www.pergh.com/forum/index.php/topic,12232.0.html

SEBARANG REPLY TAK MEMBAWA MAKNA & TAK ADA APA APA ILMIAH SECARA AUTOMATIS AKAN DIHAPUSKAN. HARAP MAAF.. Sebarang pertanyaan, tak pueh hati, alasan-latahan sila p.m AKU. jangan reply buat alasan ntah pepe kat sini.

Selamat bekarya:
« Last Edit: July 16, 2008, 08:56:01 PM by petrakhus »
.hanya artis biasa.

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #1 on: June 12, 2008, 02:15:06 PM »
Gentleman.. start your engine! . :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

madliquid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 83
  • + g r o a r ! +
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #2 on: June 16, 2008, 12:57:12 PM »
oh orait..make aku pon stat buwat lah, surf2 tenet carik idea skit..pastu dpt la jugak

Tajuk : Hati yg rosak ( err aku nak buat broken heart senanye..kire temasuk dlm tajuk battle x abg pet? visual die..gambo jantung mekanikal yg da rosak..haaa

« Last Edit: June 16, 2008, 12:58:49 PM by madliquid »
+ a k u s e o r a n g r o b o t +

   

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #3 on: June 16, 2008, 01:03:25 PM »
nak buat bende yang elok pun aku tak reti.. apetah lagik nak rosakkannya... :D
Visit : + Blog + Twitter + FB

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #4 on: June 16, 2008, 01:15:36 PM »
oh orait..make aku pon stat buwat lah, surf2 tenet carik idea skit..pastu dpt la jugak

Tajuk : Hati yg rosak ( err aku nak buat broken heart senanye..kire temasuk dlm tajuk battle x abg pet? visual die..gambo jantung mekanikal yg da rosak..haaa



boleh.. asalkan ada sangkut paut "rosak". plz post w.i.p ya... .kurangkan chatting.

cheers.

...spanking ramai ramai kat  mystic supaya dia boleh buat, yakin boleh bro
.hanya artis biasa.

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #5 on: June 16, 2008, 08:02:48 PM »
erk..ade lak yg nak buat broken heart..aduh..kena cari idea lain lak aku ni.. ish...takpe2 teruskan usaha..huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #6 on: June 17, 2008, 03:24:30 PM »
percubaan...cam ni blehhh....
« Last Edit: June 19, 2008, 01:12:11 PM by SkyKidS »
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

madliquid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 83
  • + g r o a r ! +
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #7 on: June 17, 2008, 05:54:15 PM »
wohhhh ade reply dahh...pantas btol encik skykids  :pompom: ..ha boh skalik wireframe nak tgk ..texture ke ..blasahh
+ a k u s e o r a n g r o b o t +

   

madliquid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 83
  • + g r o a r ! +
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #8 on: June 18, 2008, 07:07:56 PM »
curik2 model kat opis tadik, model kire siap kot..sok2 texture





+ a k u s e o r a n g r o b o t +

   

SkyKidS

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 589
  • masih mancari
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #9 on: June 19, 2008, 01:14:26 PM »
uih...aku kne buat lian nih
<a href="http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf" target="_blank" class="new_win">http://skykids.89.googlepages.com/motiongraphics.swf</a>

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #10 on: June 19, 2008, 03:46:40 PM »
1 submission untuk 1 orang,

kalau ko nak tweak.. ko tweak epnhone rosak kau je Skykids. kalau rasa benda tu lum siap, jangan bubuh id tu dulu.. bila dah ada id tu..

maknanya aku konsider tu dah siap dan tu adalah submission korang.

cheers.

.hanya artis biasa.

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #11 on: July 01, 2008, 02:21:39 AM »
Test.. test...

arini genap 2ari aku pkai blender... huhuhu...

baru nak try main 3d lak... percubaan pertama kali :D


« Last Edit: July 01, 2008, 02:49:11 AM by enrick_tm »
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #12 on: July 09, 2008, 05:51:24 AM »
ada seminggu lagi.. hehe camne dgn 'broken heart' tu? huhu... aku tatau nak wat ke tak..da takde mood mane ni..tgk la camne sari dua..hihi




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #13 on: July 09, 2008, 09:13:11 AM »
ketua room kene letak dan rajin2 dulu.
baru pelabur datang.. hehe
Visit : + Blog + Twitter + FB

petrakhus

  • Super Moderator
  • Senior Member
  • *
  • Posts: 4376
  • Penternak kambing digital, DuaCuttyVFX
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #14 on: July 09, 2008, 03:01:32 PM »
akan menyusul... :)
.hanya artis biasa.

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #15 on: July 09, 2008, 08:29:17 PM »
bro mistik kalu cite bab2 melabur memang superbz... ngeh :D
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

madliquid

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 83
  • + g r o a r ! +
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #16 on: July 10, 2008, 10:58:49 PM »
nah aku nye entry yg tak seberapa..malas nak wat background dah..boss bising,kene samung keje pulak zzzzz

+ a k u s e o r a n g r o b o t +

   

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #17 on: July 11, 2008, 10:24:52 AM »
fuh..lain mcm punyer render! sungguh terasa akan kekaratan nya.. siap bump naik kat surface meja tu..fuh.. da terer ni.. :D




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

enrick_tm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 643
  • gosok dagu, kuar mentol... idea la tu...
    • View Profile
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #18 on: July 11, 2008, 08:11:17 PM »
jeles aku tengok dia punya texture... huhuhuhu
槌寻真爱
mencari jawaban, dan kini lemas menanti dakapan...
:*

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CGbattle_001: Rosak
« Reply #19 on: July 15, 2008, 10:09:04 AM »
ni entry aku sehari before closing date.. huhu


2jam on off on off...tatau da nak letak texture yg mcmana nak bg realistic.. (pemalas da sbnrnya..huhu)




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/