Author Topic: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon  (Read 14726 times)

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #40 on: December 03, 2008, 04:25:30 PM »
wah... lagi penyertaan baru..baru cabaran mcm ni! haha...

ni current stuff...huhu tambah skit2 yg kemarin..




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

azharmaa

  • Ultra Member
  • *****
  • Posts: 5576
  • Sokonglah Komik Malaysia
    • View Profile
    • http://azharsketch.blogspot.com/
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #41 on: December 03, 2008, 04:31:28 PM »
geganah gok bebudok 3d kek pergh nih
until tday..YEAHHH we keep on trying (*bak kata Queen)..."tak yah Cakap jer...BElaSAh JERRRR!!"
azharsketch.blogspot.com
http://urbancomics.blogspot.com/

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #42 on: December 03, 2008, 08:58:31 PM »
semekom geng sekalian..

ok ar aku rasa aku nak texture ar kot.. dah tak der idea dah aku nak sumbat dalam senjata aku nie.. ihihih  ok so nie dia spec2 tuk handed weapon aku..



ok tq

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #43 on: December 03, 2008, 09:45:51 PM »
Quote from: mafia
tu tahun bila punya render otokad yg ko citer nih? skang otokad bukan dah ada built in vray render ker dlm tu?
otocad 2004 bro..
Hati Riang;:)

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #44 on: December 03, 2008, 11:50:05 PM »
fuh...puakygtidakdiketahui nyer design bulan calang2 tu beb..ada gps lg tu.. walau pun design agak oldskewl tp practical! :D render cun2 k :D

*lewat pagi skit kot baru aku bg testing render..




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #45 on: December 04, 2008, 03:43:14 AM »
fuh...puakygtidakdiketahui nyer design bulan calang2 tu beb..ada gps lg tu.. walau pun design agak oldskewl tp practical! :D render cun2 k :D

*lewat pagi skit kot baru aku bg testing render..

hiihih tu ar dia byk sangat main Call Of Duty.. byk sangat influence2 dari medan perang.. peng2... hihihi skrg nie tgh main UV lak.. hiihhi

mafia

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 2763
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #46 on: December 04, 2008, 12:20:11 PM »
Quote from: mafia
tu tahun bila punya render otokad yg ko citer nih? skang otokad bukan dah ada built in vray render ker dlm tu?
otocad 2004 bro..

ooo...last aku tengok start tahun 2007 dah ada vray dlm otocad...tapi actually member aku render otokad pakai otokad 2004 pon cun gak, maybe dah mindset org pakai otokad ingat rendernya tak cun tu pasal tak pernah explore...mcm aku gak

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #47 on: December 04, 2008, 05:28:48 PM »
ni update hari ni..huhu aku tak reti mane nk wat uv texture nim..aku just pastekan aje texture yg aku rase sesuai n tak perlu ubah byk sgt..huhu





*kalau sempat aku come-up dgn simple animation..haha agaknye if render 200frame pun dah 2 hari kot..haha




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #48 on: December 04, 2008, 06:37:24 PM »
cayala d4z... semangat aku tengok....

buat la satu model tangan pegang weapon ko ni...

tak nak buat satu studio lighting rig ke??
bagi satu photo-realism punya render...
lightwave renderkan power beb...



d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #49 on: December 04, 2008, 09:33:37 PM »
huhu terus terang aku ngaku aku tak pandai lighting2 ni..basic tau ar..light rig tu aku pnah gak tgk tp aku tak reti nak set mcmane..huhu

nanti aku copy je mane2 tangan 3D yg dah ada n aku letak sebagai contoh pngunaan..huhu




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

bearing85

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 1643
  • veni...vedi...vinci
    • View Profile
    • deviant art
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #50 on: December 04, 2008, 11:16:57 PM »
Quote
ooo...last aku tengok start tahun 2007 dah ada vray dlm otocad...tapi actually member aku render otokad pakai otokad 2004 pon cun gak, maybe dah mindset org pakai otokad ingat rendernya tak cun tu pasal tak pernah explore...mcm aku gak

xpernah tgk design lawa pki otocad 2004..mnkn sbb xpectation aku tinggi sngt kut.. :)

d4z..lawa ko nyer design..yg hijau2 tu laser plasma ker??
Hati Riang;:)

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #51 on: December 05, 2008, 04:31:32 AM »
bearing, yg ijau2 tu ion energy yg dtg dari kebuk ion-conductor agaknye kot..hehe

ni update texture...ermm aku rse kena belah uv gak ar..tak puashati betul dgn output mcm ni aje..uhuks




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #52 on: December 05, 2008, 08:18:03 AM »
waaaaa d4z.... dah siap ke niee... cun2... ko ader tambah effect kat photoshop tak?.. biar nampak lagi real hiihhi .. nice weapon bro..

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #53 on: December 05, 2008, 10:23:58 AM »
errr d4z.... budak enrick yang bising2 nak battle warm-up tu tak join ke??
budak unknowntribe dah nak masuk surfacing dah,.. budak enrick ni main belon betul la...(nada kecewa)

mysticmind

  • Administrator
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 10738
  • 神秘的な心
    • View Profile
    • Nizam Mystic Ahamad
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #54 on: December 05, 2008, 11:07:53 AM »
budak mistik sibuk nak raya..
Visit : + Blog + Twitter + FB

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #55 on: December 05, 2008, 11:11:26 AM »
ok sori lambat geng, aku terpaksa buat lepas time keje bender ni.. kat umah lak tak der pc...ok skrg aku tgh bermain ngan uv skrg.. so agak pelan sikit ihihihih tapi tuk perviewkan macam maner ruper setelah di texture lebih kurang cam nie ar.. agak sempoi.. ihihih


yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #56 on: December 05, 2008, 11:53:15 AM »
can't wait for the final...
caya la tribe...

theunknowntribe

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #57 on: December 05, 2008, 03:44:00 PM »
can't wait for the final...
caya la tribe...

tq tq byk lagi nak kene adjust ni.. pastu aku dah macam spy dah aku buat keje opis sambil sambil tu texture senapang aku nie.. takut bos nampak wakakaka..

d4z

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 3933
  • Black Sun
    • View Profile
    • profile design ambe...
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #58 on: December 05, 2008, 04:27:14 PM »
wa...nice... sesuai dgn concept senjata! :D why not silinder2 tu bagi texture besi betul? huhu... takpe2 ni battle utk fun ajer, buat sempoi2 n ikut kesenangan masing2 :D

*aku tak tambah efek photoshop lg ni..kalau bole nak guna 100% 3D LW9 ni but texts tambah dlm PS la...design ni belum finalize lg..lupe nak tambah screen control...tgk la karang2 aku wat..




visit my online Design Profile at http://www.coroflot.com/riderx
my design+life related blog at http://riderxdesign.blogspot.com/

yanjymz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 703
    • View Profile
    • mind propaganda
Re: CG Battle : Futuristic Hand Held Weapon
« Reply #59 on: December 05, 2008, 04:35:06 PM »
sila tunjuk snap shot UV untuk texturing, final render image plus wireframe skali...

kalau ada penggunaan HDRI dalam final comp pun bagus... mari kita buat 'dirty-quick-run-down' on how the final image created....

kita gunakan forum ni untuk brush-up 3d skill kita...